Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminky, malý (18 měsíců) byl na víkend u babicek (skolila me chřipka) a od příjezdu tam silene place po položení na záda při prebaleni, ani mi nepřijde ze by to bylo vztekem..spis takovej zoufalej plac to je..myslela jsem nejdruv, ze třeba záda, ale v noci prý na zádech normálně spal..tak nevim
Zavolám zítra pediatrovi.ale jen jestli nemate někdo zkušenost, co by to mohlo byt…
Dekuji! ![]()
Taky me to napadlo
mam celkem obavy..asi tam rovnou zajdem rano
Zkuste cichnout k pocurane plence, pokud bude smrdet po cpavku, tak bych hned jela na pohotovost
A nezlobili třeba babičku při převalování a nenaplacala mu? Nebo neptebalovala babí ve stoje? Nezkoušel mu babička přetahovat předkožku?
Jinak já bych dítě položila nahate na bricho prohmatala bych záda, zadní část hlavy, kostrč… Kdyby to byly ledviny, tak by měl aspoň zvýšenou teplotu, ne?
Nene prý se nic zvláštního nestalo..moje mamka si myslela, ze se spis něčeho bojí, stinu nebo tak..plinka mi nepřijde, ze by byla cítit jinak..když mu prejedu po hlavě a zádech v sede tak vpoho…
Nene prý se nic zvláštního nestalo..moje mamka si myslela, ze se spis něčeho bojí, stinu nebo tak..plinka mi nepřijde, ze by byla cítit jinak..když mu prejedu po hlavě a zádech v sede tak vpoho…
A nepřebalovali jste ve stoje? syn takhle vyváděl když mu přišlo přebalování v leže trapný a trval na tom že ve stoje ![]()
Ne až teda ted nove prebalujeme ve stoje..ani na usušení po koupani nelehne..ale v postýlce ok
Já proste nevím..
Nas taky od jisty doby nesnasi polohu na zadech pri prebalovani, oblekani…na prebalovani ho preperu a oblekam ho ve stoje, zdrha mi a tak, ale nerve
Nevím no, ale totéž dělal syn taky kolem toho 20měsíce naprosto hysterický řev a jekot
@minimoni píše:
Me hned napadlo, zda si tu polohu u babicky nespojil s necim neprijemnym, viz treba ta predkozka, leknuti, nejake drobne zraneni nebo placnuti…?Babicce to muze prijit jako nic, ale dite to muze vnimat jinak ![]()
No člověk pokud se položí na záda odhalí nechráněné místo jako je břicho, hrudník… u takto malého dítěte bych si tipla, že si je u babičky nejistý, má strach že mu bude ublíženo…je na vaši matku zvyklý? Vida ji často? Nekricela na něj někdy babička?
Babicka je milius a nikdy nekrici, navic vychovala dve holky..na manipulace s pindikem by si netroufla..fakt mela dojem, ze ma z neceho strach..zkousela prebalovat i jinde v mistnosti..stejne..
uz spi
rano vezmu moc z nocniku a vyrazime..ach jo..jinak si hral, radil jak drak..