Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, moje 4letá dcera dnes dostala od dr antibiotika amoxiklav má zánět ucha a celkově je marod…jenže ona to ne a ne do sebe narvat brání se zuby nehty před chvíli jsme to do ní narvali násilím ale stejně půlku vyplivla jenže ráno budu doma sama tak nevím jak to udělám
neznáte někdo radu jak to do ní dostat? Paralen tabletky rozdrcené užije v pohodě ale tohle bojkotuje mám strach aby potom neskončila v nemocnici na kapačkách myslíte že stačí že spolkne aspon něco? pátek máme kontrolu tak poradte jsem zoufalá ![]()
No podle mě „aspoň něco“ nepomůže, je potřeba brát přesné dávky v určitý čas, ne?
s antibiotikama je to boj, kamarádka je taky do synka nemohla dostat ani za boha…
no a co jí to rozdrtit do nějakýho jídla? do jogurtu třeba… ![]()
@Mar__tanka1983 To nevím jestli by snědla celé…myslíš že může skončit na kapačkách? ![]()
@verunka84 nejsem doktor, to fakt netušim, asi záleží jak velký ten zánět je, jestli se s ním tělo popere i samo, když by si do ní ty atb nedostala.
Ta kamarádka do prcka taky skoro nic nedostala a nakonec se z toho vyhrabali i tak, taky to byl pokud si dobře pamatuju zánět stř. ucha.
Jinak s tim jogurtem, tak jí ten prášek nedávat do celého jogurtu, ale třeba jen do pár lžiček, ne? nějaký co má ráda, smetaňák, nějaký dobře ochucený, aby se v tom ztratila případná hořkost prášku.
@Mar__tanka1983 má menší zánět ucha a střikli krk 3 dny horečky večer 39,dnes ráno ještě byli a odpo už neměla teplotu a ted jen 36,7.......tak snad se z toho nějak vylíže a ještě máme kapky do ucha to bude taky boj ![]()
To stejné jsem měla doma, bohužel nezabíralo nic. Ze zoufalství jsem děcku vysvětlila, že ve 4 letech je už dost velká na to, aby pochopila, že některé léky nejsou dobré, ale proti nemoci pomůžou a že pokud nebude brát léky, bude muset jít do nemocnice, kde bude naprosto sama, jenom ležet v posteli a léky jí budou muset dát injekčně - po dostatečném popsání nemocnice, samoty… to zabralo a i když s ksichtěním, tak ty léky si nechala dát.
@verunka84 jo nemocný děti, to je radost
tak uvidíš co do ní dostaneš, ale radši bych to nějak nebagatelizovala, i z malýho zánětu může být velký průšvih, ale to nejlíp uvidíš ty, jak malá bude vypadat, jestli jí nevylítne teplota a pod…
@verunka84 Já malýmu nakoupila fruka a stříkla mu to vždycky do něho. ![]()
Bud do malého množství pití, aby bylo vidět zda vypila všechno… nebo si to natáhnout do „stříkačky“ od Nurofenu, do ruky jí dát lahvičku s pitím a hned at to zapije…
@verunka84 píše:
myslíte že stačí že spolkne aspon něco? pátek máme kontrolu tak poradte jsem zoufalá
Pokud hodláte užívat antibiotika způsobem „aspoň něco“, tak toho radši rovnou nech a nedávej jí nic.
Tímhle způsobem jí víc uškodíš než pomůžeš - antibiotika nejsou žádná legrace, které se vezme troška nebo kdy a jak se to zrovna hodí. To jí můžeš zadělat i na pěkný malér do budoucna.
Čtyřleté dítě má pravděpodobně sirup, předpokládám - tj. nalít do pití, natáhnout do stříkačky od Nurofenu, apod.. Pokud má tabletky, rozdrtit třeba do neředěného ovocného sirupu nebo limonády… do věcí, které jinak běžně nedostává, i kdyby to měla být půldecka CocaColy nebo podobných věcí.
A pokud ani to nezabírá, poraď se s doktorkou, co dál - samozřejmě dřív než v pátek. S tímhle rozhodně nejsou žerty.
Dítě položit na zem, zasednout mu ruce a držet pusu. Vstříknout a podržet do spolknutí. Drastické, ale účinné
@BohunkaP Co myslíš tím malér do budoucna? Já se jí to snažím dávat celou dávku ale ona půlku vyplivne
jo máme sirup a u toho je dávkovací trubička jako u nurofenu, tak to zkusím s tím ale ona tiskne zuby k sobě brání se zuby nehty tak to nikdy nespolkne celé…jsem zoufalá jsou to naše první antibiotika ![]()
@verunka84 ono to není tak hrozný jak to zní a za 10 sekund je po proceduře
Pokud jde o léky moc se s dětmi nemažu. Otřepaně řečeno za našeho mládí nám sirupy nedávali, všechno bylo hnusný a hořký a taky jsme to museli zvládnout
@Timinka jj to zalehnutí znám dělala jsem to před 3 týdny asi to měla malá zánět spojivek taky to byl boj…nebývala nemocná ale co nastoupila do školky je to mazec 14 dní odchodí a zase je nemocná
jestli to půjde takhle dál tak mě trefí ![]()