Nechce užívat antibiotika

1808
26.11.12 18:24

Nechce užívat antibiotika

Ahoj maminky, moje 4letá dcera dnes dostala od dr antibiotika amoxiklav má zánět ucha a celkově je marod…jenže ona to ne a ne do sebe narvat brání se zuby nehty před chvíli jsme to do ní narvali násilím ale stejně půlku vyplivla jenže ráno budu doma sama tak nevím jak to udělám :nevim: neznáte někdo radu jak to do ní dostat? Paralen tabletky rozdrcené užije v pohodě ale tohle bojkotuje mám strach aby potom neskončila v nemocnici na kapačkách myslíte že stačí že spolkne aspon něco? pátek máme kontrolu tak poradte jsem zoufalá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
26.11.12 18:30

No podle mě „aspoň něco“ nepomůže, je potřeba brát přesné dávky v určitý čas, ne?
s antibiotikama je to boj, kamarádka je taky do synka nemohla dostat ani za boha…
no a co jí to rozdrtit do nějakýho jídla? do jogurtu třeba… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.11.12 18:31

@Mar__tanka1983 To nevím jestli by snědla celé…myslíš že může skončit na kapačkách? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
26.11.12 18:34

@verunka84 nejsem doktor, to fakt netušim, asi záleží jak velký ten zánět je, jestli se s ním tělo popere i samo, když by si do ní ty atb nedostala.
Ta kamarádka do prcka taky skoro nic nedostala a nakonec se z toho vyhrabali i tak, taky to byl pokud si dobře pamatuju zánět stř. ucha.

Jinak s tim jogurtem, tak jí ten prášek nedávat do celého jogurtu, ale třeba jen do pár lžiček, ne? nějaký co má ráda, smetaňák, nějaký dobře ochucený, aby se v tom ztratila případná hořkost prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.11.12 18:37

@Mar__tanka1983 má menší zánět ucha a střikli krk 3 dny horečky večer 39,dnes ráno ještě byli a odpo už neměla teplotu a ted jen 36,7.......tak snad se z toho nějak vylíže a ještě máme kapky do ucha to bude taky boj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.11.12 18:39

To stejné jsem měla doma, bohužel nezabíralo nic. Ze zoufalství jsem děcku vysvětlila, že ve 4 letech je už dost velká na to, aby pochopila, že některé léky nejsou dobré, ale proti nemoci pomůžou a že pokud nebude brát léky, bude muset jít do nemocnice, kde bude naprosto sama, jenom ležet v posteli a léky jí budou muset dát injekčně - po dostatečném popsání nemocnice, samoty… to zabralo a i když s ksichtěním, tak ty léky si nechala dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
26.11.12 18:41

@verunka84 jo nemocný děti, to je radost :roll: :) tak uvidíš co do ní dostaneš, ale radši bych to nějak nebagatelizovala, i z malýho zánětu může být velký průšvih, ale to nejlíp uvidíš ty, jak malá bude vypadat, jestli jí nevylítne teplota a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
26.11.12 18:43

@verunka84 Já malýmu nakoupila fruka a stříkla mu to vždycky do něho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
26.11.12 18:50

Bud do malého množství pití, aby bylo vidět zda vypila všechno… nebo si to natáhnout do „stříkačky“ od Nurofenu, do ruky jí dát lahvičku s pitím a hned at to zapije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
26.11.12 19:11
@verunka84 píše:
myslíte že stačí že spolkne aspon něco? pátek máme kontrolu tak poradte jsem zoufalá :,(

Pokud hodláte užívat antibiotika způsobem „aspoň něco“, tak toho radši rovnou nech a nedávej jí nic.

Tímhle způsobem jí víc uškodíš než pomůžeš - antibiotika nejsou žádná legrace, které se vezme troška nebo kdy a jak se to zrovna hodí. To jí můžeš zadělat i na pěkný malér do budoucna.

Čtyřleté dítě má pravděpodobně sirup, předpokládám - tj. nalít do pití, natáhnout do stříkačky od Nurofenu, apod.. Pokud má tabletky, rozdrtit třeba do neředěného ovocného sirupu nebo limonády… do věcí, které jinak běžně nedostává, i kdyby to měla být půldecka CocaColy nebo podobných věcí.

A pokud ani to nezabírá, poraď se s doktorkou, co dál - samozřejmě dřív než v pátek. S tímhle rozhodně nejsou žerty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
26.11.12 19:23

Dítě položit na zem, zasednout mu ruce a držet pusu. Vstříknout a podržet do spolknutí. Drastické, ale účinné

• Citovat
  • Upravit
1808
26.11.12 19:26

@Timinka No tak to asi ráno udělám jiná možnost nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.11.12 19:29

@BohunkaP Co myslíš tím malér do budoucna? Já se jí to snažím dávat celou dávku ale ona půlku vyplivne :nevim: jo máme sirup a u toho je dávkovací trubička jako u nurofenu, tak to zkusím s tím ale ona tiskne zuby k sobě brání se zuby nehty tak to nikdy nespolkne celé…jsem zoufalá jsou to naše první antibiotika :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
26.11.12 19:32

@verunka84 ono to není tak hrozný jak to zní a za 10 sekund je po proceduře :nevim: Pokud jde o léky moc se s dětmi nemažu. Otřepaně řečeno za našeho mládí nám sirupy nedávali, všechno bylo hnusný a hořký a taky jsme to museli zvládnout

• Citovat
  • Upravit
1808
26.11.12 19:41

@Timinka jj to zalehnutí znám dělala jsem to před 3 týdny asi to měla malá zánět spojivek taky to byl boj…nebývala nemocná ale co nastoupila do školky je to mazec 14 dní odchodí a zase je nemocná :roll: jestli to půjde takhle dál tak mě trefí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí