Nechtela bych jmeno svoji dcery

Anonymní
12.3.23 09:15

Nechtela bych jmeno svoji dcery

Jako jmeno dcery jsme zvolili manzelovu srdcovku. Kratce po tom, co ho manzel navrhl, jsem se do toho jmena zamilovala. Dceri moc slusi. Nedavno jsem cetla clanek, ze rodice by meli dat diteti jmeno, ktere by chteli mit sami. Zamyslela jsem se nad tim a uvedomila si, ze bych pro sebe zvolila jine jmeno.
Zajimalo by me - mate to tak nekdo taky?
Nebo to znamena, ze jsme vybrali „spatne“? :lol:
Dceru samozrejme prejmenovavat nebudeme. Ma hezke kalendarni jmeno pouzivane napric generacemi. Tesim se na vase hejty! :mrgreen: :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
12.3.23 09:19

Myslím si, že je to blbost. Jméno by mělo sedět k tomu, kdo ho nosí a ne k tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.3.23 09:19

Myslim, ze resis kraviny - je to hejt? :P :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1069
12.3.23 09:21

Co to zase je za diskuzi :lol:? Příspěvek o ničem a doopravdy to jsou citlivé údaje, že musíš být jako anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
@Anonymní píše:
Jako jmeno dcery jsme zvolili manzelovu srdcovku. Kratce po tom, co ho manzel navrhl, jsem se do toho jmena zamilovala. Dceri moc slusi. Nedavno jsem cetla clanek, ze rodice by meli dat diteti jmeno, ktere by chteli mit sami. Zamyslela jsem se nad tim a uvedomila si, ze bych pro sebe zvolila jine jmeno.
Dceru samozrejme prejmenovavat nebudeme. Ma hezke kalendarni jmeno pouzivane napric generacemi. Tesim se na vase hejty! :mrgreen: :srdce: :kytka:

Hlavně anonym.

• Citovat
  • Upravit
1260

U prvního manžel přišel: „Co kdyby se jmenoval po tvém tatínkovi.“ Neměla jsem námitek. U druhého: " Líbí se mi Nina, Elena, Jolana" Vybrala jsem si, nebylo co řešit. Jméno k ní sedí. Druhé jméno si může vybrat sama, stejně jako já. Jo a syn chtěl moc Celestýnku, kvůli pohádce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.3.23 09:41

Já osobně bych se ani Vít, ani Václav jmenovat nechtěla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2768
12.3.23 09:42

Má hezké kalendářní jméno používané napříč generacemi, ale neřeknu vám ho. Pro jistotu anonym, co kdyby mě podle něj někdo i tak poznal! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
12.3.23 09:42

Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela. Ale u syna jsem vybrala Michal a být kluk byla bych spokojená. A dcerka je Lucie a ano tak bych byla za tohle jméno ráda. Jmenovala se tak každá moje panenka a naším jsem dlouho vyčítala že mi dali blbý jmeno, že jsem přece měla být Lucinka. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
12.3.23 09:43
@K. Rocánková píše:
Má hezké kalendářní jméno používané napříč generacemi, ale neřeknu vám ho. Pro jistotu anonym, co kdyby mě podle něj někdo i tak poznal! :pankac:
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
12.3.23 09:44
@Anonymní píše:
Dceru samozrejme prejmenovavat nebudeme. Ma hezke kalendarni jmeno pouzivane napric generacemi. Tesim se na vase hejty! :mrgreen: :srdce: :kytka:

Ano, pro syna jsem vybrala takové jméno, jaké bych vybrala sobě, kdybych byla chlap :lol: Pro druhého syna vybral jméno manžel a to bych si pro sebe nikdy nevybrala. Ale oběma klukům jméno sedí a to je hlavní.

Příspěvek upraven 12.03.23 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
12.3.23 09:46

Pro syna jsme vybrali jméno, co se nám líbilo a pro dceru jsme pro změnu vybrali jméno, co se nám líbilo. Nepoužiju anonym, risknu hejty přímo na komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.3.23 09:49

Když nad tím přemýšlím, já bych se asi nechtěla jmenovat jinak, jsem na Petru zvyklá. Ale dcerku bych po sobě pojmenovat nechtěla, takže jsme vybírali jména, která se nám líbila. To musel být článek vycucaný z prstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
12.3.23 09:49

Mně se jména obou dcer líbí, klidně bych se tak jmenovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
12.3.23 09:56

A co mame delat my, ktere mame tech dcer vice :mrgreen:? Sofiina volba.
Navic jsem spokojena se svym jmenem, jine bych nechtela a presto bych tak dcery nepojmenovala.
Ovsem vnucka by jednou po babce byt mohla, musim to zacit nenapadne nadnaset.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence