Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat, nenajde se tady mezi Vámi maminka, která má zkušenost s nedostavením se k soudu? Mám se zítra dostavit k výslechu, bohužel od včerejšího večera ležím nejspíš s chřipkou. teplota 39, k tomu chraptím jako blázen a o rýmě ani nemluvě. No prostě si nedovedu představit, že bych zítra musela někde hodinu cestovat vlakem, dojít k soudu a pak zase zpátky domů.
Jenže když se nedostavím, může mi hrozit pokuta až 50.000 kč.
Je možnost, že bych se ještě takhle na poslední chvíli omluvila a jednání si zkusila domluvit na jiný den?
Děkuji za jekékoliv info.
Napsala bych email, na podatelnu soudu, adresu si najdeš na justice.cz. Myslím, že v tvém stavu to bude lepší. Možná by se hodilo i potvrzení od doktora
@kacckaJ - dojdi si hned zítra ráno k doktorce, abys měla papír, že jsi nemocná a zavolej na soud, že z důvodu nemoci se nemůžeš dostavit. Řeknou ti co a jak, ale většinou po mě chtěli, abych dodatečně poslala písemně omluvení s přiloženou kopií zprávy od lékaře.
@kacckaJ Nejednalo se přímo o mě a nevím o jaký jde u Vás proces. Můžete se omluvit z důvodu nemoci, ale musí to být potvrzeno od lékaře a proces může být veden bez Vás.
@kacckaJ dnes bych navštívila pohotovost a papír(omluvu) bych naskenovala s číslem jednacím na mail soudu
Stačí zavolat buď dnes nebo zítra ráno a doložit zprávu od doktora s číslem jednacím. Pracuji na soudu, tak vím ![]()
Ahoj!
Já se takhle k jednomu soudu bohužel musela omlouvat 2×- jako předvolaný svědek.
Poprvé jsem dostatečně předem posílala písemnou omluvu, že se nemohu dostavit protože jsem v šestinedělí. Po druhé jsem na rychlo ráno volala, že půl roční syn je nemocný-měl v noci záchvat laryngitidy. Chtěli po mě dodatečnou písemnou omluvu s důvodem. ![]()
Jednou jsem byla svědčit, pachatelka se nedostavila a nic se jí nestalo, já jsem jela stovky kilometrů o dva dny dřív z dovolené, abych se k soudu dostala
už nikdy!
Obnovuji starší diskuzi
Ráda bych se vás zeptala na vaše zkušenosti. Včera jsme měli stání u soudu o zvýšení výživného. No a bývalí manžel se nedostavil a ani neomluvil. Chci se vás zeptat jestli i při příštím jednání se to bude odročovat, když nepřijde? Nějak mi to pořád nejde do hlavy proč tam nepřišel. Jedná se o zvýšení výživného po deseti letech, tak si nemyslím, že je to něco co by nezvládl.
Ahojky, měla jsem to obdobně, první stání se odročilo, při druhém se již rozhodlo i bez přítomnosti. Hůř pro něj, soudci tohle moc rádi nevidí, kor když to je navíc i bez omluvy.
Holky, chci se zeptat, jestli se mohu omluvi z jednání u soudu, že mi nemá kdo hlídat dítě?
@dada453 Jestli je nemocné tak asi ano, ale jestli není tak myslím, že ne. Mě při posledním stání soudkyně sama řekla ať kluka vezmu s sebou příště. Bývalí protahuje soud a já argumentovala, že si můj muž musí vždy brát volno kvůli synovi. Ale být tebou snažila bych se s někým domluvit aspoň ať jde s tebou a pohlídá prcka až vlezeš do jednací síně.