Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nikdy jsem ve stejné situaci nebyla, ale takhle pěkně bych posbírala důkazy, šla za právníkem a hnala to k soudům, že je jasné pochybení na straně otce, že je cholerik, alkoholik, atp., s tím, že má na děti špatný vliv a ještě navíc dělá naschvály.
Pozdě bycha honit, když jsi si s takovým blbcem upíchla 2 děti, ale aspoň minimalizuj následky.
@Anonymní píše: Více
to máš těžké…o jejich volném čase a jeho trávení rozhoduje on, stejně jako ty. A bohužel jeho jsi dětem vybrala za otce. S tím osud až tak nic moc neudělá. Zaměřila bych se spíš na ten alkohol, máš k tomu nějaké důkazy? jel pod vlivem? byl řešen nějaký přestupek atd.?
@Keyllah dcery samy o tom vi sve, ze chlasta, mam zpravy, telefonaty kdy on spi a dcery jsou na vse samy, dukazy bych mela i kdyz si pro ne chodi ozraly..ale to vse u soudu vedeli a stejne sli proti me, ze nechci aby byly se svym tatou, jim stacilo jen jeho slovo ze uz nechlasta, pritom tam sam priznal ze je alkoholik a neleci se, ze uz ma spatne jatra a jen mene pije, to prece neni lecba…proc drive mohly byt deti u me a fungovalo to na domluvu a najednou ne..a s tim volnym casem, ano souhlasim muze si delat co chce, ale branit jim schvalne ve sportu, ktery i on sam vybral, jen se mu nehodi to jezdeni na zavody, a ted rekni detem proc ostatni muzou a ony ne kdyz stejne jsou s nim doma a ony jsou jen na mobilu, ja to od tech holek vim, jak funguji a prece to nikoho nezajima v deseti letech podle ostatnich nemuzou deti mit svuj nazor?
Chtělo by to si najít lepšího právníka než kterého jsi měla tenkrát.
ale to není o tom, že jdou soudy proti tobě, ale je to o tom, že aktuálně se snaží soudy dopřát dětem oba rodiče, jen pokud to trochu jde. Stejně tak, jako by soudy nedali děti do klokánku, protože se rodič občas napije-ale ne tak, že by děti ohrozil, tak je nevezmou ani jemu. Ohozil je nějak? myslím, třeba řídí opilý? páchá trestnou činnost? Učitelé to dosvědčí? prostě něco, co by se dalo použít?
s těmi kroužky je to těžké - stejně jako se v manželství rodiče muzou rozhodnout, že už v něčem dítko nebude pokračovat, může se i tady otec rozhodnout, že je toho na dceru třeba moc, že potřebuje před školou odpočívat atd. Samozřejmě že mohou mít svůj názor, mluví o tom s otcem? co on jim na to řekne? zas 9leté dítko je potřeba taky trochu korigovat…faktem je, že jeho nedonutíš, aby někam jezdil když nechce, je to jeho čas s dětma a trávení je na něm ![]()
Jakého otce jsi dětem vybrala, takového mají … Ale on určitě takový nebyl a byl to snový chlap, žejo? ![]()
Najdi si lepšího právníka než jsi měla a řeš to …
Najdi si fakt dobrého právníka na rodinné právo a podej návrh na svěření do výhradní péče.
Ale bude to boj.
@Keyllah pokud ozraly doma spi, nejde probudit a dcera mi vola ze maji hlad a doma nic neni, musi obstarat mladsi 4letou segru, tak to za me neni v poradku, jestli by jste takto nechala sve deti a brala to jako v poradku? Ono to za me je ohrozeni deti.. i to ze ze svych penez si musi koupit svacinu do skoly protoze on na to nema
@Šmoulice do narozeni druhe dcery jsme fungovali, pak sam priznal ze ji nemel rad zacal chlastat ja pak odesla i s detmi
já bych nevybrala svým dětem za otce alkoholika, tak si odpust ty osobní utoky! pokud máš pro své tvrzení dukazy tak to dolož soudu…4letá? nepsala jsi třetí třída? ![]()
proč v takové chvíli nevoláš sociálku nebo policii? měla by jsi dukaz, nebylo by to tvrzení proto tvrzení…
Vždyť jsi psala, že děti jsou v patě a třetí třídě. Tak jaké že musí obstarat 4letou??
4 letý děcko už ti chodí do školy, jo? ![]()
Dej si facáka a neotravuj, trolle ![]()
Pokud takhle „pravdivě“ (jako o věku mladší) píšeš/mluvíš o otci svých dětí, tak se ani nedivím, že soud tě podezřívá, že bráníš kontaktu.
Spíš tě sejří, že ti přiznal, že tu mladší nemá rád, ale brát si ji bere. A to tě se..e ![]()
Zdravím, chtěla bych názory ohledně naší střídavky. Fungujeme takto cca 3.rok,otec je jak na horské dráze. Nekdy se da domluvit a pak zase ne. Ja se stridavkou nesouhlasila, otec chlasta, je sprosty a rve na deti. U soudu to vedeli, ale on jim rekl ze uz tolik nepije a ja branim styku. Nebyla to pravda byla jsem schopna se domluvit kdyz by je chtel videt. Na soudu jeli hodne po mne, posilali me do poradny, ze chci branit styku atd. a nakonec jsem s nervy v haji povolila stridavku. Otec stale chlasta a starsi dcera se starala o mladsi tenkrat kdyz byl na mol. Nekolikrat jsem tam tajně byla a obstarala je a sla domu i tohle vse u soudu vedeli. Stejne ja byla nejhorsi. Vse co se on dozvedel ze mi dcera volala nebo psala, tak sjel je… Dcera se netesila ani letos( je v 5tride a druha ve 3.) na prazdniny ze tata zase bude pit vic, pres skolu to docela zvlada ukocirovat. Jde hlavne o to ze kdyz jsou u nej tak holkam volam, ptam se jak se maji, proste se bavime a on pak na ne byl nastvany, ze si semnou volaji a zakazal to. Pry o me mluvi sproste a kdyz u ukolu neco nejde tak na ne rve a je sprosty Kdyz byli u nas na sidlisti na hristi a my se potkaly, doma jim rekl ze se semnou beztak videly a ze se s nema nebude bavit a ze s nema skoncil. Proto, ze jsme se videly. Holky obe sportuji a vikendy jsou pryc. Domlouvam se prvni s dcerami jestli na zavody chteji a jestli to tata dovoli, ze je klidne odvezu. On ma zajem jezdit jen s jednou s druhou ne, protoze u ni je to celodenni zalezitost i startovne platim sama a to je min. 500 kazdy vikend. Na to me hned sjede, ze nebudu urcovat co je v jeho tydnu, ale moc dobre vi, ze kazdy vikend maji zavody a ony chteji jezdit. Pry je ockuju a manipuluji s nema. Mladsi dcera byla vybrana na predvadeni sveho sportu do jinych skol a on ji to zakazal. Mela jet na soustredeni posledni tyden prazdnin a on nesouhlasil, ze pak je skola a musi si pred tim odpocinout. Kdyz mela trenink navic, tak zakazal ze nebude litat jak pi.. pritom hned vedle ma starsi dcera v tu chvili taky trenink, otazka par minut na presunuti..holky chytly molusky a bojujeme 2roky a on mi porad nadava, ze je nemažu kremem a ze to maji odemě jen, pritom u nas je nemely az jak se vratily od nej najednou byly osypané. Resi jakou maji latku jejich obleceni, funkcni obleceni je sama chemie, venku jen ksiltovka, naposledy ji nemely a z toho byly nemocne..porad neco posloucham a pry je psychicky deptam, molusky maji ze stresu a stravy, samozrejme narazka na me, ze se o ne nestaram..ja se jim porad venuji, vyrabime spolu, sportujeme, vyletujeme, peču jim domaci pecivo do skoly, ovoce, zeleninu, vitaminy a stejne je to malo…uz jsem se kdysi fakt rozbrecela, jak mi to bylo lito a napsala jsem mu na zpravy ze se nestaram, ze uz me to fakt ranilo, to jsem to schytala, ze resim jen sve ego..jsem vycerpana z jeho vecne nespokojenych vylevu..