Negativní pocity

25.4.24 21:22

Negativní pocity

Ahoj všem. Dnes to na mě nějak doléhá a nemám za kým jít a popovídat si. Čekám dvojčátka ale moje hlava nějak stagnuje. Jsem 18tt a nemám absolutně žádnou potřebu nic řešit. Vše je mi tak nějak jedno a přijdu si že jsem na všechno sama a nikdo mi nerozumí. Nehladím se po břiše a nemluvím na mimča uvnitř. Každý koho potkám má plno otázek jak to jde a bla bla. Mě to nehorázně obtěžuje a dostane mě to do stavu kdy začnu být hrozně nervózní a vážně se nechci bavit o těhotenství. Samozřejmě pozoruju na svém těle nějaké ty změny a docela jsem z toho na prášky. Viz mám daleko větší dvorce okolo bradavek a teď nevím jestli se to časem srovná nebo mi toto zůstane 😪 Další věc je že moje máma už hrozně blázní a nakupuje všechno možné. Jasně můžu být ráda když já se k tomu nemám ale párkrát jsem s ní seděla a říkala svoje pocity. Jsem po jednom potratu který mě velmi zasáhl a tak ji říkám že mám strach že tohle taky neklapne a proto si z toho nic nedělám a vlastně dokud ty děti nebudu mít v ruce tak neuvěřím že se to děje. Nic mi na to není schopná odpovědět jen přikyvuje a jediný co dělá je že za mnou přijde jen když jí dorazí oblečky pro mimča. Ale mě to absolutně nezajímá 🙄 Nemám za kým jít a řešit všechny tyhle věci a dnes toho mám plnou hlavu tak doufám že mě tady nějaká maminka pochopí a řekne že nejsem jediná. Přijdu si divná a zároveň sobecká. Vím že nechci kojit. To je pro mě šílená představa ale všude čtu že vás do toho sestřičky hrozně nutí a mě je z toho normálně do breku jestli mě toto čeká. A vlastně každá moje návštěva u gynekoložky vypadá tak že odjíždím psychicky zničená jelikož mi opakuje že se plno věcí může ještě pokazit. Ptala jsem se jen informativně na císař ale hned mě „sejmula“ že toto teď řešit vůbec nebudeme že je ještě brzo a dvojčata jsou daleko rizikovější než jedno děcko. Každou návštěvu opakuje negativní věci ikdyž to říká milým tónem. Ale nejdřív je 5ti minutová přednáška co se může vše stát a že dvojčata nemusím donosit a pak mi řekne ale hlavně buďte pozitivní 🤔 Mám z toho všeho hlavu jak balón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
25.4.24 21:30

Minule jsi zde dostala radu, že máš změnit lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.24 21:38
@medvidka píše: Více

Ano to se lehko řekne že 🙂 Změň lékaře když je všude stop stav 🤷‍♀️ Můžu být vůbec ráda že nějakou doktorku mám ale tenhle příspěvek není jen o gyndařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
25.4.24 21:44
@Milca Mlynkova píše: Více

Ne každá si těhotenství užívá, hladí si břicho a radostně nakupuje hadříky. Pro někoho je to opruz, obrovský opruz, tak to prostě je, zdaleka nejsi jediná. Naštěstí je to záležitost pár měsíců, zkus zatnout zuby a prostě to přežít, stejně nemáš jinou možnost :nevim: budoucí babičky to občas holt prožívají více než matky samotné, to jí nemůžeš mít za zlé, ona se těší na vnoučátka, zatímco s tebou mlátí hormony, tu její radost pochopíš, až když budeš mít vlastní děti. Já taky nechápala co na tom všichni vidí, dokud jsem byla 2v1, všechno mi docvaklo až pak

Příspěvek upraven 25.04.24 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.4.24 21:53

Ja te celkem chapu, ty tvoje pocity - bojis se otevrene radovat pred druhymi, protoze mas strach, jestli vse dopadne dobre, toje prirozene;

reci gyndarky si poslechni, vezmi to jen jako moznost, ktera muze ci nemusi nastat a dal to neres. Spis ti to rika pro pripad, kdyby k tomu doslo, at to neni az tak obr sok, ze co se to dejeA klidne bych ji rekla ve vsi slusnosti, ze uz o tom mluvila minule, ze to nemusi porad opakovat, ze mi to neni mile.

Hlavu vzhuru vsechno dopadne dobre, smulu uz sis vybrala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6544
25.4.24 22:32
@Milca Mlynkova píše: Více

No jsi po traumatu, není se co divit, navíc uraduji hormony. Další věc je, že 18tt je dost brzo, já se třeba začala na děti těšit až tak od 7. měsíce, do té doby jsem necítila pohyby a bylo mi to tak nějak vnitřně jedno. Ono v tom těhotenství je to hlavně o hormonech, pocity se kvůli nim umí překlopit do hodně negativního smýšlení.

Co se týká doktorky, řekni jí na rovinu, že jsi z návštěv u ní ve stresu a ať tě nezasobuje tragickými scénáři. Někteří doktoři na to nemaj cit. Mimochodem v rodině máme dvojčata, těhotenství bez problémů, porod v termínu a dokonce nastávající maminka skoro do konce sportovala. A takových těhotenství s dvojčaty je hodně, ne jen těch, co skončí špatně. Věř, že to dobře dopadne a zkus se netrápit, já si myslím, že to těšení ještě přijde :kytka: a bacha na poporodní depresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
13.6.25 20:54

Ahoj, měla jsem to stejně - těhotenství jsem neprožívala, i když jsem si přála otěhotnět. Mraky věci a oblečení jsem taky nekupovala. Kočár z druhé ruky. Představa kojení se mi taky hnusila - pokud to máš taky tak, hlavně to hned potom řekni v porodnici, že kojit nechceš, protože já nebyla dost razantní a strašně mě do toho nutili.
A víš co??? Nic. Dítě teď oslavilo půl roku, je na UM, je strašně hodný, nepláče, nic krom očkování neřeší a v noci spí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30446
13.6.25 21:05

@Milca Mlynkova Ty nemáš partnera, se kterým bys mohla mluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
13.6.25 23:13

Ahoj, každý prožívá těhotenství jinak a je to správně, holt jak v životě, každý má tu cestu jinou. Ja uz mam jedno dítko doma a další v bříšku a u prvního těhu jsem odpočítávala minuty do konce. Necítila jsem se svém těle dobre, z hormonů jsem šílela a postupná neobratnost mi hrozne zavazela. Ale na konci příroda zapůsobila a poslední měsíc jako by se to všechno ve mne probudilo a těšila jsem se moc.
S kojením je to každého věc :) ja naopak kojit chtěla moc a neslo to a sestřičky v nemocnici na mě kašlaly, takže druhy protipól … at uz tak nebo tak, porad si myslim, ze plati šťastná mama šťastné dítě a je jedno jestli je dítě kojené nebo na UM.
Ted s druhým těhotenstvím si to daleko vic užívám. Sportuju, daleko zdravěji jím a změnu těla beru spis jako zázrak… mozna taky proto, ze už vim, ze se to po porodu da vsechno dokupy, pokud ma člověk vůli. 🙏🏻
Průpovídky doktorky jsou nemístné … at rizika vyslovuje nahlas až v momentě, kdy se něco děje a ne, že tě zbytečně stresuje, není to fér, i když to bude pravděpodobně jen profesní deformace.
Pocity samoty v těhotenství zažívá asi každá žena i se sebelepším partnerem, ve finále jsme na to opravdu samy, ale je fajn trávit čas ve společnosti a ono to bude lepší.
A i když to teď bude znít jako otřepaná fráze, tak ono všechno dobře dopadne a tak jak má a zpětně se pousměješ nad tím, jaké pocity jsi měla. Přeju moc štěstí a zdraví ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí