Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, vím, že je tu více diskusí na toto téma, ale stejně jsem se nic nedozvěděla. Takže znovu
Kdo máte nehormonální tělísko a nebo antikoncepci Pharmatex, jste spokojené? A kolik asi stojí? Dívala jsem se na net na krém Pharmatex přes 200 Kč, ale na kolik tj použití? Je to opravdu spolehlivé? HA už opravdu nechci. Všem moc děkuji.
Pharmatex krém je na 10 použití. Spolehlivé to je, ale musí se důsledně dodržovat návod k použití a samozřejmě ta spolehlivost není až tak vysoká jako u HA.
Pharmatex mi nevyhovoval, krému bylo hrozbně moc, globule bylo míň, ale zase dost štípalo.
S tělískem zkušenost nemám, nějak se mi to příčí. Teď mám čerstvě po ms a budem testovat femcap se spermicidem contragel ![]()
Já měla Pharmatex jako globule, je to vlastně spermicidní látka, používali jsme ji v kombinaci s kondomem jako jistotu, ale nakonec jsem měla pořád mykozy a záněty a gynekolog říkal, že mi ty globule narušili přirozené početí, takže bych to asi nepoužívala dlouhodobě.
Femcap, je bariérová antikoncepce, je to jako pesar, ale nemusí se uvnitř nic měřit. Contragel je průsvitný gel - spermicid, budu ho přidávat v plodných dnech jako pojistku. V Čechách se nedostane.
Na femcap koukni na pesar.unas.cz ![]()
mám stejnou zkušenost jako Gladys. Hrozně to štípalo a pak pálilo. Teda ty globule.
ahojte..
gladys. a jsi spokojena?bez nehody???premyslim,taky prave na d necim bez hormonu a toto se mi libi,divala jsem se na postup zavadeni..ja to nechapu
ja nevim kde mam cipek
boze..
jinak pharmatex,pouzivame globule,uz prestaly stipat..ale moc jim neverim..
No říkám, mám po ms, testování proběhne v nejbližší době
Já snad pak založím diskuzi, jaký to bylo ![]()
gladys.
))) takze este neni uplne odzkusene???nevim,proc jsem mela pocit,ze nejmin 2roky uz pouzivas:o))))
Prd, používám menstruační kalíšek, ten už dýl, možná jsem to v nějaké diskuzi přirovnávala kvůli zavádění. A někdo jiný psal, že používá a prý dobrý.
ja budu mit problem s tim najitim cipku,asi tu vypadam jako blbka..
ale ted beze srandy..ja tam mam jen maso…proste nic,co pripomina nos..
to psali v tom manualu
se tu rezu u pocitace
No po dvou porodech nos nečekej
Si představ, jak by vypadal tvůj nos, kdybys jím vytlačila ty dva nezbedy ![]()
Jaký jsi den cyklu a z kolika? Můžeš mít zrovna před ms či ovu, to pak tam toho čípku moc není
My pharmatex používali asi rok, obojí, mně osobně vyhovovaly víc globule, bylo toho míň a neteklo to ze mě ještě druhý den, ale manžílek zas radši krém, u toho se nemuselo čekat až se rozpustí. Ale celkově spokojenost, on si liboval že to pěkně klouže a já za celou dobu neměla jedinnou mykozu, mělo to lehce desinfekční účinky.
Já mám nehormonální tělísko, ze začátku jsem si říkala, že je to antikoncepce našich matek, ale jelikož jsem již také nechtěla brát hormony a Mirena není až zas taková -zázrak- /informace od známého gynekologa/, mám nehormonální tělísko a naprostá spokojenost. Žádné bolesti, zvýšené krvácení při menzes, jediný problém měsíční špinění po zavedení.