Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím, otázka je jasná: čím raději a proč očkovat skoro třiletou proti meningokoku? Máte děti očkované i proti „áčku“?Čím?
Ale ten není proti „áčku“…myslíte, že to vadí? Doktorka mi říkala, že u nás to není tolik třeba, ale ptám se i vás…
@Týja No obje vakcíny jsou proti typu C, my máme neisvac, proti A Y a ještě dalším je pak jiná vakcína, ale ta je až pro puboše.
Myslela jsem, že je pro starší- díky! Dáme neisvac!MMCH, jak ji vaše děti snášely?
Proti A+C je vakcina MENINGOCOCCAL POLYS.A+C VACCINE. Da se pouzit u deti od dvou let. U nas se typ A nevyskytuje, takze ma cenu ockovat pouze tehdy, jezditeli do zemi, kde se vyskutuje? Taky se musi preockovavat priblizne po trech letech. U pubertaku se pul napul vyskytuje typ B a C, proti B zatim neni ockovani, ale tusim, ze ho testuji. U malych deti je nejcastejsi asi 90% ten typ B. Ja osobne cekam az na tu novou vakcinu.
Jinak mezi tema dve,a vakcina,a, co jsou z,inovane v uvodu asi velky rozdil neni krome vyrobce a nevim jak je to s cenou
mi jsme neisvac snášeli úplně v pohodě, ale neměl problém se žádným očkováním s žádnou hexou, rotarixem ani prevenarem 13, po něm jsme měly akorát bulku co pak zmizela..