Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Ja vim ze karantena neni, nejsem v karantene. Ale hygiena chtela po nem vyplnit kontakty, ktere posle na testy… takze pripadny pozit.pcr by me hodil do izolace.
Hygiena už nikoho na testy neposílá. Dostaneš pouze upozornění, že máš sledovat zdravotní stav
@j.a.n.i1 píše:
Vždyť karanténa už je minimálně 14 dnů zrušená, tak a) čím zahlcené a za b) na co by se měli snažit přijít?
Hygiena neřeší jen covid…
@azaleila píše:
Hygiena neřeší jen covid…
Což nic nemeni na tom, ze covid aktuálně neresi, chripkova ani jina epidemie neni, takze prakticky maji k reseni navic akorat prichazejici ukrajince.
A jeste se zeptam, myslite ze kdyz jsem do ted negativni, tak uz to od nej nechytim? Mam pocit lehkeho nachlazeni, i syn kasle ale oba mame stale negativni testy. Manzel se nakazil v praci min. tyden. Jsem 3krat ocko, i kdyz to roli zrejme jiz nehraje.
@Anonymní píše:
A jeste se zeptam, myslite ze kdyz jsem do ted negativni, tak uz to od nej nechytim? Mam pocit lehkeho nachlazeni, i syn kasle ale oba mame stale negativni testy. Manzel se nakazil v praci min. tyden. Jsem 3krat ocko, i kdyz to roli zrejme jiz nehraje.
tak hromada lidí má antigen negativní a PCR pozitivní, zvlášt, když máte příznaky. Jestli nechceš chodit, nechod, ani syn. ALe měli byste zůstat doma těch sedm dní od příznanků.
@Anonymní píše:
Dítě první příznaky v sobotu, test v neděli, zbytek rodiny lehl dnes, ve středu. Takže klidne ještě můžeš byt pozitivní.
@Anonymní píše:
Já se od manžela nakazila 8. den (respektive 8. den po jeho pozitivním PCR se mi objevili příznaky), své kontakty jsem nakazila prokazatelně ještě před propuknutím příznaků
Takže je to hodně nevyzpytatelné. Plus omicron na testy (antigenní i PCR) reaguje zvláštně, mám zkušenost jak s tím, že byl antigen pozitivní a PCR negativní, tak obráceně. Prostě jestli jsi nachcípaná, dodržuj izolaci a tečka, víc vědět nepotřebuješ.