Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Soft Drink píše:
Ahoj holky.
Nebudu se tu dlouze a pracně vypisovat, jak mě zasáhla válka. Jsem v kontaktu s mnoha Ukrajinci v zaměstnání, tak to prožívám (s nimi) téměř autenicky. Čili tuto problematiku rozhodně NEPOPÍRÁM. Navíc, z míst bojů mám zhlédnuté nějaké video a strašný…![]()
- to na tyto stránky ale nepatří, tak přejděme k jiné věci…
COVID a očkování mizí z popředí médií, to nemůžeme nikdo z nás nesouhlasit. Jak se pro vás tyto záležitosti změnily, ovlivní to případnou vaší nerozhodnost k (dalšímu) očkování? Zachováváte opatrnost?
Já osobně COVID neprodělal, mí blízcí ano, ale neměli vážný průběh, a tak ohledně další dávky mi vyvstávají otazníky.
Máte někdo podobný názor?
Ano, mám ten pocit, že covid je pasé. Dřív se začínalo čísly nemocných, teď je info o Ukrajině. Já si dál myji ruce, nosím do busu a obchodu roušku, mám tři dávky, kovid jsem neměla, ač jsem byla v rizikovém kontaktu. Naše dítě nenó očkované a taky kovid nikdy nevyšťourali.
Covid nezmizel, pořád tu je, jen válka je teď nebezpečnější, důležitější, víc zajímavá… my jsme se ckcidu vyhybali celé dva roky, chytli jsme ho až teď, i před 3 očkování a průběh teda fakt nic moc, problémy mám i teď, pořád.. No nevím, jak bych dopadla nebýt těch očkování.. takže ani to, že se teď o covidu nepíše, bych nebrala jako fakt, že covid zmizel.
Kdo chtěl, ten se očkoval, kdo nechce, ten se stejně nenechá, promořený jsme víc než solidně. Je logický, že téma upadá, navíc, když jsou tu palčivější problémy…
Covid už nikoho nezajímá, kdo chce očkovat se může. Mám dvě dávky, třetí jedine v případě, že bych to potřebovala k fungování v běžném životě.
Taky mám pocit, že jak začala válka bylo covidu konec. Já očkovaná nejsem, měla jsem to v plánu, pokud by to bylo na léto třeba k cestování. Jestli už to nikoho nebude zajímat, tak se očkovat nenechám. Nicméně se vůbec nezlobím, pokud tomu šílenství bude konec.
Nejsem očkovaná, nevím o tom, ze bych kovid prodělala, přitom jsem pracovala s lidma, denně zavřená v autě bez rousek a nic. Ted mi to přitáhl syn ze školy, žádnou izolaci jsme neřešili, chytil to akorát druhý syn, asi proto, ze spolu spí v pokoji, ja po synovi dojedla i jídlo, nic jsem po něm nedezinfikovala, jen jsme dodrzeli karantenu. No ani tak jsem to nechytla, partner a třetí syn taky ne. Moji očkování rodiče to chytili 2×, na třetí davku už taky nejdou. V obchodech jsou teď exoti ti, co ty roušky nosí, nikdo nic neřeší
neříkám, ze jsem z toho neměla obavy, jsem vděčná ze to mou rodinu nezasahlo, ale do očkování bych nešla, ani kdyby mi za to zaplatili. Pohybuju se v bubline lidí, kde po očkování nastaly komplikace a taky pár úmrtí po očkování. Na kovid neumrel nikdo koho znám
Loni se touhle dobou při stejných číslech zavíraly školy, hospody..prostě panika. A najednou nic. Divné
@Soft Drink píše:
Ahoj holky.
Nebudu se tu dlouze a pracně vypisovat, jak mě zasáhla válka. Jsem v kontaktu s mnoha Ukrajinci v zaměstnání, tak to prožívám (s nimi) téměř autenicky. Čili tuto problematiku rozhodně NEPOPÍRÁM. Navíc, z míst bojů mám zhlédnuté nějaké video a strašný…![]()
COVID a očkování mizí z popředí médií, to nemůžeme nikdo z nás nesouhlasit. Jak se pro vás tyto záležitosti změnily, ovlivní to případnou vaší nerozhodnost k (dalšímu) očkování? Zachováváte opatrnost?
Já osobně COVID neprodělal, mí blízcí ano, ale neměli vážný průběh, a tak ohledně další dávky mi vyvstávají otazníky.
Končně snad přijde široká veřejnost na to, že se dá žít i bez věčně propíraného covidu. ![]()
Covidu byl konec, i když se řešily americké volby. To se žít chvilku bez něj dalo, pak nebyla jiná senzace, tak zase covid. Že ho ale vystřídala válka, je prů. ser.
@Kockazvysocan píše:
Končně snad přijde široká veřejnost na to, že se dá žít i bez věčně propíraného covidu.
Jenomže teď leze Ukrajina do všeho. Je mi to líto, co se děje, ale třeba předávání Lvů už na mě bylo moc.
@Russet píše:
Jenomže teď leze Ukrajina do všeho. Je mi to líto, co se děje, ale třeba předávání Lvů už na mě bylo moc.
neviděla jsem ![]()
Ahoj holky.
Nebudu se tu dlouze a pracně vypisovat, jak mě zasáhla válka. Jsem v kontaktu s mnoha Ukrajinci v zaměstnání, tak to prožívám (s nimi) téměř autenicky. Čili tuto problematiku rozhodně NEPOPÍRÁM. Navíc, z míst bojů mám zhlédnuté nějaké video a strašný…