Nejmenší děti - MŠ
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejmenší děti - MŠ
Milé kolegyně, milí kolegové,
chtěla bych Vás poprosit, jestli nemáte nějaké návrhy a nápady, co by se hodilo na měsíc – ŘÍJEN, popřípadě co máte s dětmi už vyzkoušeno a dětem se líbilo v předešlých letech nebo klidně i letos? Chodím na praxe do Mateřské školy, kde mám nejmenší děti 2 – 4 roky ( většina je víceméně těch dvouletých dětí, výjimečně pár 3. – 4. - letých dětí). Ráda bych si přichystala program pro děti, na příští týden, daný den bych si ráda zařídila samostatně na nějaké téma. Prosím, o nějaké návrhy, co by se hodilo, popřípadě by mi děti v tomhle věku zvládly? Ráda bych do daného dne zařadila – sportovní/pohybové činnosti, výtvarné činnosti, hudební činnosti, dramatické činnosti, básničku, písničku, hru, pohádku, procházku, vše v tom jednom tématu, prosím? Zkrátka činnosti, které zaujmou nejen nejmenší děti a především i paní učitelky. Paní učitelka mi dala zcela volnou ruku, takže si mohu vybrat a nachystat si program pro děti na ten daný den, co s dětmi budu chtít, prakticky dělat, ale musí se tam jednat o to, aby se to hodilo na měsíc – ŘÍJEN a na momentální dobu. Jsem studentka oboru – Předškolní a mimoškolní pedagogika. Prosím, pište, nápady klidně do zpráv. Mějte, krásné podzimní dny! Děkuji mockrát, za veškeré a jakékoliv nápady, témata, tipy a návrhy.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@elot píše:
Co třeba malovat listy a obtiskávat na papír.
Děkuji za tip, taky jsem to měla vymyšleno, ale paní učitelka mi sdělila, že listy už obtískávaly. Zkrátka jsou to děti, které si teprve pořádně zvykají na školku. Ale i tak moc děkuji za tip, kdyby ještě něco napadlo, budu ráda za cokoliv. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera ve školce delala strom přátelství, obtiskavali ruce, potom to učitelka vystrihla a nalepily na připravený strom
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova píše:
Dcera ve školce delala strom přátelství, obtiskavali ruce, potom to učitelka vystrihla a nalepily na připravený strom
Děkuji moc, to vypadá moc pěkně, pokud, by Vás ještě něco dalšího napadlo, budu ráda za každý návrh. Fotku stromu přátelství, prosím, nevlastní pro představu? Napsala bych Vám do zpráv, e-mail, děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova píše:
@Kamila17 jeeee, je ve školce a já tam půjdu až v pondělí
Nevadí, ale děkuji za tip, kdyby Vás cokoliv zajímavého ještě napadlo, budu ráda. Díky moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sbirat venku na prochazce barevne listy vsech tvaru a velikosti a pak z nich ve skolce na zem skladat ruzne obrazce, mandaly…klidne pridat i kastany, orechy, kaminky, co proste venku nasbiraji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn delal ve skolce zviratka z kastanu, ale s tim, ze uz v kastanech byly predvrtane dirky a oni je spojovali spejlemi. Jinak basnicky ho bavi takove ty ukazovaci, treba delali seminko(v klubku na zemi), pak ho zalije dest(kap kap), vyrosre strom s velkou korunou, listi se hybe ve vetru(fuu fuu), opada listi na zem. Ale syn jeste nemluvi a ty citoslovce mu jdou dobre
A skladali maslicky z barevneho papiru, ktere pak pridelali na ocas papirovemu drakovi. Tak at se podari vymyslet nejaky program, kterym deti zaujmete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás měly děti nosit do školky podzimní přírodniny (kaštany, šišky, šípky, žaludy atd.), co z toho budou dělat, zatím nevím, ale viděla jsem postavičky třeba ze šišek a modelíny, ale dvouleťáci tohle asi nezvládnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znáš Pinterest.com ??? Jestli ne, tak se tam mrkni a stránky si ulož do oblíbených…
V horní liště na Pinterestu napíšeš co hledáš Já napsala podzimní tvoření s dětmi a vyjelo tohle:
https://cz.pinterest.com/search/pins/?…[]=podzimn%C3%AD%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=tvo%C5%99en%C3%AD%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=s%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=d%C4%9Btmi%7Cautocomplete%7C1
Ty tam zadej klíčová slova toho co hledáš…např. Velikonoce, Vánoce, Zimní tvoření, Vánoční výzdoba, Tvoření zpřírodnin…prostě cokoliv napíšeš, Pinterest vždy něco „vyplivne“ ![]()
Pod každým nápadem/fotkou je „připínáček“ s číslem, např.236…to znamená, že ten, kdo tam vložil tu fotku s nápadem, má v albu dalších 236 nápadů/fotek…stačí jen rozkliknout jeho album.
Takže další hromada nápadů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pár nápadů…sama víš, jak moc máš zručné děti…a co zvládnou/nezvládnou. Případně to upravíš, aby to zvládly.
Jinak na FB je skupina učitelů…nápady a náměty pro učitele.
Tak se můžeš připojit.
https://www.facebook.com/…08013116062/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ve skolce maji zitra bramborový den, budou delat všechno z brambor (razítka atd.) a i obed si uvaří sami bramboracku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit