Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, poradíte prvorodičce, co je podle vás největší zbytečnost a za co rozhodně nemá cenu utrácet penízky, které se můžou hodit jinde?
Je mi jasné, že to má každá jinak, ale i tak budu moc ráda za váš názor. Co jste třeba koupily, popř. dostaly a doteď vám to leží nevyužité ve skříni?
Nevyužila jsem vaničku, až v roce, když jsem mu dělala cachtačku na balkoně, molitanová podložka do vany, pak takový pidi bryndáčky z tesca.
Přijde asi hodně na tom, jako máš představu
Já svojí zkušenost nemám, ale z toho co mi říkali známí, tak nevyužili hrací deku, sterilizátor a ještě pár věcí
Miminko ve skutečnosti potřebuje jen mámu, teplo a prso/láhev. Já kojila (šlo to samo) a s malou spala, takže za mě je zbytečnost skoro všechno - monitor (pozor pro dítě spící v postýlce ho za zbytečnost nepovažuju), kojící polštáře, odsávačka - kupovat dopředu je zbytečnost, někdy to jde samo, lahvičky - a těch jsem dostala spoustu, dudlíky - dítě si fakt vybere jen jeden tvar a ostatní jsou naprd, nové oblečení - bazary totiž přetékají věcma na mimino. Pro mě je teda zbytečnost i nový kočár za desetitisíce - ale zase když je plánováno víc dětí, tak se to dá třeba snést.
Příspěvek upraven 26.01.14 v 17:18
Tisíc věcí, jako riflicky a svetriky přes hlavu ve velikost.56:-)
Za nás:vanička, lehátko do vany, kulaté nůžky, bryndáky, no bude toho asi ještě víc ![]()
Jo a mikiny s kapucema pro ležící děti. Mě fakt rozčilovaly. Hrací deku máme obrovskou, válí se po ní doteď - jsou jí dva pryč. Ale taky byla zadarmo. Já vlastně neutratila skoro nic..
@Terulisekk píše:
Já svojí zkušenost nemám, ale z toho co mi říkali známí, tak nevyužili hrací deku, sterilizátor a ještě pár věcí
Tak to my zase jo ![]()
Vaničku, nejprve jsem koupala v umyvadle, do 2m, pak v napuštěným sprcháči. a lehátko, mimino jsem tam normálně položila vodorovně. a z oblečení jakýkoliv trička adžíny, soukat do toho mimino, na to jsem byla líná, a trika se furt vyhrnovaly. a všelijaký kalhoty bez šlapek. na tělíčko jsem oblékala vždycky buď body s dlouhým rukávem a k tomu punčochy, nebo normální dupačky, nebo body s krátkým, na to takový ty bavlněný overálky, na zip či patentky. jo a přebalovák je taky zbytečnost. Naopak mě překvapilo, kolik jsem u staršího potřebovala bavlněných plínek, měla jsem asi 5, ale on byl neskutečně blijící, takže nakonec jsme musela dokoupit, uživila jsem jich 15, blil po každým jídle ![]()
Ahoj, já jsem nevyužila váhu, ale nechci říct, že je to zbytečnost. V některých případech se může hodit, třeba když je miminko dřív narozené,…
Tak treba myslim, ze je zbytecne dopredu kupovat treba odsavacku (na mleko), sterilizator a pockat, zda vubec budes pripravovat UM, ja kojila a temer jsem nepotrebovala, obcas jsem proste normalne vyvarila v hrnci.. dudlika malej nepotreboval (takze nekupovat dudliky, mne pak lezely ve skrini) a kdyz jo, tak klasika… odsavacku na mliko jsem si tedy pak kupovala, kdyz jsem omezovala kojeni (doporucuji medelu, bezkonkurencni)..
Co se me tyce, absolutne jsem nepouzivala kojici polstar, ale to se zase najdou holky, ktere ho vyuzily maximalne, takze to je otazka..
na pocatek urcite kosilky a treba bodycka, co se zapinaji vepredu a nikoli pres hlavu, jsou praktictejsi.. uzila jsem i vice polodupacky nez cely pyzamka, malej blinkal, tak jsem prevlikala jen vrsek (tricka- ktera jsem davala na body)
Co se tyka lahvicek, to same, pokud budete kojit, staci jedna lahvicka, stejne pak clovek pouziva jednu a tu samou.. a muzou se kdykoli dokoupit..
jeste k obleceni, na prvni tri mesice nebo z pocatku jsem fakt nevyuzila ruzny kalhoty, dziny atd. proste jsem mimco mela v pohodlnejch dupackach, teplackach atd… ale nekdo to ma treba jinak..
omlouvam se, ze to je takovy prehazeny, ale akorat si pripravuji veci na druhy mimco, takze takhle skacu od jednoho k druhemu..
zavinovacky - myslim, ze dve staci, ja mela na prvni mimco vic, ale to bylo tim, ze jsem z pocatku nevychytala pindika dolu do pliny a furt se mi procuraval:D spaci pytel jsem nepouzivala, malej byl prvni tri mes. v zavinovacce a pak v perince, pytel ho svazoval, nechtel v nem byt.. fusak do autosedacky jsem sice mela, ale nutny podle me neni, staci prehodit pres mimco deku, na delsi prochazky je stejne mimco v klasickym fusaku…
Tak az si na neco zase vzpomenu, pisnu, nebo zajima vas neco konkretne?
@lleennttiillkkaa A kde jsi koupala, když bylo mimi ještě malé?
V umyvadle? My máme umyvadla v koupelně dvě vedle sebe, tak si myslím, že tam by se mimi moc nevešlo…
Povleceni na detske periny, spavala zasadne v pyli a bez polstare
Perinu a polstar dostala az ve 2 letech uz dospelacke.
Miliondvestepadesatisic flasticek, za prve jsem kojila dlouho, ikdyz pul roku kojila flaskou odsate, ale to je na jinou diskuzi a za druhe chtela jen jednu jedinou
Jinak jsem vyuzila vsechno co jsme koupili a nebo dostali ![]()