Nelahozeves svatba

1987
28.11.12 17:05

NELAHOZEVES SVATBA

Ahoj holky,
chtěli bychom mít svatbu na zámku Nelahozeves a zajímali by mě vaše zkušenosti…měli jste tam i hostinu? Chceme malinkou svatbu na hezkém místě. Koukáme dost i na finance…to víte jsem už dlouho na mateřské a žádné úspory nemáme, hlavně každá koruna je zapotřebí dát do rekonstrukce starého domečku. Já jsem i přemýšlela nad svatbou na úřadě, ale partner to fakt chce v Nelahozevsi (máme to i pár km)…Taky máme v blízké rodině vozíčkáře a potřebujeme zajistit přesun do sálu apod. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69015
28.11.12 17:17

V Nelahozevsi jsem před lety prováděla, takže nemám úplně aktuální info, ale svatby bývaly v rytířském sále a bývalo to tam opravdu moc hezké, sál je ohromný, slavnostní. Jen byl teda v patře, tak moc nevím, jak s tou bezbariérovostí. Finančně to nepatřilo zrovna mezi nejlevnější, je to soukromé, patří to Lobkowiczům, ale zase určitě výborně komunikují, takže bych se jich na veškeré detaily nebála zeptat, vč. menu v restauraci, která jim taky patří (ale opět do ní vedly schody…).
Pokud to máte kousek, zkusila bych zvážit ještě Veltrusy (taktéž jsem prováděla), to je státní zámek, tam to bylo takové komornější, cenově příznivější a oddací místnost (zdaleka ne tak velkolepá jako rytířský sál v Nelahozevsi, menší a skromnější) byla v přízemí - vjezd přímo z nádvoří. Osobně jsou mi ty Veltrusy pocitově bližší, ale nevím, jak to tam vypadá teď - po povodních 2002 tam probíhala rozsáhlá rekonstrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
28.11.12 18:26

@ugluk díky za reakci. Veltrusy jsme taky probírali, ale tolik se nám nelíbí. Ani nevím jestli je to tam už hotový po rekonstrukci a hlavně kde pak udělat hostinu- ta jejich restaurace je hrozná. Finančně stojí stejně. Ty schody v Nelahozevsi jsou fakt problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
28.11.12 18:43

Fakt už stojí V. a N. stejně, jo? Tak to bych šla taky do N., protože ten cenový rozdíl býval výrazný. Mně ve Veltrusech přijdou výrazně hezčí exteriéry na focení, ale máš naprostou pravdu v tom, že ta zámecká restaurace vždycky stála za houby :? Pak by se muselo popojet o kus dál. Nelahozeves měla vždycky patřičnou úroveň, to se musí nechat, jen si to nechávali vydatně zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
28.11.12 19:25

Proto se ptám jestli nemá někdo zkušenosti s hostinou u nich. My jsme tam byli na koukačku včera a ochotně, i když jsou mimo sezonu a my přijel neohlášený, ukázali rytířský sál a restauraci. Když už dáme 5000 za obřad, tak nechci aby jsme byli v šoku z ceny za hostinu…paní nám ukazovala ceník za klasiku - knedlíckovou polévku a svíčkovou..cena za osobu 350 na osobu, samozřejmě bez pití…No prostě nerada bych se dostala do nepříjmené situace…protože plánejeme každý měsíc koupit něco na svatbu…například v lednu koupíme prstýnky z chirurgické oceli, další měsíc dětem společenské oblečení, další měsíc šaty, další kytky atd. Jak už jsem psala peníze navíc nemáme…Na rovinu tam půjdeme s celou výplatou a mateřskou a modlíme se aby se nám nějaké peníze vrátili jako svatební dary, abychom měli z čeho jíst zbytek měsíce. Já vím, že je to asi blbý, ale jinak jak to udělat nenapadá. Jsme spolu skoro 12 let, máme dvě děti a už prostě chceme mít společné příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
28.11.12 19:53

Každopádně předem moc gratuluji k rozhodnutí, přeju hodně štěstí do dalšího života a ať vám to všecko klapne na 1*! :kytka: A snad se ti ozve někdo povolanější než já, já jen musela napsat, protože tenhle zámek je moje srdcovka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
28.11.12 20:09

Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie