Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi tě nepotěším, ale doporučila bych gynekologa / gynekoložku. Nikdo jiný asi nepřijde na to, jestli máš nějaký problém.
První gynekologické vyšetření bys správně měla mít v 15.
Proč se toho bojíš?
@Anonymní píše: Více
Taky jsem neměla menstruaci, první mi vyvolávali, ano po prohlídce na gynekologii..na první prohlídku v těch asi 15,5letech jsem oholena nebyla, ještě to tolik nefrčelo, ale asi od 18 už holím furt…jim je úplně jedno, co tam máš, můžeš si vybrat i dětskou gynekologii a lékařku, pokud se stydíš před chlapem…jestli můžeš jít sama, to nevím, se mnou byla mamka…ale ničeho se neboj a prohlídku neodkládej a hlavně se svěř mamce/tetě, babičce…
nenechej si srovnávat cyklus antikoncepcí, to se dříve dělalo a je to nesmysl, budeš se cpát hormonama a menstruace by stejně byla jen uměle vyvolaná bez ovulace…
Příspěvek upraven 17.10.24 v 18:10
Fyzickou prohlídku můžeš odmítnout. Ale určitě tam běž co nejdřív.
Nikam v 15 nemusíš. Vyber si nějakou přívětivou gynekoložku a tam se objednej s tím, že ti to dělá starosti. Na zbytku se s ní domluvíš. Jestli jsi hubená, tak to může být normální.
Holit se nemusíš.
@cestovatelka 1 ideálně podle recenzí. Já poprvé šla až ve vyšším věku (neměla jsem tedy žádné problémy, MS do 13) a ta první gyndařka byla bohužel pěkná krá*. Neempatická, protivná, i přes objednání člověk strávil přes hodinu v čekárně apod. Takže druhou už jsem vybírala podle recenzí a je naprosto skvělá. Nic nenutí, mluví se mnou jako s člověkem sobě rovným… ![]()
Zakladatelko, najdi si na internetu recenze / poptej se kamarádek a někam se objednej, minimálně na tu konzultaci, nikde není psáno, že se musíš hned při první návštěvě svlékat. Ale v 16 letech už by to řešit chtělo.
Ahoj, před několika měsíci mi bylo 16 a pořád nemám menstruaci. Mam normálně prsa, ochlupení,…
Bojím se jít ke gynekologovi, ani nemám tak problém s konzultací a ultrazvukem, ale strašně mi vadí ta fyzická prohlídka (dělá se to vůbec takhle brzo?) +mám se holit?