Nemoc 10 měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1412
14.10.23 12:40

Nemoc 10 měsíční

Ahoj,

Prosím o uklidnění, případně radu. Jsem vyplašená z první nemoci mé 10 měsíční dcerky. Oba s partnerem jsme v týdnu prodělali hnusnou virózu a dneska v noci (na víkend samozřejmě) malé stoupla teplota a já jsem šíleně vystrašená.
Už jednou zvracela (já ani přítel jsme nezvraceli), občas dávivě zakašle, zrychleně dýchá a je hodně neklidná a plačtivá. To tak nějak myslím, že jebu zvýšené teploty normální.
Moc nechce jíst a pít, ale z prsa se trochu napila.
Teď mi tu spí a při výdechu dělá takové slabé tlačivé (tím myslím, že podobné dělá když kadí) zvuky a silně jí bije srdce, tak, že je to trochu vidět. Jemně se třese (možná zimnice? Tu jsme měli oba).
Je to v pohodě? Mám se hodit do klidu a dát jí čas a odpočinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5656
14.10.23 12:51

Davej ji stridave co 4 hodiny napr. Nurofen a Panadol. Melo by se ji ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
14.10.23 12:56

A jakou má teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
14.10.23 12:58

@pikola ráno 38,5 to dostala čípek. Než šla teď spát tak měla těsně pod 38. Obojí měřeno v zadečku po odečtu.
Nejvíc mě děsí to dýchání, jak jede rychle a u výdechu zatne bříško. Teď to teda zrovna nedělá, dala jsem si ji já břicho, protože byla neklidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
14.10.23 13:12
@tevl píše:
@pikola ráno 38,5 to dostala čípek. Než šla teď spát tak měla těsně pod 38. Obojí měřeno v zadečku po odečtu.
Nejvíc mě děsí to dýchání, jak jede rychle a u výdechu zatne bříško. Teď to teda zrovna nedělá, dala jsem si ji já břicho, protože byla neklidná.

Tak uvidíš, jestli leky zabírají, tak bude za pár dní ok. Nevím co jste měli vy, ale asi to chytilo taky. Po lékách stačí když klesne i o stupeň, nemusí mít normální teplotu. Blinkat může z kašle. A to dýchání bude asi z horečky. Jíst moc nemusí, ale pít ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.10.23 13:57

Ja vim, ze to vypada strasidelne, ale zkus nepanikarit.
Horecka ma svou dulezitou roli, mobilizuje se pri ni imunitni system a zlepsi obrana organismu.
Kdyz horecku stopnes hned jak ma 38, tak tuhle obranu blokujes.
A konci to tak, ze jsou skolkove deti total na hromade, protoze imunitni system nikdy nedostal sanci se ucinne nastartovat a branit.

Takze s leky pomalu, dej si dceru na sebe a hodne koj, musi hodne pit.
Plactivost a zrychleny dech a tep jsou normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
14.10.23 15:48

:pocitac: @Lucie_Sx já se snažím vždy počkat když to je víc nad 38. Nevím jestli ještě pořád platí snižovat raději hned, nebo to bylo jen, když byla malá. Jinak jsem taky za vyležení nemoci, ale jak je malinká a nemůže mi říct, co bolí, tak jsem z toho fakt vyděšená.

Ale děkuji moc. Ulevilo se mi.

Ona se teď trochu prospala a vypadá lepší. I když teda teplota pořád je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
14.10.23 16:01

Když u výdechu zatíná bříško a rýsují se řebra, tak bych zpozorněla nezávisle na teplotě. Dechová tíseň je taky důvod návštěvy lékaře. Naše miminko takhle jednou muselo pod kyslík a teploty přitom moc nemělo. Vypadá to dost specificky, jinak než jenom ucpaný nos.

• Citovat
  • Upravit
1412
14.10.23 18:46

@Capelucia bříško se nepropadá. Ale jo, o tomhle jsem četla. Snažím se na to občas mrknout. Prý se to dá dost jednoduše rozlišit, tak snad to poznám.
Ona od rána nekašle. Nemá rýmu. Jen ty teploty. Teď k večeru zas kolem 39, takže čípek. Buďto to bude mít jen takto a dobrý, nebo čekám že jí ještě zbytek příznaků dožene.

Nevím ještě jak s dehydratací. Pije jen z prsa a za celý dnešek jsem jí přemluvila jen 3×. Nevím zda je to dost. Už jsem přes den nekojila, takže ani nevím zda ty prsa že sebe něco víc vymáčkly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.10.23 22:57
@tevl píše:
To tak nějak myslím, že jebu zvýšené teploty normální.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dávala bych čípky na bolest a hodně pít. Pokud by to v pondělí nebylo lepší, zavolala bych dr. - alespoň se poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.10.23 01:39
@tevl píše:
@Capelucia bříško se nepropadá. Ale jo, o tomhle jsem četla. Snažím se na to občas mrknout. Prý se to dá dost jednoduše rozlišit, tak snad to poznám.
Ona od rána nekašle. Nemá rýmu. Jen ty teploty. Teď k večeru zas kolem 39, takže čípek. Buďto to bude mít jen takto a dobrý, nebo čekám že jí ještě zbytek příznaků dožene.Nevím ještě jak s dehydratací. Pije jen z prsa a za celý dnešek jsem jí přemluvila jen 3×. Nevím zda je to dost. Už jsem přes den nekojila, takže ani nevím zda ty prsa že sebe něco víc vymáčkly.

3* za den se nakojit je strasne malo, u horecky tuplem.
Jak cura…??
Pokud bude hodne na prsu, tak laktace vyleti nahoru, ale musi sat.

Hydrataci poznas taky podle kozniho testu - udelas kozni rasu a pustis, mela by se rychle vratit sama zpet. Pokud se vraci pomalu, je problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.10.23 02:58
@Capelucia píše:
Když u výdechu zatíná bříško a rýsují se řebra, tak bych zpozorněla nezávisle na teplotě. Dechová tíseň je taky důvod návštěvy lékaře. Naše miminko takhle jednou muselo pod kyslík a teploty přitom moc nemělo. Vypadá to dost specificky, jinak než jenom ucpaný nos.

To mě taky napadlo. Tohle se kdysi stalo mladší dceři, taky jí tehdy nebyl ještě ani rok. Ani moc nekašlala, ale zatínala bříško. Na to mě upozornila doktorka, prý jakmile dítě používá břišní svaly při dýchání, je zle. Měla vyšší teplotu, raději jsem s ní jela k dr. a skončili jsme v nemocnici, že na ní pouštěli kyslík, dávali jí inhalátory a odsávali hleny. Dechová tíseň, silný oboustranný zánět průdušek.

Vypadalo to dost podobně jako na tomhle videu https://www.youtube.com/…/x_I5SDFlI_s

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
15.10.23 15:36

@Lucie_Sx čůrání zatím ok, i mi dnes trochu pije vodu, ale noci jsou teda pekelné. Tyteploty jí tam šíleně lítají. Paralen sníží jen k 38. Už jsem úplně hotová.
U té kožní řasy je jedno kde ji udělám? Nebo se musí např. na ruce?

Dnes s pitím lepší. Dokonce snědla i pár sucharů. Ale mléko se zatím nechytlo. V noci jsem ji měla na prsou vlastně nonstop, ale takhle prázdná nebyla snad nikdy.

Ještě mi holky dejte naději, že neschopnost spát jinak než na mě nebo přisátá, se pak zase vrátí do normálu. Já v minulosti strávila několik příšerných týdnů odnaučováním spaní s prsem v puse a představa, že mě to čeká znovu, mě fakt děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.10.23 18:49
@tevl píše:
@Lucie_Sx čůrání zatím ok, i mi dnes trochu pije vodu, ale noci jsou teda pekelné. Tyteploty jí tam šíleně lítají. Paralen sníží jen k 38. Už jsem úplně hotová.
U té kožní řasy je jedno kde ji udělám? Nebo se musí např. na ruce?

Dnes s pitím lepší. Dokonce snědla i pár sucharů. Ale mléko se zatím nechytlo. V noci jsem ji měla na prsou vlastně nonstop, ale takhle prázdná nebyla snad nikdy.

Ještě mi holky dejte naději, že neschopnost spát jinak než na mě nebo přisátá, se pak zase vrátí do normálu. Já v minulosti strávila několik příšerných týdnů odnaučováním spaní s prsem v puse a představa, že mě to čeká znovu, mě fakt děsí.

Jestli cura, tak kozni rasu neres, asi si toho vypije dost.
Jinak je asi jedno, kde ji udelas, spis je dobry mit nakoukany, jak to vypada, kdyz ji nic neni.

Prsa ti jen prijdou prazdna nebo fakt nepije…?
Nalita uz v tomhle veku fakt nebudou, mleko se tvori „za pochodu“, a ona zrejme pije dost, kdyz dost cura.

Co se tyce horecky, ja treba leky nesrazim vubec, chci at imunita pracuje jak ma. Staci mi srazit zabalem na 39. Ony ty leky taky nejsou nic super.

Spani se srovna, neboj.
Ted ji to kojeni hodne pomaha, tak bych zbytek resila az potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1507
15.10.23 20:04

@Lucie_Sx čtu dobře, že srazíš na 39 stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí