Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosim vás. Chci se zeptat..Máme mírný zánět ucho dostali jsme antibiotika a panadol na snižení teploty..Paní doktorka my říkala že mám dávat prckovi ten panadol i když nemá teploty že prej ty antibiotika zaberou lépe..Je to pravda. Nechci ho dopovat tolika lékama bo ještě bereme i na kašel. Je nám 11měsícu..Moc děkuji za všechny rady.. ![]()
@aninečka asi kvůli bolesti? panadol je aji na to. Osobně bych nedávala. ![]()
Tak to paní doktorku moc nechápu. Taky nechápu, když má mirny zánět, ty atb. Uši teda pichane neměl? Pokud je to mirne, obvykle se dávají kapky do uší, se znecitlivujicim účinkem, bez celkových atb, ale takhle těžko soudit, třeba to už potřeba bylo. Jinak Panadol, když nemá horečku, bych rozhodne nedávala. Tam je paracetamol. Neřeknu kdyby to byl Nurofen, i když je to taky postavene na hlavu, ten má i protizánětlivý účinek.
Tak je pravda, že zánět ucha bolí jako čert, tak bych to přičítala k tomu, ale jestli si to paní doktorka nepopletla, kdyby řekla nurofen nebo něco podobného se stejnou léčivou látkou, která zabírá protizánětlivě, tak pochopím, že tam to dává smysl a antibiotika mohou skutečně lépe zabrat.
@Gábííí byla rychlejší.
S tím nurofenem nám to tak doktorka doporučila, když mělmalý silný zánět močáku. Alemy měli horečky čtyři dny vkuse, že jsme ho nurofenema panadolem dopovali nonstoppo třech hodinách, tak nebylo, co řešit.
No paní doktorka říkala že má ty uši hodně zarudlé a né moc vyditelní bubínek. jinak kapeme i do uší..No říkala i ten nurofen? Tak ted nevím..Nechci do něj tlačit tolik leku..
Paní doktorka řekla bud panadol nebo nurofen i když nebude mít teploty a myslím že říkala po 12hod ale to už jsi nejsem jísta nebo malí hrozně řval:D
@aninečka tak to ano, pokud nemá skoro viditelný bubínek, na atb to bude. kapičky do uší určite, jak jsem psala, mají znecitlivujici účinek, zabírají ihned. A i když vam říkala Nurofen, pokud nemá horečku, nedávala bych ho
Nedávala bych, pokud není horečka a nevypadá, že by to bolelo (prý to bolívá pekelně). Ani ten Nurofen bych jen tak, jen kvůli protizánětlivému účinku, nedávala, když má ATB, leda při horečce či bolesti (a z těch dvou bych tedy volila spíš Nurofen).
Gábíí antibiotika už bereme od včerejška od večera. Máme jak do uší tak i do pusenky na polkuní. řikala panadol nebo nurofen, takže nedávat? A když ted máme 37,2 taky ne??
Pokud dítě nic nebolí, není vůbec žádný důvod k Panadolu ani Nurofenu ani ničemu dalšímu.
Antibiotika svou práci udělají i bez nich.
@aninečka ne, nedávat na teplotu nic, az pokud bude mit 38 a více. Což už mit nebude ![]()
Tak vám moc všem děkuji za rady i já jsem si myslela že je to zbytečné ale je lepší se ještě poradit:-)