Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kolegyně druhý týden po nástupu, a hned zápal plic a tři týdny doma.
Prvni tyden ne, ale ve zkusebce ano, ctyricitky horecky a vrchem spodem tak, ze jsem nemohla dojit ani k doktorce. Vybrali me ze stovky uchazecu, stihla jsem neco ukazat, tak si na mne pockali. Jsem tam uz 15 let.
Ano, zánět ledvin a 10 dní v nemocnici. Asi by se z toho zánět ledvin nevyvinul, kdybych se nebála jít marodit ve zkušebce a šla se hned léčit. Takže doporučuju nic nepřecházet a jít hned k lékaři.
@Anonymní píše:
Prvni tyden ne, ale ve zkusebce ano, ctyricitky horecky a vrchem spodem tak, ze jsem nemohla dojit ani k doktorce. Vybrali me ze stovky uchazecu, stihla jsem neco ukazat, tak si na mne pockali. Jsem tam uz 15 let.
A proč by neměli čekat? ![]()
@Ronnie123 píše:
A proč by neměli čekat?
Tak ve zkusebce by ji mohli hned vyhodit, firmy nemaji rady zamestnance, co nastoupi a hned marodi.
@vokishka píše:
Tak ve zkusebce by ji mohli hned vyhodit, firmy nemaji rady zamestnance, co nastoupi a hned marodi.
A co s tím ten člověk má dělat, když je mu mizerně a ještě by nakazil ostatní? A prostě to bohužel vyjde tak, že je ještě ve zkušební době?
@Ronnie123 píše:
A co s tím ten člověk má dělat, když je mu mizerně a ještě by nakazil ostatní? A prostě to bohužel vyjde tak, že je ještě ve zkušební době?
Prostě to tak je. Když někdo marodi ve zkusebce, dá se předpokládat, že bude často marodit i po ní. Takže s některými zaměstnanci se prostě firmy nemazou a ve zkusebce je prostě vyhodí.
@Ronnie123 píše:
Ja snad za to muzu? Ptala ses, proc by nemeli cekat. Tak ti pisu, jak to casto byva.
@karkarka píše:
Prostě to tak je. Když někdo marodi ve zkusebce, dá se předpokládat, že bude často marodit i po ní. Takže s některými zaměstnanci se prostě firmy nemazou a ve zkusebce je prostě vyhodí.
Tak mě kdyžtak vyhodí no…
Prvních čtrnáct dnů je ale prý zaměstnanec chráněný.
@vokishka píše:
Ja snad za to muzu? Ptala ses, proc by nemeli cekat. Tak ti pisu, jak to casto byva.
Já neříkám, že za to můžeš. To nebyl útok…
@Anix píše:
Kolegyně druhý týden po nástupu, a hned zápal plic a tři týdny doma.
A vyhodili ji?
Pokud je to nějaká kvalifikovaná pozice, kde investovali prostředky a lidské zdroje do výběrového řízení, tak nevyhodí za jednu nemoc ve zkušební době.
Pokud se jedná o podřadnou práci, kterou nikdo nechce dělat, tak se to stává. Vyhodit mohou od 15.dne neschopenky.
Mě se to podařilo 2 týden prvního měsíce zkušebky a hned za 14 dní mě vyhodili. Přitom jsem měla jen chřipku a vrátila bych se, ale nechtějí už.
Dobrý den, podařilo se někomu také onemocnět v prvním týdnu nového zaměstnání? Nebo se to může stát jenom mě?
Je mi mizerně, ale bojím se, že budu vypadat jako simulant.