Nemocenská a výpověď ústní

Anonymní
2.1.25 18:51

Nemocenská a výpověď ústní

Zdravím, potřebuju se zeptat.. Pracovala jsem u firmy kdy 3 dny před koncem zkušební doby si mě vedoucí zavolala a řekla jen ústně že by jsme ukončili smlouvu.(Nebylo to tam celkově ideální)
Na hulvata jsem ten den šla marodit. A poté jsem měla vyplaceno nemocenskou od toho dne kdy jsem začala marodit ale zároveň toho dne kdy mi jen řekla že by to asi ukončila. A teď nevím musela mi dát výpověď na papíru? Nebo mi takhle běží stále smlouva? Pac od té doby firma nekomunikuje. Děkuji snad je to srozumitelné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
2.1.25 19:09

Jakýkoliv vznik nebo ukončení pracovního poměru vyžaduje písemnou formu.

Ale u toho zrušení ve zkušební době tak nějak není nutný, aby jsi potvrzovala převzetí. Takže ti to řekla ústně a papír má u sebe.

Jinak pokud ti přišly peníze za marodeni od firmy, tak ti smlouva i nadále běží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
2.1.25 19:32
@Anonymní píše: Více

můžeš ověřit na inspektorátu práce, ale vypadá to asi následovně:

„Každý celý den dočasné pracovní neschopnosti zaměstnance prodlužuje konec zkušební doby. Zaměstnanci, který je nemocný 14 dní, se zkušební doba automaticky prodlouží o další 14 kalendářních dní. Pokud onemocníte poslední den zkušební doby, vaše zkušební doba se automaticky prodlužuje.“

• Citovat
  • Upravit
21575
2.1.25 19:33

No po dobu neschopenky se ti ale zkušební doba prodlužuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.25 19:44

@nozu Mě je jako takhle jedno jestli se prodlužuje nebo ne. Vracet se tam nehodlám. Jen firma nekomunikuje a nedala mi zápočtový list atd.

• Citovat
  • Upravit
66815
2.1.25 19:45

Zamestnavatel musi dat zruseni pracovniho pomeru pisemne nejdrive po 14 dnech pn,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat