Nemocná 2měsíční dcera :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2049
7.12.12 15:06

Nemocná 2 měsíční dcera :-(

Ahoj všichni, mám nemocnou dcerku. Má 2 měsíce, má rýmu, kašle, chrčí, chrochtá, buble…Mám o ni strašnej strach. Máte s tím někdo zkušenosti? Asi potřebuju uklidnit, jsem z toho psychicky špatná, moc se bojím. Ani v klidu nespí, škube sebou, vydává hrozný zvuky, ze spaní naříká a i se pozvracela :,(

P. s. u dr. jsme byly, máme kapky. Odsáváme, masírujeme, zvlhčujeme vzduch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
7.12.12 15:12

Ještě bych zkusila trošku podložit matraci pod hlavou, aby byla mírně ve zvýšené poloze, jinak bych to nechala na dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21982
7.12.12 15:16
@eetel píše:
Ahoj všichni, mám nemocnou dcerku. Má 2 měsíce, má rýmu, kašle, chrčí, chrochtá, buble…Mám o ni strašnej strach. Máte s tím někdo zkušenosti?

Všichni máme zkušenosti s nemocnými dětmi… ;)

Rýma a kašel jsou nepříjemnost i pro ty starší… a samozřejmě, čím jsou menší, tím je to nepříjemnější. Ale i u nich je to jen rýma a kašel. Přejde to… vydrž, uvidíš, že za pár dní bude líp. A až to přijde podruhé, potřetí… podvacáté, budeš už to brát v klidu a s větším nadhledem.

Taky můžeš používat eukalyptový olej, nakapej jí pár kapek na pyžamko, ono se jí bude líp dýchat - a jestli nemá teplotu, choďte na procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.12.12 15:20

Strach mít netřeba, spíš je to nepříjemné, moc se ani jedna nevyspíte, s kojenim je to taky vopruz. Co je třeba děláš, ještě bych napolohovala postýlku, ať jí ta ráma tolik nestéká do dolních dýchcích cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.12.12 15:21

@eetel Pokud jsi byla s malou u Dr byla bych klidná, v postýlce zvýšená poloha pod hlavičkou, vlhčit vzduch, odsávat a kapat - nám se se osvědčila mořská voda, jsou ve spreji a jsou už pro takhle malá miminka, jsou sice drahé, ale nám to zabírá. Nemůžeš dělat nic, než vydržet.. :kytka: bude zas dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.12.12 15:22

@eetel Přežiješ dvě nebo tři opravdu strašné noci a bude zase dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
7.12.12 15:23

@BohunkaP jávím, že je to jen rýma a kašel, ale ona je tak malinká a bezbranná, mám strach, aby se jí něco nestalo. A ty zvuky co chudera vydává, ona je neklidná :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
7.12.12 15:28

Postýlku mám napolohovanou…O mě nejde, vydržím všechno, jen at se jí nic nestane…Jsem hrozná, že? Jsem pořád u ní a hlídám ji, každý zachroptění mě děsí…
Dr. mě vyděsila, že to není sranda u takto malých mimin, a kdyby měla zvýšenou teplotu, hned na pohotovost :think:

Taky vám někomu onemocnělo tak malý mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.12.12 15:33
@eetel píše:
Postýlku mám napolohovanou…O mě nejde, vydržím všechno, jen at se jí nic nestane…Jsem hrozná, že? Jsem pořád u ní a hlídám ji, každý zachroptění mě děsí…
Dr. mě vyděsila, že to není sranda u takto malých mimin, a kdyby měla zvýšenou teplotu, hned na pohotovost :think:Taky vám někomu onemocnělo tak malý mimi?

mě oba soplili ješttě v estinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
7.12.12 15:37

Eetel a byla jsi s ní u dr? Mně zaráží ty zvuky, aby třeba neměla zánět průdušek. Chce to skáknout k dr., aby ji poslechl, pokud kašle hodně a vydává ty zvuky a chrčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
7.12.12 15:38

@eetel netrap se, i když je to těžké znám to ;) u dr jsi byla, instrukce co dělat ti dala, tak jen kontroluj a ono bude dobře.

Ještě bych k tomu všemu stáhla topení a zvlhčovala, já to dělám vždycky ať už je rýma nebo kašel.

Kluk byl starší když byl poprvé nemocný, skoro 4 měsíce, měl zánětlivé ložisko na plíci + průdušky :roll:

A ty odpočívej co nejvíc to jde, lež a spi, protože nevíš jaká tě čeká noc tak ať se pak nezhroutíš, myslím únavou.

• Citovat
  • Upravit
30809
7.12.12 15:38

@eetel dcera byla nemocá cca ve 3m - taky v ní hrozně hučelo, kašlala a chroptěla. Nakonec spala asi 2 noci v kočárku v polosedě, protože sem měla strach, že se udusí, skoro jsem v noci oko nezamhouřila :oops: Neboj, ona to zvládne, maximálně jí ulehči odsáváním, zvlhčování vzduchu a ono to za 2-3 noci bude lepší, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.12.12 15:39

@eetel moje druhá dcerka se narodila do chřipkové epidemie a bohužel se jí to nevyhlo, onemocněla v šesti týdnech. I mně tehdy doktorka řekla, že u takhle alýho miminka je rýma vážná nemoc. Ale neboj, bude dobře. Hlavně ji odsávej a mazej nosánek a okolí třeba jelením lojem, aby to neměla odřené, já dcerku tehdy hodně chovala, pravda, v noci jsem se pár nocí nevyspala, hlídala jsem ji, ale za tři dny byla z nejhoršího venku. To chce klid, je vidět, že jsi pečlivá a starostlivá maminka, ty ji uhlídáš a obstaráš určitě na jedničku. Za párd ní to bude za vámi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
7.12.12 15:40

Jinak s rýmami, kašlema, bronchitidami apod. mám bohužel rozsáhlé zkušenosti. Hodně pomáhá zvlhčovat vzduch zvhčovačem s příměsí Vincentky plus olejové zábaly na hrudníček (nařát lej, namočit v něm plínu, dát na hrudník a omotat přes to suchou plínou). To nám pomáhá asi nejvíc a dávám to od miminek. Většímu mimi pak ještě mažu tymiánovou mastí, ale na to je tvoje mimi ještě malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
7.12.12 15:43

Mě můj otec poradil(staral se o mě odmala sám) > odmala otužovat dítě, nemít doma jak v sauně a dítě nebude nikdy nemocné.. A je to tak! My v dětském pokoji jak sme byli malí měli i 15stupňů a NIKDY sem nebyla nemocná, na balkon chodím kouřit v tričku a je mi akorát :mrgreen:.. ;) a jinak doma mám 10měsíčního prcka a ten tež nikdy nebyl nemocný a doma lozí v tričku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí