Nemocná rybka

213
4.11.17 14:39

Nemocná rybka

Ahoj, prosím o radu. Máme v akváriu paví očko, dnes jsem si všimla že má u ploutve nebo spíše mu to jde z ploutve takovou bílou cca 1 cm dlouhou „žížalku“. Nevíte co to může být? Nebo jak to léčit? Jde mi i o to ať to nenakazí i ostatní rybky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
4.11.17 15:18

@NatyKli nejsou to hovinka. Naše rybky taky mají občas nitku u ploutve a jsou to jejich vynesly. Rybky máme malé oranžové, samecek ma delší ocas.

Příspěvek upraven 04.11.17 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.17 15:50

Fotku asi nezískáš, co? Takhle těžko říct. Mohl by to být parazit, ale ti se vyskytují spíš v tečkách, ne v „žížalách“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
213
4.11.17 18:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.17 18:36

Ono je to teda rozmazaný, ale takhle mi to přijde, že má poraněnou ploutev.

• Citovat
  • Upravit
213
4.11.17 18:39

@Tunrida To mi tak nepřijde, má to dokonce delší než ráno, je to prostě taková bílá nitka nebo jak to mám říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.17 18:58
@NatyKli píše:
@Tunrida To mi tak nepřijde, má to dokonce delší než ráno, je to prostě taková bílá nitka nebo jak to mám říct

A jenom ta jedna to má? Kolik jich tam máte v tom akvárku? Jako mohla by to být plíseň nebo kožovec. Pro obojí je léčba téměř stejná. Melachitová zeleň a metylénová modř, zvýšit teplotu - na maximum konrétních ryb, které tam máš, abys je neuvařila :lol:
Každopádně nevím, jak velké máš akvárko a jaký filtr, ale pro tu rybu je tam strašně silný proud.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný