Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, už jsem zoufalá … dcera 3 roky, před cca 3 týdny měla streptokoka, nasazeny antibiotika a po týdnu byla zdravá. Týden byla v pohodě a ve čtvrtek minulý týden se jí spustila šílená rýma, v pátek zvýšena teplota ale v sobotu už vyla bez teplot cely den, v noci na neděli najednou přes 39 a od té doby má stále teplotu, neděle, pondělí a úterý měla 38-39, po Nurofenu to na cca 4 hodiny kleslo a potom opět 39, v úterý jsme byli u Dr. CRP v pořádku, výtěr v pořádku, krev v pořádku … od včera vydrží po Nurofenu cca 12 hodin bez teploty ale potom hned zas přes 39, rýmu už skoro nemá ale je celkově unavená a je vidět že jí to dává zabrat. Jsem už zoufalá
, nenapadá Vás prosím něco dalšího?
@Ter719 píše:
Ahoj holky, už jsem zoufalá … dcera 3 roky, před cca 3 týdny měla streptokoka, nasazeny antibiotika a po týdnu byla zdravá. Týden byla v pohodě a ve čtvrtek minulý týden se jí spustila šílená rýma, v pátek zvýšena teplota ale v sobotu už vyla bez teplot cely den, v noci na neděli najednou přes 39 a od té doby má stále teplotu, neděle, pondělí a úterý měla 38-39, po Nurofenu to na cca 4 hodiny kleslo a potom opět 39, v úterý jsme byli u Dr. CRP v pořádku, výtěr v pořádku, krev v pořádku … od včera vydrží po Nurofenu cca 12 hodin bez teploty ale potom hned zas přes 39, rýmu už skoro nemá ale je celkově unavená a je vidět že jí to dává zabrat. Jsem už zoufalá, nenapadá Vás prosím něco dalšího?
Ahoj, vyrážka nebo něco? Pátá, šestá, sedmá nemoc? COVID test dělaný? Syn měl takhle horečky téměř týden, čekala jsem na vyrážku a u doktorky mi bylo řečeno, že bych čekala marně jelikož se jedná o obyčejnou virózu..a I tak bylo..pokud dcerka spí a prijíma tekutiny tak je to v pohodě.. horečky jsou sice potvora ale pokud se sráží na teplotu tak vlastně srovnavas vojáčky imunity aby neblbli a fungovali normálně..
@Skaiqy vyrážka právě ne, tu měla u toho streptokoka… dělali ji výtěr z nosu ale nevím jestli tam byl i Covid, zkusím ještě koupit test v lékárně radši. Spí hodně, dnes spala odpoledne přes 3 hodiny, když zabere Nurofen tak je veselá, jí i pije ale jakmile začne stoupat horečka tak lehne. Počkám ještě den dva a kdyžtak zajedem k doktorce ještě jednou.
Obe deti mi v lete prosly takhle de*ilni virozou s horeckami 39 cca 5-6 dni, do te doby to byvalo vzdy tak 3 dny max. Detska rikala, ze v posledni dobe vida fakt blbe prubehy i u „obyc“ viroz…asi ni no, jen vydrzet, dodavat vitaminy, odpocinek, pomahat imunite…
Něco lítá vzduchem. Dcera teď taky 5 dní teploty a lehká rýma.
@Ter719 píše:
@Skaiqy vyrážka právě ne, tu měla u toho streptokoka… dělali ji výtěr z nosu ale nevím jestli tam byl i Covid, zkusím ještě koupit test v lékárně radši. Spí hodně, dnes spala odpoledne přes 3 hodiny, když zabere Nurofen tak je veselá, jí i pije ale jakmile začne stoupat horečka tak lehne. Počkám ještě den dva a kdyžtak zajedem k doktorce ještě jednou.
Hmmm..tak to je jak u nás.. horečky, ale po srazeni vše normální, pak to ukážkove zase vyletelo nahoru..ale jak prišlo tak odešlo.. zkus ten COVID no..
Běžný průběh viróz, symptomatická léčba, dostatek tekutin, posilování imunity. Proč s tímto chodit opakovaně k lékaři? Jedině kdyby se horečky staly urputnějšími, tedy s nutností podávání kombinace Panadol a Nurofen po 4 hodinách.
U nás taky viróza, syn měl i teplotu, snažím se, ať odpočívá, jinak je veselý..jí i pije..ale dávám raději od začátku září pravidelně H2 Immunity drink. Je to prášek do vody, sirupy moc nemusí, ale tohle vypije, je to mírně sladké ![]()
@Doctus no první 3 dny jsem sirupy střídat musela, potom už ne ale horecka vždy vyletěla přes 39, tohle s ní vůbec neznám, teplotu měla vždy max 2-3 dny …. Jinak od včera už je bez teploty, snad už jsme to zažehnali ![]()
@Ter719 píše:
no první 3 dny jsem sirupy střídat musela, potom už ne ale horecka vždy vyletěla přes 39, tohle s ní vůbec neznám, teplotu měla vždy max 2-3 dny …. Jinak od včera už je bez teploty, snad už jsme to zažehnali
Jak horečky nejsou, tak už to je v pohodě.
Může však přetrvávat únava, slabost atd.