Nemocné štěňátko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Krasavicaa
25.8.14 15:12
@mlsalkaM píše:
A kde Beres tu jistotu, že je množič? Prostě má fenku a ta má štěňata. To se nesmí?

Prostě množák…

• Citovat
  • Upravit
8921
25.8.14 15:12
@mlsalkaM píše:
A kde Beres tu jistotu, že je množič? Prostě má fenku a ta má štěňata. To se nesmí?

Pokud je to „vorech“ tak ne, nemelo by se to. Mrknete http://app. emaze. com/562663/drobn-mnoitel#1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 15:17

Nejde mi sem vlozit ten odkaz, ale kdyz si smazete ty mezery v odkazu nebo do Googlu zadate heslo: „drobny mnozitel“, tak vam vyjede perfektni soubor od Hanyk Tesarove, kde je to krasne vysvetleno. Me to sem bohuzel nejde vlozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
25.8.14 15:18

Já teda vážně nechápu, proč se to řeší u diskuze, která má název,,Nemocné štěňátko''. Bohužel sem si, ale všimla, že Krasavicaa tímto víří vody v hodně diskuzích o psech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 15:19

Ja ji treba chapu, kazda osveta je dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.8.14 15:57
@Katchi píše:
Nejde mi sem vlozit ten odkaz, ale kdyz si smazete ty mezery v odkazu nebo do Googlu zadate heslo: „drobny mnozitel“, tak vam vyjede perfektni soubor od Hanyk Tesarove, kde je to krasne vysvetleno. Me to sem bohuzel nejde vlozit.

tady. emaze. com/562663/drobn-mnoitel#5
znovu. emaze. com/562663/drobn-mnoitel#5

Je to tam sice hezky a přehledně, ale nevím, jak tomuhle zabráníš, že drobný chovatel na úkor velkých chovatelských stanic by měl mít zákaz? i když už ví, komu ta štěňata půjdou a vidí je vlastně vyrůstat?…což třeba majitele větší chovatelské stanice nezajímá?
A že jsou lidi takový, je smutné, jenže pokud by nebyla poptávka po těch psech, tak je nikdo tolik množit nebude, jenže je to asi moderní mít psa :nevim:

Ed. tak to asi nejde ani přes zeměkouli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 16:08
@kozisek píše:
tady. emaze. com/562663/drobn-mnoitel#5
znovu. emaze. com/562663/drobn-mnoitel#5

Je to tam sice hezky a přehledně, ale nevím, jak tomuhle zabráníš, že drobný chovatel na úkor velkých chovatelských stanic by měl mít zákaz? i když už ví, komu ta štěňata půjdou a vidí je vlastně vyrůstat?…což třeba majitele větší chovatelské stanice nezajímá?
A že jsou lidi takový, je smutné, jenže pokud by nebyla poptávka po těch psech, tak je nikdo tolik množit nebude, jenže je to asi moderní mít psa :nevim:

Ed. tak to asi nejde ani přes zeměkouli :think:

Ale tady preci nejde o zakaz malych chovatelu, ale o to, aby se nemnozili psi bez prukazu puvodu! Co na tom neni jasne? Ja naopak osobne mam radsi, kdyz ma nekdo na kvalitni fene treba dva nebo tri vrhy za jeji zivot, ale pokazde si da zalezet na vyberu kryciho psa, aby to melo pro chov nejaky prinos. Tady prece vubec nejde o chovatele, ale o mnozitele a to je kazdy, kdo produkuje psy bez PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.8.14 16:15

@Katchi tak to jsem z toho nepochopila, že se jedná jen o nepapírové..chápu, že „nehoda“ a z toho vzejde „kříženec“…ale jinak jsme „drobní množitelé“ a máme štěňata od naší Báry (Beiry) :mrgreen:
Je vidět, že jsem touto tematikou neposkvrněná, my tedy čubiny hlídáme hodně, to by mě kleplo mít neplánovaně a ještě nějakého míšence :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 16:18
@kozisek píše:
@Katchi tak to jsem z toho nepochopila, že se jedná jen o nepapírové..chápu, že „nehoda“ a z toho vzejde „kříženec“…ale jinak jsme „drobní množitelé“ a máme štěňata od naší Báry (Beiry) :mrgreen:
Je vidět, že jsem touto tematikou neposkvrněná, my tedy čubiny hlídáme hodně, to by mě kleplo mít neplánovaně a ještě nějakého míšence :|

No je fakt, ze na prvni strance je chybne napsano slovo chovatel, ale zbytek je uz zameren na mnozitele a produkovani psu bez PP. Tzn. ze vy jste drobni chovatele, ne mnozitele, to je rozdil.
Mnozitel zkratka mnozi psy bez PP, casto krizence mnoha ras, neresi zdravi, genetiku, feny rodi stenata po kazdem harani atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.8.14 16:21
@Katchi píše:
No je fakt, ze na prvni strance je chybne napsano slovo chovatel, ale zbytek je uz zameren na mnozitele a produkovani psu bez PP. Tzn. ze vy jste drobni chovatele, ne mnozitele, to je rozdil.
Mnozitel zkratka mnozi psy bez PP, casto krizence mnoha ras, neresi zdravi, genetiku, feny rodi stenata po kazdem harani atd…

Teď už vím, díky, ale nevěděla jsem, že je to takhle „dělené“ :oops: to si neumím vůbec představit, jak někdo udá psa bez papírů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 16:25
@kozisek píše:
Teď už vím, díky, ale nevěděla jsem, že je to takhle „dělené“ :oops: to si neumím vůbec představit, jak někdo udá psa bez papírů :think:

No tak to se podivej na reportaz sem , od 16min je reportaz primo o tomto tematu…pani se zamilovala do stenete yorka, od mnozitelky, dala za nej 10tis, stene asi po tydnu poslo. Pak koupila psa s PP za 8tis. Vsechno je mozny…
Se nekdy podivej na bazos, kolik je tam inzeratu na psi bez PP a taky za jakou cenu, klidne 6-7tis. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 16:26

A to nemluvim o tom, v jakych podminkach ty psi casto ziji :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.8.14 16:29
@Katchi píše:
No tak to se podivej na reportaz sem , od 16min je reportaz primo o tomto tematu…pani se zamilovala do stenete yorka, od mnozitelky, dala za nej 10tis, stene asi po tydnu poslo. Pak koupila psa s PP za 8tis. Vsechno je mozny…
Se nekdy podivej na bazos, kolik je tam inzeratu na psi bez PP a taky za jakou cenu, klidne 6-7tis. :cert:

8o a to nehledají přes chovatelské stanice? tak to jsou lidi hloupý, fakt jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.8.14 16:32

Ne, nehledaji, protoze si do vyhledavace inzertniho serveru zadaji „stene yorksira“ a vyjede jim tisic a jeden odkaz na prodej psu, casto bez PP, udajne po rodicich s PP. Stenata nemaji PP napr. proto, ze se jich narodilo moc, ze treba ma spatnou barvu atd…coz jsou jen kecy na oblbnuti. Ale ze pak york vazi sest kilo nebo ze se stenata udavaj uz v sesti tydnech, to nikoho nezajima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.8.14 16:37
@kozisek píše:
8o a to nehledají přes chovatelské stanice? tak to jsou lidi hloupý, fakt jo :(

Mně občas přijde, že běžná populace, která si pořizuje psa na mazlení, vůbec o chovatelských stanicích nemá páru. Papíry vnímají jak ti, co nevidí smysl ve svatbě („na vztah přece nepotřebuji papír“). :mrgreen: A ti, co všechno tohle znají, ti budou argumentovat, že jsou psi s rodokmenem naopak přešlechtění a inbrední, což je sice fakt, ale chovatel je aspoň dohledatelný, proklepnutelný, dá se zjistit všechno o zdravotních vyšetřeních atd. a dát ruce pryč od těch špatných.
Prostě člověk, zvlášť Čech, bude vždycky chtít ušetřit a nakonec dá víc peněz u veterináře než kdyby si koupil psa po šampionech za desítku. A dobře jim tak. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný