Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bomer píše:
Já teda vážně nechápu, proč se to řeší u diskuze, která má název,,Nemocné štěňátko''. Bohužel sem si, ale všimla, že Krasavicaa tímto víří vody v hodně diskuzích o psech…
Ono je to spíš o tom, že @Krasavicaa se hodně angažovala v záchraně psů a ví jak často tito psi dopadají - z množíren nebo od lidí, co prostě (sprostě) chtějí štěňátka. Psi jsou nečipovaní (takže majitel nedohledatelný), často jdou od matky hodně brzo, atd, atd… Ono je to těžký a situace v této oblasti je sakra problém a nechtěných psů jsou mraky.
Já mám jednu fenu zachráněnou z množírny a vím, jak tyto feny dopadají.
@bimbama Hlavně by se to mělo psát ke všem psím diskusím. Mě fascinuje, že o téhle problematice stále většina lidí vůbec neví. ![]()
@bimbama píše:
Ono je to spíš o tom, že @Krasavicaa se hodně angažovala v záchraně psů a ví jak často tito psi dopadají - z množíren nebo od lidí, co prostě (sprostě) chtějí štěňátka. Psi jsou nečipovaní (takže majitel nedohledatelný), často jdou od matky hodně brzo, atd, atd… Ono je to těžký a situace v této oblasti je sakra problém a nechtěných psů jsou mraky.
Já mám jednu fenu zachráněnou z množírny a vím, jak tyto feny dopadají.
Přesně tak!!! Ale lidi to nechtějí slyšet! Je jim to jedno…
@Litta tak ten papír na vztah tedy také nemáme
ale společnou pojistku už jo ![]()
my máme všechny papírové, ale boloňačka je vykastrovaná, co měl chlap československý vlčáka, tak ta měla dysplazii, takže se musela hlídat ![]()
Příspěvek upraven 30.08.14 v 20:32
@Litta píše:
@bimbama Hlavně by se to mělo psát ke všem psím diskusím. Mě fascinuje, že o téhle problematice stále většina lidí vůbec neví.
Spíš nechtějí vědět. Jak se říká to přirovnání - mobil člověk vybírá dlouho, čte recenze atd. Ale štěně potom koupí na inzerát, nejlépe mini, micro zvíře a nic neřeší.
@bimbama Kdyby aspoň na to doplatili jen oni. Jenže ve hře jsou štěňátka, všechny ty fenky, co jsou kvůli nim týrané. A množitelé si ještě namastí kapsu. Ach ach. ![]()
@Litta Moje fena se jim nehodila (nemohla zabřeznout - těžký zánět dělohy), tak k čemu by ji živili, že? Mám ji přes rok a mazlí se jenom se mnou, na ostatní stále vrčí (ale neublíží). A já ji první měsíc honila po bytě, abych ji mohla vzít ven. Tak moc se bála, stačilo se na ni podívat a utíkala pryč. Ale pomohla mi s ní moje další fenka. Jinak je to zlatíčko a užívá si všechno. Naprosto vděčný zvíře. Ale i po roce se cizích bojí. Jenže lidem je líto štěňátka, tak si ho koupí - a množitelé hrají rádi na city, protože to je silná zbraň.
Jo a feny jsou většinou neočkované (přitom vzteklina je ze zákona povinná), poplatky ze psů taky neplatí a daně v drtivé většině neodvádí. A to je sakra byznys.
To je síla
ale zrovna nedávno tu byla diskuse, jak se „matka“ zbavovala koček a psa, protože mají mimi..tak snad také neskončí někde na ulici ![]()
@Krasavicaa píše:
Je jasný, že nemá. jinak by se tak blbě neptal a letěl k vetovi..
A taky se pozastavuji nad tím, proč furt někdo množí další a další vořechy
@Krasavicaa píše:
Máš chovatelskou stanici a nevíš o psech nic? Nebo zase nějaký množitel vořechů?Vem ho k veterináři
Hm, tak jsem si tu diskusi projela znovu a uznávám, že jsem tu za „vo. a“
v souvislostech už mi to dává smysl…ale chlap tedy také nevěděl, že jinak to jsou množitelé vořechů, takže v tom nejsem sama ![]()