Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky.. ![]()
Začínám být zoufalá..Mám téměř sedmiletého syna, dříve býval často nemocný, hlavně při nástupu do školky, ale to co je teď, to už je na zbláznění. Letos nastoupil do první třídy a nachlazení (viroza) přišlo hned po 4 týdnech, čekala jsem to, takže dobrý.. další nemoc přišla za měsíc a tak to šlo postupně až do prosince, od té doby se ještě neuzdravil. Začne to vždy stejně, pokašlávání, takové suché, lehce dráždivé, to vydrží celý den, začne smrkat, nic zeleného, jen světlé hleny. Během druhého až třetího dne se rozkašle a to pořádně, něco vykašle, ale spíš to spolyká, přidají se teploty, ale jen jeden den, maximálně v noci..pak kašle třeba týden. Nechám si ho doma, prolívám čajem, čistím nos, dávám všechny nožné sirupy na kašel.. pak už jen dokašlává, je týden ve škole a jede to nanovo.. už z toho začínám blbnout, máme ještě roční holčičku, ta je na tom líp, chytá to obnemoc..jednou jo..jednou ne..doktorka vždy poslechne, dýchání čisté, dostanem kapky a šup dom..
Uvítám jakékoliv rady, babské, doktorské.. už prostě nevím..
![]()
@daniccaa není to spíš letošním divokým počasím? Protože pořádná zima žádná, ráno kosa, odpoledne pomalu na tričko.. U nás ve škole to kosí jedno děcko za druhým - už od podzimu má učitelka standart jen půlku třídy
jinak babské rady? Na kašel cibuli s cukrem (nebo s medem).. rýmě moc nepomůžeš, někdo doporučuje vincentku.. spíš bych zkusila dítě otužovat - např sauna ![]()
@martina.se píše:
@daniccaa není to spíš letošním divokým počasím? Protože pořádná zima žádná, ráno kosa, odpoledne pomalu na tričko.. U nás ve škole to kosí jedno děcko za druhým - už od podzimu má učitelka standart jen půlku třídyjinak babské rady? Na kašel cibuli s cukrem (nebo s medem).. rýmě moc nepomůžeš, někdo doporučuje vincentku.. spíš bych zkusila dítě otužovat - např sauna
Včera v lékárně mi paní říkala to stejné..letos zima žádná a bacilů všude hodně.. s tou saunou, to není tak špatný nápad..zkusíme..jinak otužujem, na závěr po koupání se oba osprchují vlažnou vodou. Už jsem sjela hromady diskuzí, článků, v časopisech rady..vyzkoušela jsem kde co..ale stejně se to pořád vrací..hlavně ted..asi to fakt bude i ta zima.. každopádně díky.. ![]()
Co na to rika doktor/ka? Nemuze mit nejakou alergii nebo neco? Oslabenou imunitu? Jestli je dle doktoru v poradku, tak pockat na zlepseni a otuzovat, pripadne nasadit neco na posileni imunity, tim nic nezkazis
@daniccaa jako já letos jásám, protože to je první zima, kdy ten můj nemarodil, max rýma (slabá).. ale ve třídě je to katastrofa, právě učitelka říkala, že od cca října ještě neměla celou třídu pokupě
si fakt vem, že ráno zima, odpoledne přijdu pro kluka, po hřišti běhá v tričku - se divim, že to neodnese
zkuste tu saunu - dá se najít i speciál dětská, ale to poradí někdo, kdo se v tom vyzná. Prý to hodně pomáhá ![]()
@martina.se píše:
@daniccaa jako já letos jásám, protože to je první zima, kdy ten můj nemarodil, max rýma (slabá).. ale ve třídě je to katastrofa, právě učitelka říkala, že od cca října ještě neměla celou třídu pokupěsi fakt vem, že ráno zima, odpoledne přijdu pro kluka, po hřišti běhá v tričku - se divim, že to neodnese
zkuste tu saunu - dá se najít i speciál dětská, ale to poradí někdo, kdo se v tom vyzná. Prý to hodně pomáhá
to zkusíme určitě..taky jsem četla, že to pomáhá..děkuju za radu..
@beruska9 píše:
Co na to rika doktor/ka? Nemuze mit nejakou alergii nebo neco? Oslabenou imunitu? Jestli je dle doktoru v poradku, tak pockat na zlepseni a otuzovat, pripadne nasadit neco na posileni imunity, tim nic nezkazis
Doktorka nic moc, zatím jí to nepřijde nijak špatné, nebo zarážející..nějaký alergický základ možná taky má, manžel je alergik, ale mě to nepřijde alergické, spíš možná ta oslabená imunita, nějakou dobu jsem mu dávala echinaceové kapky, ale moc velký rozdíl to nebyl..nevím, jestli ho mám nechat doma až do doby, než bude úplně bez kašle (což může být třeba 14 dní až 3 týdny) hodně zamešká, ale třeba by to pomohlo..ikdyž byl doma celé jarní prázdniny, pak ještě týden a po deseti dnech ve škole je to zpátky..nevím fakt..u nás tolik dětí nemaroí, spíš dospělí slyším kašlat, smrkat..všude v obchodě, venku..tříu mají plnou, chybí pravidelně dvě děti, moje a jedna holčina.. ![]()
A to musím dodat, že bydlíme na horách, ven chodíme každý den, doma se nekouří, já jsem nekuřák, manžel jen na balkoně.. snažíme se jíst zdravě, vyváženě, ikdyž teda ovoci moc nedá..spíš jen vařenou zeleninu a v té už taky vitamínů moc není.. s tím jídlem u něj bojujem, ale snažím se to vyhrávat..
Dáváš mu něco dlouhodobě na podporu imunity? Já dávám dceři od září pravidelně Imunoglukan a musím říct, že jen tak něco nechytne.
@TinaAn píše:
Dáváš mu něco dlouhodobě na podporu imunity? Já dávám dceři od září pravidelně Imunoglukan a musím říct, že jen tak něco nechytne.
Dávála jsem mu tu echinaceu, ale nic moc..Imunoglukan, slysim poprve..je to na prepis?
@daniccaa
Nene, bez předpisu. Normálně se dá koupit v lékárně. Ale opravdu užívat dlouhodobě, min 2-3 měsíce. Ideálně začít koncem léta, aby na podzim už fungoval.
Byt tebou necham si od dr napsat imunostimulatory.
Syn (5r) je bere 3ti zimu a od te doby nemel atb. Letos jeste nebyl nemocny jo vlastne mel na svatky kasel co chytl ode me.
U NÁS SE osvědčilo koloidní stříbro. Začali jsme dávat od února a oba jsou konečně zdraví! Protože Lůca je pravidelně celou zimu nachlazená, pořád má kašel, nebo se jí k tomu ještě přidá rýma, zánět stř. ucha(2×). A to jsem to snad léčila vším- včetně vitamínů, podpory imunity, ale vyčerpávalo mi to pouze peněženku a výsledky nikde. ![]()
@Kac píše:
U NÁS SE osvědčilo koloidní stříbro. Začali jsme dávat od února a oba jsou konečně zdraví! Protože Lůca je pravidelně celou zimu nachlazená, pořád má kašel, nebo se jí k tomu ještě přidá rýma, zánět stř. ucha(2×). A to jsem to snad léčila vším- včetně vitamínů, podpory imunity, ale vyčerpávalo mi to pouze peněženku a výsledky nikde.
Díky za radu..
Po dohodě s doktorkou začneme u testů na alergii. Vyzkoušíme pravidelné návštěvy v sauně a celkově najedem na zdravější výživu, myslím, že i v tom bude u nás problém.. od mala nechce žádné ovoce, z onucení něco málo sní, ale to je minimální..určitě mu chybí to C..koupila jsem nějaké oplňky stravy Pikovit a tobolky céčka..tak uvidíme, asi to chce čas..akorát mě už z toho prostě hrabe, já vím, že děti bývají nemocné, ale každé dva týdny kašel, ze kterého se čtrnáct dní hrabeme..a pak zas nanovo..je to už moc..
Každopádně díky za rady.. ![]()