Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám jak kdy
Ale když jsem kojila, taky nic! Teď si ho vezmu na ruce, buď si krkne během toho jak ho zvedám, nebo proti němu zatlačím trošku břichem a krkne ![]()
V jedne knizce o kojeni jsem cetla, ze pokud je dobra technika kojeni a pokud miminko pred kojenim nebreci/ neskyta, tzn. ze jinak nepolyka vzduch, tak si nema co odrihnout, protoze v prsu vzduch neni
Jsem zvedava na vlastni zkusenost za par mesicu ![]()
Tak jak píše Sandra, pokud prcek nepolyká vzduch tak asi nemá potřebu si odřhnout. Já to dělám tak že v půlce kojení ho dám přes rameno to si odříhne jak starej chlap a pak pokračujem v pití. Ale když si neodříhne tak má pak bolení takže se fakt snažím aby ten vzduch šel pryč.
My jsme taky odříhávali do cca 5 měsíců v průběhu, pak už tolik vzduch nepolykala, takže nebylo potřeba, dnes stačí až na konci, ale říháme vždy ![]()
marmelada78 píše:
Tak jak píše Sandra, pokud prcek nepolyká vzduch tak asi nemá potřebu si odřhnout. Já to dělám tak že v půlce kojení ho dám přes rameno to si odříhne jak starej chlap a pak pokračujem v pití. Ale když si neodříhne tak má pak bolení takže se fakt snažím aby ten vzduch šel pryč.
A jaky mate techniky na odrihavani? Kdyz si ji dam na rameno nejde ji to krmim nutrilonem. moc dekuji za rady
Janinka F píše:
A jaky mate techniky na odrihavani? Kdyz si ji dam na rameno nejde ji to krmim nutrilonem. moc dekuji za rady
Dát na tygříka nebo na bříško.
Jestli můžu poradit. Mě to taky ze začátku nešlo odstřikávala jsem a dokrmovala sunarem. Myslím, že to je jedno jestli kojíte nebo ne ale to je jen můj názor
já dávala malou na rameno a bylo to k ničemu. Každý by si měl najít svůj způsob, já si malou vyzkoušela dát na hruď, sedla jsem si u toho a pěkně si odříhla teď to dělám pořád. Někdy jak jí tam chci přiložit tak už si ve vzpřímené poloze odříhne.