Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoja, chtěla sem se zeptat, nenašla sem tu žádnou takovou diskuzi.. Mám doma drobečka (dnes je mi 23dnů
kojím ho,a nikdy si neodříhne..Teda někdy jo,ale jen jak má škytavku jinak opravdu máááálo kdy, skoro vůbec prostě..I když ho dám po kojení na rameno,nic se nestane,a většinou mi stejné u kojení usne takže už to ani nezkouším ho davat na to rameno…Je to normální?Dost se bojím,že se udusí zvratkami
monitor dechu tež nemáme,..
Mě malá když byla kojená taky skoro neříhala a většinou jsem jí ani nebudila, musela jsem jí ale pak hlídat aby si neblinkla. Až když jsme přešli později na UM tak u něj ano..
Dr mi řekl, že to mám zkusit 5min a pokud nic, tak jí mám nechat spinkat ale hlídat ![]()
no jo hlídat, jenže to nemám ani v noci spát? já ho hlídám to je samozřejmost ale taky musím spát ![]()
Ahoj…
Co si vzpominam tak nam to taky neslo.. Ale bricho ho nebolelo..
Pak se mi osvedcilo ho treba v pulce piti vzit jen pod raminkama do svisly polohy normalne na kline a on si krknul a pak pokracoval v piti. Na rameni mi nikdy neodrihnul..
Moje starší děti také neříhaly, nejmladší ano
Všechny byly stejně kojené.
Nemusí si odříhnout, když má dobrou techniku sání, tak tu potřebu mít nemusí
moje dítě taky říhalo výjimečně… nijak neublinkával, tak jsem byla klidná
Ahoj, když byl syn takhle malinký a kojený, taky si neodříhával. Vždycky jsem si ho položila na rameno, ale většinou marně, tak jsem ho pak položila na bok do postýlky a málokdy si ublinknul. Některé děti to tak prý mají. ![]()
a proc by musela? treba pije tak, ze nespolika zadny vzduch a proste nepotrebuje odrihnout. malemu to slo take jen obcas. vetsinou az kdyz se probudil a zvedla jsem ho. a ze by se zadusila zvratky, toho bych se vubec nebala. ze si nerihne, neznamena, ze si ublinkne. ublinkavat muze, i kdyz si odrihne.
me by teda nenapadlo, ze bych mela dite nejak hlidat, kdyz si neodrihne ![]()
Příspěvek upraven 19.02.12 v 17:37
Dcera nikdy neříhala už od porodnice, dr. mi řekl, že to nevadí, hlavně když nezvrací.
muj maly taky neodrihava,nekdy si rovnou ublinkne a v noci ho davam spat na bok a podepru ho aby se neperekulil na brisko…pry kojene deti,pokud nesaji hltave,tak neodrihavaji-tak mi to rekla nase doktorka..
dcera taky moc neříhala, přestala jsem to časem řešit, ničemu to nevadilo.
Je to normální, syn si začal odříhávat až později, někdy snad před třetím měsícem myslím. Mohla jsem s ním dělat kotrmelce a nosit ho půl hodiny po bytě a stejně by to ke grcnutí nevedlo. Nevím, jaký vliv na to má kojení, ale syn byl od narození na UM a flašce. ![]()
My jsme taky poměrně dlouho neodříhávaly, ale myslím, že to bylo spíš tím, že jsem já nevěděla, jak přesně na to a hlavně jsem to nepokládala až za tak důležitý. Až když jsme se odříhávat naučily, hodně se nám zlepšily prdíky a bolení bříška ![]()