Neplacení na děti

13.12.24 08:54

Neplacení na děti

Zdravím, co mam dělat, když ode me bývalý pritel zada deti ale neposílá mi peníze. Rozhodnutí od soudu mame ale zatím cekam na nabití plné moci. Ja mu rekla, ze mu dam deti, az budu mit dukaz, že mi dal peníze. Jsou to tri mesice, co mi nic nedal, až budu mit ověřený rozsudek, budu to resit. Muze me udat na OSPOD, ze mu nedavam deti? Kde je spravedlnost, kdyz on mi neda penize a ja kdyz mu nedam deti, tak je hned zle. Proroze i kdyby mi daval 500,– ‘mesicne, tak to nikdo řešit nebude, kdyz nebudu mit penize ale kdyz on nebude mit deti, tak z toho bude haloo.Byla jsem pred 2 mesici na OSPODU si na nej stezovat, kdyz mel deti, tak mi opilej volal, vyhrozoval, pred starsim synem mi nadaval a kdyz jsem si vyzvedavala deti, byl agresivní na me. A sociální pracovnice jen “nebyl agresivni na deti? Tak me to nezajima”
Ted ma i novej byt ale ma jen 1kk ale uplne mrnavej, kouri tam, deti tam nemaji postylku, takze kdyz uz, tak budou spat na gauci.. co mam s tim delat? Mela jsem s nim problemy ve vztahu a jsou problemy i ted..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
13.12.24 08:59
@Mama Tobika píše: Více

Až příště bude opilej v přítomnosti dětí, bude ti vyhrožovat, nadávat a být agresivní, volej policii.

Nechápu, že děti dostal, když ani nemají kde spát? Vždyť ospod zázemí pro děti před soudem prošetřuje… 🙈 🙈 A rozsudek je platný hned? Rozhodně ne po 3m.

• Citovat
  • Upravit
13.12.24 09:02

@Asta135 ano po 14 dnech je platný ale porad cekam, az ho budu mit overeno, abych s tim mohla nekam dojit. Advokat by mi mel dat vedet.
Byla jsem blba, ze jsem nezavolala policajty. A jinak u nas doma rozhodne nikdo nebyl a o v novem byte je teprve 14 dni, deti u nej jeste nebyli ale ja ano a hruza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
13.12.24 09:11

ano, jsi povinna mu děti dávat, ikdyž výživné nehradí. Pokud k tomu budeš přistupovat tak, že nedá peníze, nedáš děti, otočí se velice rychle OSPOD proti tobě a to ti uškodí i u soudu. Jak malé děti jsou? Jak dlouho už otce neviděli? nemáš strach, že až je bude mít, bude problém v tom, že ho tak dlouho neviděli a poškodí to jejich vztah a v konečném důsledku to uškodí dítěti? :think:
A není pravda, že neplacení nikoho nezajímá -) můžeš to řešit přes exekutora nebo přes policii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.24 09:15

OSPOD, hlásit nevyhovující podmínky, argumentovat také opilostí a agresivitou v přítomnosti dětí (chtělo by to důkazy), a udej ho za neplacení alimentů. Pokud je rozsudek pravomocný, tak můžeš hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.24 09:17

Děti ho viděli před 14 dny a volaji s nim. Jsou malinky (3 a 2 roky) ale jde mi o to, jak se chova, chlasta, kouri v byte.. neni pravda, ze to mohu resit, da mi mesicne 500,– a ma vystarano. Nabizim mu, ze muze deti vydat i u me, nezajem a najednou si chce deti zase vzit, pritom je mel mit davno a nic. Mne jde o to, kde ted bydli, jak je nezodpovědný ale neni to hmatatelný dukaz, takze s tim Ospod nic neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.24 09:19

@unuděná mela jsem dukazy, mela jsem zpravy, nahravky, nezajímalo ji to, kdyz pry nebyl agresivní na deti, je ji to jendo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17039
13.12.24 09:19

Já to znám i z druhé strany. Otec poctivě platí, ale dítě vidí jen párkrát do roka. Když se zrovna matce chce dítě k otci dát. Taky to řešil na OSPODu a nic s tím nedělali. Platí a víc nikoho nezajímá. Tohle taky nechápu. K čemu pak ten OSPOD je? Nebo že musíš děti dávat k otci, který má stejné jiné zájmy, než děti, zázemí pro ně pořádně nemá, atd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.24 09:20

Samozřejmě, že byt, kde děti nemají své zázemí (postele) a kde je zahuleno, je hmatatelný důkaz a OSPOD se tím má zabývat. Nedala bych se odbýt a řešila to s nimi. Jdi tam, řekni, že podmínky jeho bydlení se změnily a ať to prošetří. Děti mu dávej dle rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.24 09:20

Tak jsi možná měla smůlu na nějakou línou pracovnici. Nenech se odbýt v zájmu těch dětí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
13.12.24 09:24

@Mama Tobika co máš dělat. Příště lépe vybírat tatínky pro svoje děti. Protože určitě před dvěma lety nebyl rodinný spolehlivý a zajištěný. Pokud byly problémy ve vztahu, tak proč sis s ním dělala v rychlém sledu dvě děti? Ty jsi dětem vybrala takového otce, ony v tom teď musí žít a mít polovinu jeho genů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
13.12.24 09:29

tak jestli chlastá a kouří, tak to hádám dělal ikdyž jste byli spolu a rozhodovali se pro to druhé dítko, ne?
A ne, nemáš pravdu, nestačí dát jednou za čas 500kč a má vystaráno, existuje něco jako exekuce na dlužnou částku, nebo trestný čin zanedbání povinné výživy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16052
13.12.24 09:57
@mado píše: Více

Chtěla jsem se zeptat na to samé. :mrgreen:

Chudáci děcka. Zakladatelka ať si to klidně vyžere. Když si to tak zařídila. Ale dětí je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
13.12.24 10:03

Wow, přečetla jsem si tvou předchozí diskuzi. Po 4 měsicich jste si udělali dítě. Ty jsi věděla, že je to alkáč a tyran. Beztak jsi si dítě nechala, okej. Mohla jsi vypadnout dřiv. Když bylo prvnímu tři měsice, tak po tobě hodil střep a stejně jsi s ním spala a máte ty děti dvě. Jako promiň jakého otce jsi jim vybrala takového mají. Kloubouk dolů, že si nakonec odešla, ale budeš muset bojovat dál. Nemůžeš se nechat odbýt na OSPODU, nechat mu dalt exekuci na plat, jestli teda pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.12.24 10:06

U vás je úplně jedno, kde ty děti budou. Jste dvě tykve, které jim nepředají vůbec nic. Kromě dávek, cigaret a chlastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna