Neplodné - chráníte se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
21.11.23 19:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat - vy, co jste jste řešily/řešíte neplodnost, ale aktuálně dítě nechcete, chráníte se nějak se stálým partnerem?
Mám za sebou delší dobu snažení s bývalým manželem včetně neúspěšných IUI, další vyšetření ani pokusy o těhotenství už jsem pak nepodstoupila, odcizili jsme se a rozešli. Celkem jsme se snažili více než dva roky, důvod, proč to nešlo, ale vlastně neznám. Žádnou poruchu cyklu ani hladin hormonů mi nezjistili, ovulace dle dr. v normě. Manžel měl průměrný spermiogram, ne úplně excelentní, ale ani ne beznadějný.
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není. Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky. :kytka:

Určitě bych se na tohle nespoléhala že to nešlo s ex neznamena vůbec nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
21.11.23 21:17

Pokud s partnerem dítě opravdu nechcete, doporučuji se chránit i přes to, že jsi údajně neplodná. To já byla taky. Prvního syna jsme s manželem dělali tři roky. Návštěva CAR, hormony, injekce, bylinky, strašně peněz utracených za ovulační testy, měření bazální teploty. No, dělala jsem psí kusy, abych otěhotněla, nakonec se zadařilo. Syn se narodil extrémně předčasně, téměř rok jsme strávili v nemocnici, prvni tro roky života jsme lítání jen po doktorech, dnes je z něj naštěstí zdravej kluk. Proto všechno jsme byly rozhodnuti, ze druhe dite fakt ne, že za ten strach a stres nam to nestojí… a ejhle, pár týdnů před nástupem do prace po RD pozitivní TT :zed:.. no nic, byl to fakt šok, dlouho jsem přemýšlela, jestli nejít na potrat. Nakonec jsem si řekla, že po tom všem s prvním synem by to bylo rouhání a miminko jsme se rozhodli si nechat. Teď jsem v 9tt a doufám, že bude vše v ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 17:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat - vy, co jste jste řešily/řešíte neplodnost, ale aktuálně dítě nechcete, chráníte se nějak se stálým partnerem?
Mám za sebou delší dobu snažení s bývalým manželem včetně neúspěšných IUI, další vyšetření ani pokusy o těhotenství už jsem pak nepodstoupila, odcizili jsme se a rozešli. Celkem jsme se snažili více než dva roky, důvod, proč to nešlo, ale vlastně neznám. Žádnou poruchu cyklu ani hladin hormonů mi nezjistili, ovulace dle dr. v normě. Manžel měl průměrný spermiogram, ne úplně excelentní, ale ani ne beznadějný.
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není. Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky. :kytka:

Kdybych nechtěla dítě, určitě bych se chránila. Ani bych se úplně teda nepovažovala za neplodnou ve tvém případě. Kor když jste s bývalým manželem dle základních vyšetření byli v pořádku. Je dost možné, že jste z nějakého důvodu byli neplodný pár, konkrétně vy dva spolu. S někým jiným klidně otěhotnět bez většího problému můžeš. Mám okolo sebe takových neplodných párů více. Jeden z párů se pokoušel dokonce celých 20 let o dítě a když se ve čtyřiceti rozešli, do roka oba čekali miminko s novými partnery.
Já teď řeším v podstatě neplodnost, ale nejsem aktuálně snažilka. „Chráníme“ se přerušováním, ale kdybychom dítě opravdu nechtěli, chráníme se teda setsakra pořádně. Jak už tu někdo zmínil, neplodnost nemusí být trvalý stav a nikdy nevíš, jestli nenastane zrovna ten bod, kdy se ta příčina „spraví“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.23 18:11

Znama s exmanzelem delali, co mohli a nikdy z toho nebylo tehotenstvi. Nasla si noveho partnera a tehotna byla snad do pul roku. S byvalym manzelem byli jen nekompabilni…

• Citovat
  • Upravit
17
10.12.23 14:51

Ať jsou důvody tvé dočasné neplodnosti jakékoliv, pořád to neznamená, že nemůžeš otěhotnět - pokud máš teda dělohu, což předpokládám, že máš. Jsou případy a ne ojedinělé, kdy žena nemůže 5-10 let otěhotnět, buď se na to vybodnou úplně a řeknou si oukej, tak nebudeme mít nikdy děti nebo si zažádají o adopci a ejhle…najednou žena zjistí, že je v tom.

Nevím, kolik ti je, ale já znám tady ty případy 2. Jedna měla myslím 25, když se začali snažit, druhá 29. Obě pak otěhotněly po obyčejným styku někdy v 36. A dokonce znám i pána, kterému řekli, že nikdy nebude mít děti, protože má velmi špatné spermie - no a teď jich má tolik, že musí stavět už druhý barák, aby se tam všichni vešli :D A mezi lékaři je takových příběhů mnohem víc.

Takže na neplodnost bych úplně nespoléhala. Zároveň bych se ale vyhla práškům i tělísku. Přerušovaná soulož, v tvém případě, je taky poměrně bezpečná - pokud máš nějaké potíže, tak je málo pravděpodobné, že při ni otěhotníš.
Jinak veď si klidně kalendář, hlídej si plodné dny a během nich se chraňte kondomem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí