Neplodné - chráníte se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.11.23 15:24

Neplodné - chráníte se?

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat - vy, co jste jste řešily/řešíte neplodnost, ale aktuálně dítě nechcete, chráníte se nějak se stálým partnerem?
Mám za sebou delší dobu snažení s bývalým manželem včetně neúspěšných IUI, další vyšetření ani pokusy o těhotenství už jsem pak nepodstoupila, odcizili jsme se a rozešli. Celkem jsme se snažili více než dva roky, důvod, proč to nešlo, ale vlastně neznám. Žádnou poruchu cyklu ani hladin hormonů mi nezjistili, ovulace dle dr. v normě. Manžel měl průměrný spermiogram, ne úplně excelentní, ale ani ne beznadějný.
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není. Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1983
21.11.23 15:31

Znala jsem jednu, které doktoři už v mladém věku řekli, že nemůže mít děti. Spoléhala na to a za 2 roky byla nechtěně těhotná…
Takže jestli dítě nechcete, tak se radši chraňte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
21.11.23 15:33
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat - vy, co jste jste řešily/řešíte neplodnost, ale aktuálně dítě nechcete, chráníte se nějak se stálým partnerem?
Mám za sebou delší dobu snažení s bývalým manželem včetně neúspěšných IUI, další vyšetření ani pokusy o těhotenství už jsem pak nepodstoupila, odcizili jsme se a rozešli. Celkem jsme se snažili více než dva roky, důvod, proč to nešlo, ale vlastně neznám. Žádnou poruchu cyklu ani hladin hormonů mi nezjistili, ovulace dle dr. v normě. Manžel měl průměrný spermiogram, ne úplně excelentní, ale ani ne beznadějný.
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není. Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky. :kytka:

Pokud normalne ovulujes a pricina neotehotneni neni znama tak bych se chranila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 15:37

Ne, nechráním a kdybych otěhotněla, byla bych štěstím bez sebe. Teď mám stálého partnera, ale kdybych neměla, bylo by mi fuk, i kdybych otěhotněla s náhodou známostí. Bude mi 40, jakoukoli ochranu včetně přerušování nepoužívám ji 6 let a v životě ani náznak těhotenství.
Zoufalství v přímém přenosu.

• Citovat
  • Upravit
68859
21.11.23 16:06

Takhle, trvalo nám to patnáct let pravidelného sexu bez ochrany, než jsem poprvé přirozeně otěhotněla. Dle lékařů to bylo anatomicky vyloučeno. Takže kdybych fakt otěhotnět nechtěla, chráním se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2502
21.11.23 16:14

Kamarádka se po neúspěšném snažení kvůli neplodnosti nakonec rozvedla a pak nečekaně otěhotněla z náhodného sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
21.11.23 16:31

EMimino je plné údajně neplodných, které nechtěně otěhotněly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33166
21.11.23 16:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není.Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky. :kytka:

Ty ale nejsi neplodná, jen se prostě ještě nezadařilo. Takže jestli nechceš tedˇdítě, tak by ses chránit měla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35475
21.11.23 16:35

Takových znám co jim to spolu nešlo, rozešli se a s dalšími partnery měli normálně děti, oba z toho páru. Takže pokud dítě nechcete tak se chraňte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
21.11.23 16:40

Pokud dítě teď nechcete, chraňte se. Můžeš být neplodná a přesto otěhotnět. Ale ty neplodná nejsi, vždyť nevíš proč jste nemohli otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68859
21.11.23 16:47

Tak neplodnost je definována po roce, kdy se pár snaží otěhotnět a nejde mu to. Ale nikde není řečeno, že je to stav trvalý a nenapravitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
21.11.23 17:03
@Anonymní píše:
Ne, nechráním a kdybych otěhotněla, byla bych štěstím bez sebe. Teď mám stálého partnera, ale kdybych neměla, bylo by mi fuk, i kdybych otěhotněla s náhodou známostí. Bude mi 40, jakoukoli ochranu včetně přerušování nepoužívám ji 6 let a v životě ani náznak těhotenství.
Zoufalství v přímém přenosu.

Neboj u mne to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
21.11.23 17:07

Ahoj já mám poruchu polycystických ovárií nechranim se a kdyby něco vím že mám partnera a i kdyby ne že dítě užívím to je asi to hlavní co bych v dnešní době řešila jestli na to mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.23 18:31

Známá, 15 let „neplodná“ podle doktorů. Několik pokusů umělého a nic. Rozvedla se a při prvním sexu s jiným otěhotněla na první dobrou. 😀 😀 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 18:53

Jo. Vycvicil mě příběh kamarádky, po dvou dětech které si vybojovala, spoustě potratů, rizikových těhotenství s rizikem předčasného porodu, operaci prasklé jizvy po císaři a několika mimodeloznich tehotenstvich ji řekli, že už otěhotnět nemůže, má zničené vejcovody se srusty a obří jizvy na děloze. Ani už další nechtěla, jedno z deti není zdravé. 6 let nic a pak najednou otehotnela, ještě to zjistila hrozně pozdě protože to bylo to poslední co jí napadlo, myslela ze ma nějakou poruchu cyklu a vzhledem k tomu že už děti neplanovala nevěděla hned to řešit. Donosila poprvé bez problémů, ale štěstí to tě rodině úplně nepřineslo, hodně se v tom placaji. Takže za mě je možné cokoli a když nechci tak fakt neriskuju i když taky teoreticky mám problém otěhotnět.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1