Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Znala jsem jednu, které doktoři už v mladém věku řekli, že nemůže mít děti. Spoléhala na to a za 2 roky byla nechtěně těhotná…
Takže jestli dítě nechcete, tak se radši chraňte.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat - vy, co jste jste řešily/řešíte neplodnost, ale aktuálně dítě nechcete, chráníte se nějak se stálým partnerem?
Mám za sebou delší dobu snažení s bývalým manželem včetně neúspěšných IUI, další vyšetření ani pokusy o těhotenství už jsem pak nepodstoupila, odcizili jsme se a rozešli. Celkem jsme se snažili více než dva roky, důvod, proč to nešlo, ale vlastně neznám. Žádnou poruchu cyklu ani hladin hormonů mi nezjistili, ovulace dle dr. v normě. Manžel měl průměrný spermiogram, ne úplně excelentní, ale ani ne beznadějný.
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není. Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky.
Pokud normalne ovulujes a pricina neotehotneni neni znama tak bych se chranila.
Ne, nechráním a kdybych otěhotněla, byla bych štěstím bez sebe. Teď mám stálého partnera, ale kdybych neměla, bylo by mi fuk, i kdybych otěhotněla s náhodou známostí. Bude mi 40, jakoukoli ochranu včetně přerušování nepoužívám ji 6 let a v životě ani náznak těhotenství.
Zoufalství v přímém přenosu.
Takhle, trvalo nám to patnáct let pravidelného sexu bez ochrany, než jsem poprvé přirozeně otěhotněla. Dle lékařů to bylo anatomicky vyloučeno. Takže kdybych fakt otěhotnět nechtěla, chráním se.
Kamarádka se po neúspěšném snažení kvůli neplodnosti nakonec rozvedla a pak nečekaně otěhotněla z náhodného sexu.
EMimino je plné údajně neplodných, které nechtěně otěhotněly ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat - vy, co jste jste řešily/řešíte neplodnost, ale aktuálně dítě nechcete, chráníte se nějak se stálým partnerem?
Mám za sebou delší dobu snažení s bývalým manželem včetně neúspěšných IUI, další vyšetření ani pokusy o těhotenství už jsem pak nepodstoupila, odcizili jsme se a rozešli. Celkem jsme se snažili více než dva roky, důvod, proč to nešlo, ale vlastně neznám. Žádnou poruchu cyklu ani hladin hormonů mi nezjistili, ovulace dle dr. v normě. Manžel měl průměrný spermiogram, ne úplně excelentní, ale ani ne beznadějný.
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není.Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.
Jak to máte vy? Přece jen tohle není úplně časté téma, o kterém se bavit s kamarádkami… díky.
Ty ale nejsi neplodná, jen se prostě ještě nezadařilo. Takže jestli nechceš tedˇdítě, tak by ses chránit měla ![]()
Takových znám co jim to spolu nešlo, rozešli se a s dalšími partnery měli normálně děti, oba z toho páru. Takže pokud dítě nechcete tak se chraňte.
Pokud dítě teď nechcete, chraňte se. Můžeš být neplodná a přesto otěhotnět. Ale ty neplodná nejsi, vždyť nevíš proč jste nemohli otěhotnět.
Tak neplodnost je definována po roce, kdy se pár snaží otěhotnět a nejde mu to. Ale nikde není řečeno, že je to stav trvalý a nenapravitelný.
@Anonymní píše:
Ne, nechráním a kdybych otěhotněla, byla bych štěstím bez sebe. Teď mám stálého partnera, ale kdybych neměla, bylo by mi fuk, i kdybych otěhotněla s náhodou známostí. Bude mi 40, jakoukoli ochranu včetně přerušování nepoužívám ji 6 let a v životě ani náznak těhotenství.
Zoufalství v přímém přenosu.
Neboj u mne to samé
Ahoj já mám poruchu polycystických ovárií nechranim se a kdyby něco vím že mám partnera a i kdyby ne že dítě užívím to je asi to hlavní co bych v dnešní době řešila jestli na to mám
Známá, 15 let „neplodná“ podle doktorů. Několik pokusů umělého a nic. Rozvedla se a při prvním sexu s jiným otěhotněla na první dobrou. 😀 😀 😀
Jo. Vycvicil mě příběh kamarádky, po dvou dětech které si vybojovala, spoustě potratů, rizikových těhotenství s rizikem předčasného porodu, operaci prasklé jizvy po císaři a několika mimodeloznich tehotenstvich ji řekli, že už otěhotnět nemůže, má zničené vejcovody se srusty a obří jizvy na děloze. Ani už další nechtěla, jedno z deti není zdravé. 6 let nic a pak najednou otehotnela, ještě to zjistila hrozně pozdě protože to bylo to poslední co jí napadlo, myslela ze ma nějakou poruchu cyklu a vzhledem k tomu že už děti neplanovala nevěděla hned to řešit. Donosila poprvé bez problémů, ale štěstí to tě rodině úplně nepřineslo, hodně se v tom placaji. Takže za mě je možné cokoli a když nechci tak fakt neriskuju i když taky teoreticky mám problém otěhotnět.
Ahoj holky,
Teď mám třičtvrtě roku nového partnera, ze začátku jsme používali kondom, postupně jsme víceméně přešli na přerušovaný styk, v opilosti a velké vášni jsme již měli i nechráněný. Partner ví, jaká je situace a samozřejmě otěhotnění by pro nás nebyla případně velká tragédie, ale úplně v plánu to taky není. Říkám si, že když takovou dobu nic, tak šance je skoro nulová, ale přesto červíček hlodá… Přece jen jsou i případy, kdy neplodný pár měl přirozeně dítě i po letech neúspěšného snažení.