Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den. Slyšel jste někdy někdo o tom, že by muž po vasektomii byl plodný? Manžel byl v září a já jsem teď musela neplánovaně na interrupci, protože jsem po 4 otěhotněla. Spermiogram ukázal, že je plně plodný. Je to pro mě velká psychická újma i dost peněz za vasektomii i můj zákrok. Čtvrté miminko mít opravdu nemůžeme, protože 2/3 děti jsou postižené a jednoho budeme mít na starost i v dospělosti. Další riskovat nemůžeme a ani nechceme, takže bohužel tohle nás dost zasáhlo. Google ani diskuze mi nic nenašli. Nevím tedy, jestli je možnost reoperace třeba na jejich náklady? Slyšeli jste někdo o nepovedené vasektomii?
Záleží, co podepsal v informovaném souhlase. A také zda byla provedena kontrola spermiogramu. A kdy. S jakým výsledkem. Byla dělaná histologie vytnutého úseku chámovodu?
Zkušenost nemám, partner byl, spermio měl azoospermii.
Jinak statisticky to samozřejmě možné je.
Proboha. Pokud manžel nebyl informován, že existuje riziko otěhotnění i přes provedený zákrok, rozhodně bych se spojila s dobrým právníkem a žalovala nemocnici a zodpovědného lékaře. Újma byla způsobena celé vaší rodině, s mužem z toho oba máte trauma, ztratili jste důvěru k práci lékařů a vaším výpadkem jistě trpěly i děti… Měli by uhradit váš zákrok a veškeré náklady s ním spojené, a vám způsobenou újmu. Na reoperaci do stejného zařízení bych rozhodně nešla.
Moc vám držím palce.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Slyšel jste někdy někdo o tom, že by muž po vasektomii byl plodný? Manžel byl v září a já jsem teď musela neplánovaně na interrupci, protože jsem po 4 otěhotněla. Spermiogram ukázal, že je plně plodný. Je to pro mě velká psychická újma i dost peněz za vasektomii i můj zákrok. Čtvrté miminko mít opravdu nemůžeme, protože 2/3 děti jsou postižené a jednoho budeme mít na starost i v dospělosti. Další riskovat nemůžeme a ani nechceme, takže bohužel tohle nás dost zasáhlo. Google ani diskuze mi nic nenašli. Nevím tedy, jestli je možnost reoperace třeba na jejich náklady? Slyšeli jste někdo o nepovedené vasektomii? [/citac
Všude píší, že muž může být plodný až půl roku po vasektomii. Chceš říct, že manžel před zákrokem nic nepodepisoval?
@Marthi podepsal rizika spojena se zakrokem a mel pak velke komplikace, takze tam byl casto na kontrolach. Nakonec pry vse v poradku. Doktorem mel narizeno 20× “ocistnou ekakulaci”, coz ma i v propousteci zprave a po tom, ze bude “cisty”. Byl 3 mesice na sluzebce, takze to hrave zvladnul. Z histologie nic, co by naznacovalo pochybeni. Po pul roce spermiogram ukazal, ze je plne plodny. Ja to jen nechapu a jsem rozcarovana, ze zrovna 1 z x tisic musime byt mi, kdyz mame ve vsem docela smulu i tak. Nikdy jsem neslysela, ze by nekdo byl po vasektomii plodny, proto jsem prekvapena.
@Marthi píše:
Jak se k tomu vyjádřil ošetřující lékař?
Dnes se tam muz objednal, je to vsechno ted nove. Zjistili jsme to tenhle tyden :-/
My jsme taky uvažovali o vasektomii, ale po mnoha informací jsem rozhodla, že si dám tělísko. Měla jsem hodně rozhozené hormony a ms katastrofa každý měsíc. Tělísko mi sedlo.
@Anonymní píše:
@Marthi podepsal rizika spojena se zakrokem a mel pak velke komplikace, takze tam byl casto na kontrolach. Nakonec pry vse v poradku. Doktorem mel narizeno 20× “ocistnou ekakulaci”, coz ma i v propousteci zprave a po tom, ze bude “cisty”. Byl 3 mesice na sluzebce, takze to hrave zvladnul. Z histologie nic, co by naznacovalo pochybeni. Po pul roce spermiogram ukazal, ze je plne plodny. Ja to jen nechapu a jsem rozcarovana, ze zrovna 1 z x tisic musime byt mi, kdyz mame ve vsem docela smulu i tak. Nikdy jsem neslysela, ze by nekdo byl po vasektomii plodny, proto jsem prekvapena.
No, tak pokud nebyla zkontrolovaná úspěšnost, tak to fakt nic nezmůžete. Ani žádné újmy, o kterých psala @Lu1234
@Anonymní píše:
No, tak pokud nebyla zkontrolovaná úspěšnost, tak to fakt nic nezmůžete. Ani žádné újmy, o kterých psala @Lu1234
a na které straně tedy vzniklo pochybení? Vždyť to, zda se zákrok povedl, by měl ověřit zejména lékař.. ![]()
@Anonymní píše:
@Marthi bohuzel telisko mit nemuzu a hormonalku taky ne.. tohle byla pro nas jedina moznost ![]()
@Kakika píše:
a na které straně tedy vzniklo pochybení? Vždyť to, zda se zákrok povedl, by měl ověřit zejména lékař..
No, ale ten vzorek mu asi lékař ( nebo jeho sestra ) osobně neodebere, že? To už by byla moc nadstandardní služba. ![]()
Sama zakladatelka psala, že se měla dělat kontrola. Jestli kukali na vostro už pře dní ( jako že jo, když otěhotněla), tak je to jejich problém, ne doktora.
@Kakika manžel vše dodržel, lékař vše zkontroloval a zhodnotil výkon jako úspěšný. To tam ještě manžel jezdil častěji než obvykle, protože mu řízly žílu, dostal masivní zánět a měl varlata jak pomela a celá černá. Fakt toho bylo už dost a teď toto.. vesmír má smysl pro humor, fakt.
@Anonymní píše:
Ma spermiogram s vyhodnocenim z gennetu, ze je plne plodny. To by me zajimalo, kde soudruzi udelali chybu
Tak možností je spoustu, proto se dělá ta kontrola.
Bud fikli špatně, nebo to zpátky nějak srostlo nebo má nějakou anatomickou anomálii ( já nevim, třeba zdvojený chámovod…)
Dobrý den. Slyšel jste někdy někdo o tom, že by muž po vasektomii byl plodný? Manžel byl v září a já jsem teď musela neplánovaně na interrupci, protože jsem po 4 otěhotněla. Spermiogram ukázal, že je plně plodný. Je to pro mě velká psychická újma i dost peněz za vasektomii i můj zákrok. Čtvrté miminko mít opravdu nemůžeme, protože 2/3 děti jsou postižené a jednoho budeme mít na starost i v dospělosti. Další riskovat nemůžeme a ani nechceme, takže bohužel tohle nás dost zasáhlo. Google ani diskuze mi nic nenašli. Nevím tedy, jestli je možnost reoperace třeba na jejich náklady? Slyšeli jste někdo o nepovedené vasektomii?