Nepovedená vasektomie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.19 12:39

Nepovedená vasektomie

Dobrý den. Slyšel jste někdy někdo o tom, že by muž po vasektomii byl plodný? Manžel byl v září a já jsem teď musela neplánovaně na interrupci, protože jsem po 4 otěhotněla. Spermiogram ukázal, že je plně plodný. Je to pro mě velká psychická újma i dost peněz za vasektomii i můj zákrok. Čtvrté miminko mít opravdu nemůžeme, protože 2/3 děti jsou postižené a jednoho budeme mít na starost i v dospělosti. Další riskovat nemůžeme a ani nechceme, takže bohužel tohle nás dost zasáhlo. Google ani diskuze mi nic nenašli. Nevím tedy, jestli je možnost reoperace třeba na jejich náklady? Slyšeli jste někdo o nepovedené vasektomii?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.2.19 12:42
@Anonymní píše:
Dobrý den. Slyšel jste někdy někdo o tom, že by muž po vasektomii byl plodný? Manžel byl v září a já jsem teď musela neplánovaně na interrupci, protože jsem po 4 otěhotněla. Spermiogram ukázal, že je plně plodný. Je to pro mě velká psychická újma i dost peněz za vasektomii i můj zákrok. Čtvrté miminko mít opravdu nemůžeme, protože 2/3 děti jsou postižené a jednoho budeme mít na starost i v dospělosti. Další riskovat nemůžeme a ani nechceme, takže bohužel tohle nás dost zasáhlo. Google ani diskuze mi nic nenašli. Nevím tedy, jestli je možnost reoperace třeba na jejich náklady? Slyšeli jste někdo o nepovedené vasektomii?

Záleží, co podepsal v informovaném souhlase. A také zda byla provedena kontrola spermiogramu. A kdy. S jakým výsledkem. Byla dělaná histologie vytnutého úseku chámovodu?
Zkušenost nemám, partner byl, spermio měl azoospermii.
Jinak statisticky to samozřejmě možné je.

• Citovat
  • Upravit
1650
22.2.19 12:53

Proboha. Pokud manžel nebyl informován, že existuje riziko otěhotnění i přes provedený zákrok, rozhodně bych se spojila s dobrým právníkem a žalovala nemocnici a zodpovědného lékaře. Újma byla způsobena celé vaší rodině, s mužem z toho oba máte trauma, ztratili jste důvěru k práci lékařů a vaším výpadkem jistě trpěly i děti… Měli by uhradit váš zákrok a veškeré náklady s ním spojené, a vám způsobenou újmu. Na reoperaci do stejného zařízení bych rozhodně nešla.
Moc vám držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
22.2.19 13:18
@Anonymní píše:
Dobrý den. Slyšel jste někdy někdo o tom, že by muž po vasektomii byl plodný? Manžel byl v září a já jsem teď musela neplánovaně na interrupci, protože jsem po 4 otěhotněla. Spermiogram ukázal, že je plně plodný. Je to pro mě velká psychická újma i dost peněz za vasektomii i můj zákrok. Čtvrté miminko mít opravdu nemůžeme, protože 2/3 děti jsou postižené a jednoho budeme mít na starost i v dospělosti. Další riskovat nemůžeme a ani nechceme, takže bohužel tohle nás dost zasáhlo. Google ani diskuze mi nic nenašli. Nevím tedy, jestli je možnost reoperace třeba na jejich náklady? Slyšeli jste někdo o nepovedené vasektomii? [/citac
Všude píší, že muž může být plodný až půl roku po vasektomii. Chceš říct, že manžel před zákrokem nic nepodepisoval?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 13:26

@Marthi podepsal rizika spojena se zakrokem a mel pak velke komplikace, takze tam byl casto na kontrolach. Nakonec pry vse v poradku. Doktorem mel narizeno 20× “ocistnou ekakulaci”, coz ma i v propousteci zprave a po tom, ze bude “cisty”. Byl 3 mesice na sluzebce, takze to hrave zvladnul. Z histologie nic, co by naznacovalo pochybeni. Po pul roce spermiogram ukazal, ze je plne plodny. Ja to jen nechapu a jsem rozcarovana, ze zrovna 1 z x tisic musime byt mi, kdyz mame ve vsem docela smulu i tak. Nikdy jsem neslysela, ze by nekdo byl po vasektomii plodny, proto jsem prekvapena.

• Citovat
  • Upravit
329
22.2.19 13:34

Jak se k tomu vyjádřil ošetřující lékař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 13:38
@Marthi píše:
Jak se k tomu vyjádřil ošetřující lékař?

Dnes se tam muz objednal, je to vsechno ted nove. Zjistili jsme to tenhle tyden :-/

• Citovat
  • Upravit
329
22.2.19 13:39

My jsme taky uvažovali o vasektomii, ale po mnoha informací jsem rozhodla, že si dám tělísko. Měla jsem hodně rozhozené hormony a ms katastrofa každý měsíc. Tělísko mi sedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 13:40
@Anonymní píše:
@Marthi podepsal rizika spojena se zakrokem a mel pak velke komplikace, takze tam byl casto na kontrolach. Nakonec pry vse v poradku. Doktorem mel narizeno 20× “ocistnou ekakulaci”, coz ma i v propousteci zprave a po tom, ze bude “cisty”. Byl 3 mesice na sluzebce, takze to hrave zvladnul. Z histologie nic, co by naznacovalo pochybeni. Po pul roce spermiogram ukazal, ze je plne plodny. Ja to jen nechapu a jsem rozcarovana, ze zrovna 1 z x tisic musime byt mi, kdyz mame ve vsem docela smulu i tak. Nikdy jsem neslysela, ze by nekdo byl po vasektomii plodny, proto jsem prekvapena.

No, tak pokud nebyla zkontrolovaná úspěšnost, tak to fakt nic nezmůžete. Ani žádné újmy, o kterých psala @Lu1234

• Citovat
  • Upravit
16694
22.2.19 13:43
@Anonymní píše:
No, tak pokud nebyla zkontrolovaná úspěšnost, tak to fakt nic nezmůžete. Ani žádné újmy, o kterých psala @Lu1234

a na které straně tedy vzniklo pochybení? Vždyť to, zda se zákrok povedl, by měl ověřit zejména lékař.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 13:44
Ma spermiogram s vyhodnocenim z gennetu, ze je plne plodny. To by me zajimalo, kde soudruzi udelali chybu :roll:
@Anonymní píše:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.19 13:45

@Marthi bohuzel telisko mit nemuzu a hormonalku taky ne.. tohle byla pro nas jedina moznost :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.19 13:51
@Kakika píše:
a na které straně tedy vzniklo pochybení? Vždyť to, zda se zákrok povedl, by měl ověřit zejména lékař.. :think:

No, ale ten vzorek mu asi lékař ( nebo jeho sestra ) osobně neodebere, že? To už by byla moc nadstandardní služba. :lol:
Sama zakladatelka psala, že se měla dělat kontrola. Jestli kukali na vostro už pře dní ( jako že jo, když otěhotněla), tak je to jejich problém, ne doktora.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.19 13:52

@Kakika manžel vše dodržel, lékař vše zkontroloval a zhodnotil výkon jako úspěšný. To tam ještě manžel jezdil častěji než obvykle, protože mu řízly žílu, dostal masivní zánět a měl varlata jak pomela a celá černá. Fakt toho bylo už dost a teď toto.. vesmír má smysl pro humor, fakt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.19 13:53
@Anonymní píše:
Ma spermiogram s vyhodnocenim z gennetu, ze je plne plodny. To by me zajimalo, kde soudruzi udelali chybu :roll:

Tak možností je spoustu, proto se dělá ta kontrola.
Bud fikli špatně, nebo to zpátky nějak srostlo nebo má nějakou anatomickou anomálii ( já nevim, třeba zdvojený chámovod…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1