Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtela bych se zeptat příští týden letím letadlem nějaký 2 hodiny a půl a mam nepravidelný tep, není to pořád, ale občas mívám nepravidelný tep. Kdysi jsem byla na kardiologii s tim, e ultrazvuk srdce v pořádku, měla jsem holtra na 24 hodin a vše ok i kdyz arytmii mi to nezachytilo, protože jsem ji zrovna neměla. Myslíte si, ze je riziko s tim létat, je to můj první let?
Dcera ho má také nárazově nepravidelný. Jí to ale Holzer zachytil. Létat po konzultaci s kardiologem není problém. U tebe ale bude spíš příčina jinde, když Holter nepravidelnost nezjistil. Zvažovala jsi problémy s psychikou? Jinak jedinou validní odpověď na tvoji otázku ti dá ošetřující lékař, který zná tvoji celkovou anamnézu.
Jaký je rozdíl mít chvíli nepravidelný tep v letadle nebo v autobuse. Já na to beru i léky a žádné omezení mi teda lékařka neříkala.
@nozu ja mam nepravidelný tep od mala, uz od narození, není to psychikou, psychické problémy mam taky, ale to je vec vedlejší
@vokishka spíš jde o to jak jsi ve výšce, tak se tam mění tlak, kdežto v autobuse tolik ne, neboť jsi u země
@Annoonnyym píše: Více
Hele tak ten let prostě zkonzultuj s kardiologem. Dceři tu nepravidelnost objevili před 3 roky. Právě i těsně před odletem na dovolenou. Takže jsme měli vyjádření od primáře z dětského kardia v Motole, že odletět může. Jinak bych celou dovolenou bez mrknutí oka odpískala. Pokud máš problémy od dětství, tak jsi to spíš měla řešit před nákupem dovolené a ne chvilku před odletem.