Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový dotaz ale zkusím ve zkratce. Mám problém s menstruací už asi od svých 15 let. Brala jsem HA cca 6 let, před 5 lety (cca) jsem jej vysadila a od té doby neberu. Menstruaci jsem měla stále nepravidelnou a řešila jsem to s gynekoložkou. Ta mi sdělila, že mám hodně folikul na vaječnících a že by se mohlo jednat o syndrom polycystických ovarií, před rokem jsem byla na laparoskopii - odstraňovali mi cystu na vaječníku. Na otázku, zda nebude problém pokud bych chtěla děti, mi bylo sděleno, že v tomto případě by se vaječníky „popohnali“. Po operaci jsem měla menstruaci, světe, div se, každý měsíc pravidelně přesně na den. Ted asi poslední dva, tři měsíce má opět zpoždění třeba dva týdny a nyní je to přesně měsíc a dva týdny. Měnila jsem gynekologa z důvodu stěhování a na pravidelné prohlídce nezjistil, že by se jednalo o něco vážného a že folikuly jsou běžná věc. Dokumentaci od původní lékařky obdržel. Neříkal mi ani že by menstruace měla přijít. Všímám si, že poslední dva týdny mě pobolívá břicho, jako kdybych to měla už dostat ale furt nic. Dnes ráno mě bolelo křečovitě na vaječnících ale stále nic. Unavená nejsem ale sem tam přes den a i po jídle mám takový pocit na zvracení ale nic závratného. Přímo zvracet se mi nechce, výkyvy nálad mám třeba tři dny a pak týden nic a tak dále. Nevím, co by to mohlo být. Možná hysterčím zbytečně ale mám strach aby to nebylo něco vážného. Těhotenský test si chystám udělat, vzhledem k tomu, že se s přítelem nechráníme nijak ale během sexu se do mě neuděláale samozřejmě může se stát cokoliv. Nemá někdo s něčím takovým zkušenost? Co by to mohlo být?
Udělej si test a uvidíš. Naše neudělal se do mě, měla tento týden dva roky.
Lékař tedy vážný problém vyvrátil. Chystáte se udělat si TT. Pokud bude negativní, začněte testem na hladiny hormonů, rozházené hormony jsou příčinou většiny ženských problémů.
@KKK85 píše:
Prvně bych si udělala ten test… a pak řešit dále…
Tak test negativni.
Twl prej menšen
To jste to už všichni někdy slyšeli, ze se nad tím nikdo nepozastavuje? ![]()
@Semtex píše:
Twl prej menšen![]()
![]()
To jste to už všichni někdy slyšeli, ze se nad tím nikdo nepozastavuje?
Spíš ne, to byl překlep
![]()
@Semtex píše:
Twl prej menšen![]()
![]()
To jste to už všichni někdy slyšeli, ze se nad tím nikdo nepozastavuje?
Pro mě to byl tahák diskusi otevřít a zjistit, co to je.
Diskusi o mensesu bych asi neotevřela. ![]()
@broskvová zmrzlina píše:
Pro mě to byl tahák diskusi otevřít a zjistit, co to je.Diskusi o mensesu bych asi neotevřela.
Ahoj, mám takový dotaz ale zkusím ve zkratce. Mám problém s menstruací už asi od svých 15 let. Brala jsem HA cca 6 let, před 5 lety (cca) jsem jej vysadila a od té doby neberu. Menstruaci jsem měla stále nepravidelnou a řešila jsem to s gynekoložkou. Ta mi sdělila, že mám hodně folikul na vaječnících a že by se mohlo jednat o syndrom polycystických ovarií, před rokem jsem byla na laparoskopii - odstraňovali mi cystu na vaječníku. Na otázku, zda nebude problém pokud bych chtěla děti, mi bylo sděleno, že v tomto případě by se vaječníky „popohnali“. Po operaci jsem měla menstruaci, světe, div se, každý měsíc pravidelně přesně na den. Ted asi poslední dva, tři měsíce má opět zpoždění třeba dva týdny a nyní je to přesně měsíc a dva týdny. Měnila jsem gynekologa z důvodu stěhování a na pravidelné prohlídce nezjistil, že by se jednalo o něco vážného a že folikuly jsou běžná věc. Dokumentaci od původní lékařky obdržel. Neříkal mi ani že by menstruace měla přijít. Všímám si, že poslední dva týdny mě pobolívá břicho, jako kdybych to měla už dostat ale furt nic. Dnes ráno mě bolelo křečovitě na vaječnících ale stále nic. Unavená nejsem ale sem tam přes den a i po jídle mám takový pocit na zvracení ale nic závratného. Přímo zvracet se mi nechce, výkyvy nálad mám třeba tři dny a pak týden nic a tak dále. Nevím, co by to mohlo být. Možná hysterčím zbytečně ale mám strach aby to nebylo něco vážného. Těhotenský test si chystám udělat, vzhledem k tomu, že se s přítelem nechráníme nijak ale během sexu se do mě neudělá
ale samozřejmě může se stát cokoliv. Nemá někdo s něčím takovým zkušenost? Co by to mohlo být?