Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím o radu a zkušenosti. Sháním nepromokavý chránič matrace 90×200 nebo 180×200. Aby nešustil a zadržel i například noční pročůrání plenky apod. Jaký doporučíte? Děkuji ![]()
Beru vzdycky z 4home, nejlepsi je asi bambus, ale mám i ten levandulovy a aloe. Dlouho schne, takze to chce mit aspon 2-3. Taky mame kvuli diteti aby jsme nemeli kdyztak znicenou matrac. Nesusti ani jeden a spi se na nich dobře.
Beru s těma gumickama, ať se mi dobře dává
Máme z Emitexu, vydržel vždycky všechno, ty nejstarší máme 12 let a pořád v perfektním stavu. Nešustí, ta nepromokavá vrstva a vrchní froté se neodděluje ani po spoustě vyprání, nikde žádná dírka. Jsou ale dražší.
Zkusila jsem koupit i lacinější- v Lidlu nebo Penny a ty se brzo zničily- jednomu praskla ta nepropustná spodní vrstva, druhý šel taky brzy do koše- oddělila se nepropustná spodní vrstva od vrchní, takže šetření se tady fakt nevyplatilo.
My máme z ikea, ale když jsme trénovali starší na noc bez plenky, tak to prostě nestačilo. Od té doby máme v zásobě PVC a na něj dáváme prostěradlo, klidně ještě deku jako mezikus. Zkrátka něco, co se snadno vypere. Sice i tak šustí, ale těch pár měsíců se to dá přežít. Hlavně jsme ho dávali k babičce, která má nové drahé matrace a nechtěli jsme je zničit. Hledala jsem, kde se dalo, ale nic lepšího, co by vydrželo opravdu hodně tekutiny jsem nenašla.
Mám chrániče na matrace z Jysku.
Jeden jsem ale koupil lepší z obchodu s nábytkem. Vypadá jako klasické natahovací prostěradlo, jen jr ze spodu pogumované. Kdybys měla zájem, můžu vyzjistit značku.
Neměl by být žádný. Respektive ne pořád. Případně dávat jen při nějakých střevních chřipkách. Matrace má dýchat, těmito chrániči, jak na dětskou nebo i dospělou postel se matrace neventilují a hrozí přemnožení roztoči, plísně a podobné. My jsme dávali pod malou jen takovou tu čtvercovou plínku, která nepokrývala celou postýlku.