Nepusinkovací a nemazlící 10měsíční dítě

Anonymní
19.1.15 23:42

Nepusinkovací a nemazlící dítě

Zdravím,

moje dcera (10 měsíců) je absolutně nemazlící miminko. Pusinky nemá taky ráda… Je to normální :/?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
19.1.15 23:46

Je, mam doma taky. V zadku ma vrtuli, pomazlit se nenecha. Ted ale zacina byt ucenlivy opicak, naucil se „das mamince pusinku?“ a jde me poslintat. O to vic si to uzivam 8) Mimo ten vydobytek vyvoje ho zatim preperu a nunam a pusinkuju, kdyz neco dela a nevsima si me. Sam neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.1.15 23:48

A co je dneska normální :nevim:

netrap se, ono se to ještě určitě změní… náš prcek je do malička strašně mazlivý, furt ale opravdu furt pusinky, objímání, mazlení :hug:

kamarádky mi ho závidějí a ty budeš mít taky mazlivou holčičku, hlaď ji a to pořád a pusinkuj, třeba na hlavičku nebo na tvář, uvidíš, že se jí to začne líbit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
19.1.15 23:54

V deseti měsících byla dcerka taky nemazlici a nepusinkovaci, ale vzhledem k tomu, ze se ještě neuměla bránit tak jsem ji pusinkovala já :mrgreen: Kolem roku a pul se to zlomilo a chtěla se pusinkovat porad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
19.1.15 23:55

U nás mazlivější období teprve začíná, je mu 15 měsíců. A třeba psycholog Z. Matějček hezky píše o tom, že až tuším 20% dětí je spíš nemazlivých, a přílišný kontakt jim spíš vadí a ruší je. I to je normální, a pak je dobré přizpůsobit se potřebě dítěte a neroubovat na dítě svoje potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.1.15 23:57

V 10m taky nic moc, dokonce se kolikrát odtahovala :) ted ma rok a pul a je to lepsi, jsem blažená, když najednou opusti nějakou hračku a ozve se ‚mami‘,a běží se obejmout. Takže za mě klid a vydrž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
19.1.15 23:58

U nás to bylo taky tak, když byl malý, zlomilo se to až tak ve dvou letech, kdy už se pomazlit nechá a i chodí, že chce pochovat, s každým se musí srdceryvně rozloučit tak, že mě skoro ulíbá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68975
19.1.15 23:59

Některé děti na to prostě nejsou, když si má tříleťačka nechá dát pusu, slavím, když mi ji dá sama (bez výjimky na požádání), jdu bouchat šampaňské, když se jde pomazlit, začnu ji pozorovat, co an ni leze za nemoc. Nikdy to nebylo a asi ani nikdy nebude lepší, přesto ale vidím, že má maminku nejradši na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
20.1.15 00:13

Teda to já mám doma nějaký opaky moje 6ti letá mně žádá at jdu k ní do postýlky a pomazlím ji a udělám masážku zazpívám tatínka odmítá. A jak zahlásím kdo spi s maminkou tak se sunou obě dvě tak jak o život jak je tatínek nemocný tak dcera zahlásí:je nemocný, vystěhujem ho at není miminko potom nemocné že jo mami?:)
a ta mladší to je mazlík takový že nemá ráda, když se pomazlím s Nikolkou i jako malá jak Nikolka seděla s mamou v knížce tak to byl vztek a odsunula ji.

T5Eba zato může už nějaký vrozený instikt dětí z dělohy jak vylezou?

ale určitě to příjde chce to čas a za pár let budu mít i po mazlení já to bude mor,,, ale třetí mazlík to jistí. Rodina už hlásí, že to bude rozmazlený chlapeček ještě víc než Nelinka, že to bude hotový mamánek číslo 2, že nebude moc být bez maminky :mrgreen: :mrgreen:

Takže si s malou hrej lechtej a ono to příjde to ta starší pořád miluje a hlavně mně žádá at ji rozesmívám viz ji baví jak ji zahlásím, že než se probudím tak budu bez jahod na zahradě tak to se směje i hodinu až z toho nemohla spat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1464
20.1.15 00:14

Znama ma nemazlivého syna (jedině ditko), a tak s nim hrála bojovou hru, ze je zla ufonka a jedine, cim ji muze porazit je objetí. :mrgreen: tak aspon tak si kradla svoje chvilky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
20.1.15 00:16

Taky jsme to tak měli. Ale teď jsou synovi přes dva roky a neustále ho mám za zadkem, pořád mě tahá za tričko, že chce pomuchlat, dát pusinku atd. Na gauči sedět normálně nejde. Mám ho neustále přilepeného na sobě, hlavu mi bere do dlaní, chce pusinky, tulí se. Až mi jde z toho hlava kolem. On se víc se mnou protulí, než si za den pohraje. ;-) Navíc, když ho dávám spát a jdu pryč, za chvilku přes chůvu slyším takový ten zvuk, když posílá pusinku.. to znamená, že tulení před spaním nemá dost a chce nášup pusinek a pohlazení po líčku. :mrgreen: Občas si připadám, jak jeho „pusa na zavolanou“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.1.15 00:37
@Anonymní píše:
Zdravím,moje dcera (10 měsíců) je absolutně nemazlící miminko. Pusinky nemá taky ráda… Je to normální :/?

Co by jsi chtěla po 10 měsíčním miminu? Z mojí zkušenosti se děti vědomě a rády začínají mazlit a tulit až tak kolem 1,5 roku. Myslím tím, že fakt samy přijdou a chtějí se mazlit a tulit a vědí co to znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
20.1.15 00:54

Podle me je na mazleni strasne brzo..to prijde pozdeji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.1.15 07:26

Je to normální. Ale teď v roce a půl už se aspoň trošku přitulí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7904
20.1.15 07:34

Je to normální, měla jsem taky takový dítě, teď už se to trochu zlomilo… byla jsem za to ráda, nemusela jsem ho neustále nosit, nevěšelo se mi v kuchyni na nohy, že chce pochovat, když jsem zrovna restovala cibuli a tak. Vydržel pod hrazdičkou klidně hodinu v 5 měsících, paráda.

Pak teda později začal zdrhat a vůbec mě nehledal, to se zase změnilo až poměrně nedávno (před 2. rokem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí