Neschopenka a čerpání dovolené v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
26.5.22 10:35

Neschopenka a čerpání dovolené v MŠ

Dobrý den,
mám dotaz na mou trochu složitou situaci. Od konce dubna jsem na neschopence, která mi stále trvá, protože pracuji jako učitelka MŠ a momentálně řádí všemožné chřipky. Nástup na mateřskou mám nejdříve na konci září a tak by mě zajímalo, jak tuto situaci řešit. Zda být do konce června na neschopence, poté si přes prázdniny vybrat veškerou dovolenou a v září zase nastoupit na neschopenku? Taky bych nechtěla clelé prázdniny prosedět doma s neschopenkou a vymezenými vycházkami…Prosím o rady, moc se v těhle věcech nevyznám. Dovolenou bych si vybrat chtěla, mám na ni nárok, jen nevím jak ji skloubit s neschopenkou a tím, že přes prázdniny máme MŠ zavřenou a běžně čerpáme dovolenou.
 Děkuji

Příspěvek upraven 26.05.22 v 15:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35593
26.5.22 10:36

Dovolenou si vyber mezi mateřskou a rodicovskou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.22 11:22

Trochu mi to zavání vyčůraností.

• Citovat
  • Upravit
22005
26.5.22 11:32
@Anonymní píše:

Bojíš se pod svůj názor podepsat? :roll:

Já to napíšu klidně bez anonymu - vyčůraností to nezavání, vyčůranost to je… a pořádná.

Být preventivně tři měsíce na neschopence, protože „řádí všemožné chřipky“ a už vědět, jak v září na ni rovnou nastoupí znovu, to se jinak pojmenovat nedá. Hlavně nemít přes prázdniny ty omezené vycházky :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
26.5.22 11:43

Já bych ty těhotenský neschopenku zrušila. Nechala je jen v opravdu odůvodněných případech. Což „řádí chřipky“ fakt není. Hlavně nemít v létě vycházky, že… nejde vybrat dovolenou až po skončení rodicaku? Dítě nejspíš nepůjde do školky a ty zpět do práce přesně úderem jeho třetího roku, tak si schoval dovolenou na vykryti aspoň části té doby mezi 3. narozeninama a následujícím zářím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
26.5.22 11:59
@Anonymní píše:

Anonym proč? :roll:
Trochu ti to zavání? Je vych. caná ja prase … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
26.5.22 12:02
@Midaku píše:
Já bych ty těhotenský neschopenku zrušila. Nechala je jen v opravdu odůvodněných případech. Což „řádí chřipky“ fakt není. Hlavně nemít v létě vycházky, že… nejde vybrat dovolenou až po skončení rodicaku? Dítě nejspíš nepůjde do školky a ty zpět do práce přesně úderem jeho třetího roku, tak si schoval dovolenou na vykryti aspoň části té doby mezi 3. narozeninama a následujícím zářím.

Klidně bych jim ty neschopenky nechala. Ale bez vycházek! Ani na hodinu nikam. Vyjímka návštěva doktora. A tvrdě po tom jít a kontrolovat to.
To by si to tyhle líné … rychle rozmyslely ….

Rizikáč, tak co se mají kde courat. Doma a ležet! Na to vycházky netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.5.22 15:10

Ženský proč jste tak zlý?! Já myslela že od toho tyhle diskuze jsou. Chci se informovat, poptat, nemám s tím absolutně zkušenosti. Naposled jsem si sem šla pro radu opravdu děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.5.22 15:13

@BohunkaP Kdybych mohla, do práce jdu hned, cítím se dobře. Bohužel můj gynekolog má jiný názor, protože nemoci ve školkách nejsou jen o chřipkách, ale o tom vy asi nic nevíte.
V září bych mile ráda na ty 3 týdny klidně nastoupila znovu, ale můj zaměstnavatel za mě chce náhradu hned od začátku roku, tak co mám dělat? Trochu slušnosti by neuškodilo.
Příště se o radu prosit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.5.22 15:16

@Midaku By mě opravdu zajímalo, co si pod pojmem,,chřipka” představujete. Pardon ale ve školce neštovice, spálová angína a já tam mám chodit vesele dál?
A jste nějak moc přesvědčená o tom, jak vše plánuju, na to že mě neznáte. Do mš mi dítě samozřejmě nastoupí hned od září a v listopadu dovrší 3 roky. Já půjdu samosebou s ním. Přestaňte mě tady z něčeho obviňovat, o takovou radu jsem se opravdu neprosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
26.5.22 15:22
@Terundda píše:
@BohunkaP Kdybych mohla, do práce jdu hned, cítím se dobře. Bohužel můj gynekolog má jiný názor, protože nemoci ve školkách nejsou jen o chřipkách, ale o tom vy asi nic nevíte.
V září bych mile ráda na ty 3 týdny klidně nastoupila znovu, ale můj zaměstnavatel za mě chce náhradu hned od začátku roku, tak co mám dělat? Trochu slušnosti by neuškodilo.
Příště se o radu prosit nebudu.

No určitě… nikdo kromě tebe tady netušíme, jaké nemoci jsou ve školkách. Nikdo tady nemáme školkové a školní děti a ty jsi bezkonkurenčně první, která se v těhotenství dostala s malými dětmi do kontaktu.

A jinak… dovolenou můžeš klidně čerpat ty tři týdny začátkem roku a přes prázdniny pokračovat v neschopence ;) Když má tvůj gynekolog názor, že jsi „práce neschopna“, není důvod ji ukončovat ;) Ale to bys holt neměla ty vycházky o prázdninách. Jinak řečeno - o takové rady tady opravdu asi nepros, tohle trikaření zjevně zvládneš se svým doktorem dořešit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.5.22 15:27

@BohunkaP Vy jste opravdu ubohá, nebudu se tady obhajovat. Očividně jsem narazila na místní,,rypny”. Člověk se opravdu nemůže zeptat absolutně na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
26.5.22 16:11

@Terundda tak psala jsi, že řádí všude chřipky. Teď najednou vytahuješ neštovice a svalovou angínu. Neštovice, pokud jsi je měla, te neohrozí. Pokud jsi je neměla, tak jako učitelka ve skocle jsi určitě naockovana, takže taky dobrý. Špálova angína blbý, ale určitě v té školce neřádí 8 měsíců… a ta druhá část mého příspěvku měla být rada dohromady s dotazem, to vůbec nechápu, co tě na tom pobourilo. V to září je jasný, že ředitel chce novou učitelku hned od zacatku, tonbych neřešila. A jak jsi psala, že ty bys do práce chtěla ale gynekolog je jiného názoru, tak to bude asi jen výmluva, že… on tě doma nikdo nedrží. Pokud ti nabídl neschopenku z důvodu jakože rizikové práce, mohla jsi odmítnout s tím, že kdyby to nešlo, vypíše ti to později. U nás učitelka normálně chodila až do nástupu na mateřskou, i při covidu, nestovicich, střevních chripkach apod. Vyšlo ji to hezky do června a na mateřskou šla o prázdninách, od září tam je jiná učitelka. No problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24619
26.5.22 18:15

Tyto nemoci řádily v dětském kolektivu vždycky. Přesto znám spoustu učitelek, co, světe div se, normálně chodily do práce až do nástupu na mateřskou. Dneska mi přijde, že gynekologové nabízejí neschopenky všem těhotným jak na běžícím páse. Ale budiž. Já vám to nezávidím. S tím ukončením a pak znovu nastoupením na neschopenku se domluvte s lékařem, to rozhodnutí je na něm. Každopádně nevím o žádné MŠ, kde by si učitelky mohly brát dovolenou na celé dva měsíce v kuse, na to podle mě ani vy nárok nemáte. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel a musel by vám to schválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35593
26.5.22 18:21

Tak ještě jednou. Zůstaň na neschopence až do nástupu na mateřskou a o čerpání dovolené si pozadej mezi mateřskou a rodicovskou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat