Neschopenka a PPN, co dělat?

306
20.5.25 13:17

Neschopenka a PPN, co dělat?

Ahoj, víte jak je to aktuálně s neschopenkou? Jsem na DPN a ke dnešku mi zaměstnavatel neprodloužil (ukončil) smlouvu, kterou jsem měla na dobu určitou.
Mám zůstat na té neschopence? Jde to vůbec? Respektive bude za mě ČSSZ platit sociální/zdravotní, nebo musím sama? Případně jestli mám jít na pracák?

Na mateřskou se chystám jít 31.7.

Díky za rady, už jsem z toho gumová :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101903
20.5.25 13:18

Jo, muzes zustat dal na nescopence a nahlas zo na zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
20.5.25 13:20

Díky @j.a.n.i1, já myslela že bez šance, díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36133
20.5.25 13:31

Můžeš být dál na neschopence. Jen to nahlaš na zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
21.5.25 06:10

Pokud jste omarodila dřív než skončila smlouva tak jste v ochranné lhůtě (to platí asi jen ale při HPP). Zaměstnavatel ale nemůže vystavit zápočtový list, ten může vystavit až po skončení PN. Jeďte je možnost omarodit v ochranné lhůtě, po skončení smlouvy ale o tom moc nevím. Po celou dobu neschopenky 14dni vše platí zaměstnavatel další zbylé dny vše platí stát ( ossz ). Marodit se může až rok. Pro Vás teď bude nejlepší marodit až do 31.7. a aby to hned přeskočilo na mateřskou, žádanku o MD budete odnášet ještě bývalému zaměstnavateli ( pokud je vše stále v ochranné lhůtě ). Pokud Vám to takhle hladce výjde nemusíte ani na ÚP. Jeste jak je v komentáři nademnou, nezapomenout nahlásit na pojišťovně že jste na pn, potom chodí dopis zaplať za anonymního plátce zdrav. :lol:

Příspěvek upraven 21.05.25 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24761
21.5.25 07:19
@KristynaD998 píše: Více

Smlouva na dobu určitou samozřejmě skončit může, ať marodí, jak chce. Nepiš nesmysly. To by se házel marod každý, komu nechtějí smlouvu prodloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
21.5.25 08:22
@KristynaD998 píše: Více

Já měla HPP na dobu určitou, tak mi ji jen neprodloužil, to bohužel jde. :think:
Tak to je super, že to takhle vyjde, díky moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
21.5.25 09:29

@lucad77 Ano omluva :lol: ale zápočtový list poslat může až skončí pn. Dekuju za opravu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat