Neschopenka a PPN, co dělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neschopenka a PPN, co dělat?
Ahoj, víte jak je to aktuálně s neschopenkou? Jsem na DPN a ke dnešku mi zaměstnavatel neprodloužil (ukončil) smlouvu, kterou jsem měla na dobu určitou.
Mám zůstat na té neschopence? Jde to vůbec? Respektive bude za mě ČSSZ platit sociální/zdravotní, nebo musím sama? Případně jestli mám jít na pracák?
Na mateřskou se chystám jít 31.7.
Díky za rady, už jsem z toho gumová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo, muzes zustat dal na nescopence a nahlas zo na zdravotní pojišťovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš být dál na neschopence. Jen to nahlaš na zdravotní pojišťovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jste omarodila dřív než skončila smlouva tak jste v ochranné lhůtě (to platí asi jen ale při HPP). Zaměstnavatel ale nemůže vystavit zápočtový list, ten může vystavit až po skončení PN. Jeďte je možnost omarodit v ochranné lhůtě, po skončení smlouvy ale o tom moc nevím. Po celou dobu neschopenky 14dni vše platí zaměstnavatel další zbylé dny vše platí stát ( ossz ). Marodit se může až rok. Pro Vás teď bude nejlepší marodit až do 31.7. a aby to hned přeskočilo na mateřskou, žádanku o MD budete odnášet ještě bývalému zaměstnavateli ( pokud je vše stále v ochranné lhůtě ). Pokud Vám to takhle hladce výjde nemusíte ani na ÚP. Jeste jak je v komentáři nademnou, nezapomenout nahlásit na pojišťovně že jste na pn, potom chodí dopis zaplať za anonymního plátce zdrav. ![]()
Příspěvek upraven 21.05.25 v 09:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KristynaD998 píše: Více
Smlouva na dobu určitou samozřejmě skončit může, ať marodí, jak chce. Nepiš nesmysly. To by se házel marod každý, komu nechtějí smlouvu prodloužit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KristynaD998 píše: Více
Já měla HPP na dobu určitou, tak mi ji jen neprodloužil, to bohužel jde. ![]()
Tak to je super, že to takhle vyjde, díky moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 Ano omluva
ale zápočtový list poslat může až skončí pn. Dekuju za opravu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit