Neschopenka na pracáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
neschopenka na pracáku
Ahoj holky asi jsem se někdě nachladila a mám pocit že mi začíná zánět močových cest(pálení, nucení na čůrání apod.) skočila bych si na pohotovost, aby se mi to do pondělka víc nerozjelo, a můj dotaz zní jsem na pracáku a tam mi říkali že musím mít jako neschopenku, napíšou mi ji na pohotovosti? a to na mě bude moct přijít kontrola jestli jsem doma a ležím? vozím obě děti do školky a ráno prostě na hoďku vypadnu… jak to chodí? nevíte někdo? a když bych se na pohotovosti stavila a neschopenku si nenechala vystavit tak oni to nějak zjistí? že jsem byla u dr? díky za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neschopenku ti pohotovost nedá. Dostaneš papír, že jsi tam byla, co ti dělali a tu odneseš k praktikovi. Ten ti neschopenku může vystavit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, oni automaticky neschopenku nepíšou. Jen pokud chceš. Na pracáku je to proto, že v době nemoci nemusí uchazeč docházet na schůzky apod., takže pokud nemocenskou nechceš tak ji mít nemusíš. Ano, myslím, že od srpna z ÚP chodí na kontroly, je to v souvislosti s veřejnou službu, kdy pokud uchazeč tuto službu nekoná dostane jen existeční minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na nemocenské máš nárok na 6 hodinovou vycházku. Tak si ji napíšeš tak, abys ve volné chvíli odvedla děti do školy/školky a pak si ji dáš na odpoledne, aby jsi děti zase vyzvedla.
A ano, kontrola může chodit prakticky každý den. Nezastihnou tě, tak je jediná omluvenka od lékaře nebo od policisty (že tě museli vyslýchat). Jinak na výmluvy typu spal jsem nebo jsem neslyšela zvonek na kontroly neplatí.
Neschopenku ti může zpětně vystavit obvoďák.
Příspěvek upraven 23.09.17 v 15:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já byl na pracáku před 3mi roky a jelikož jsem byl na operaci karpálního tunelu, tak mi obvodák dal potvrzení pro pracák že do (bylo to na 3měsíce) jsem práce neschopný- ne neschopenku, ale potvrzení na papír. To jsem dal na pracák a šel jsem tam až po zotavení. Podporu jsem normálně bral. Kontrola nechodí není to neschopenka. Nevím jak je to ted. NESCHOPENKA se vystavuje jen pracujícím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hafik.mazlivý O hodinové vycházce jsem teda neslyšela, vycházky buď praktik dá nebo nedá max 6 hodin, ale při zánětu, chřipce apod. se 100% nedávají!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aledud píše:
@hafik.mazlivý O hodinové vycházce jsem teda neslyšela, vycházky buď praktik dá nebo nedá max 6 hodin, ale při zánětu, chřipce apod. se 100% nedávají!
Mě se tam ta 6 nenapsala. Už je zeditováno. Paní si může dát vycházku 6-9 a 15-18. A stihne vše v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hafik.mazlivý Paní si nemůže dát nic, o vycházkách rozhoduje lékař ne pacient!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aledud píše:
@hafik.mazlivý Paní si nemůže dát nic, o vycházkách rozhoduje lékař ne pacient!!!
Aha. Mám v tom případě skvělou obvoďačku. Ta mi vypsala vycházku jak jsem potřebovala já, né ona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ellusa ahoj hned v úterý mám jít na nějakou schůzku „rodiče s dětmi do 15 let na trhu práce“ a mám i schůzku rovnou na ÚP, takže to je na prd, a potřebuju děti odvézt na 8 do školky a po obědě jezdí domů, jde mi o ty vycházky jestli mi je dají, abych mohla obstarat aspoň děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicel Tak se doktorky přímo zeptej, jestli ti je napíše než ji vystaví, nově je to opravdu přísné a kontroly chodí i 2× denně, taková je realita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říkám si že když dnes dojedu na pohotovost a dostanu atb tak v pondělí už k obvodačce půjdu v mnohem lepším stavu, a tak by vycházky mohla dát, ale nevím jestli může, v projektu nejsem je to jen nějaké povídání
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hafik.mazlivý píše:
Aha. Mám v tom případě skvělou obvoďačku. Ta mi vypsala vycházku jak jsem potřebovala já, né ona.
oni musí vycházky odůvodňovat. Takže když máš chřipku apod. tak většinou dávají jen dvě hodiny. Protože k čemu potřebuješ šest hodin vycházek když si doma se chřipkou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem teď zkoukla zákon o zaměstnanosti a ta nemocenská pro uchazeče o zaměstnání platí od 1.10., tak si vystav jen potvrzení od lékaře na ty 2 dny! Ten zákon sice platí od spna, ale v této části je to od 1.10.2017.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit