Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
V pondeli jdu na 1. potratovou pilulku za 48 hodin na dalsi. Napise mi v nemocnici gynekolog v pondeli neschopenku?
Mam fyzicky narocnou praci.
Dekuji.
teoreticky myslím, že ano… prakticky nemám vůbec zkušenost…
Můžeš hodně krvácet, ani v kanclu bys s tím teoreticky nemohla fungovat, takže neschopenky jo, ale nevím, zda v nemocnici.
Krvácet můžeš ale i jako při běžné ms, to nikdo neví.
Tak to zvládni, no, nehezke období, vid?
@Anonymní píše:
V pondeli jdu na 1. potratovou pilulku za 48 hodin na dalsi. Napise mi v nemocnici gynekolog v pondeli neschopenku?
Dekuji.
No me rekla lekarka ze neschopenku nepise ze si ma vzit zena dovolenou…ale asi to je vsude jinak nevim ![]()
@g.sandova píše:
Můžeš hodně krvácet, ani v kanclu bys s tím teoreticky nemohla fungovat, takže neschopenky jo, ale nevím, zda v nemocnici.
Krvácet můžeš ale i jako při běžné ms, to nikdo neví.
Tak to zvládni, no, nehezke období, vid?
Hodně nehezké…
Já neschopenku neměla a to dělám fyzicky i psychicky náročnou práci, nikdo mi to nenabídl, ale ten den při druhé pilulce jsem měla volno, tím že dělám na směny a byla jsem za to ráda, protože jsem bolestma nemohla chodit, tak by bylo fajn se na to zeptat určitě, osobně bych to v práci rozhodně nedala
@Annabela11 Já práve tolik dovolene nemam. Musim si ji schovat ted na podzimni prazdniny abych mohla byt s dcerou doma.
@Anonymní píše:
Já neschopenku neměla a to dělám fyzicky i psychicky náročnou práci, nikdo mi to nenabídl, ale ten den při druhé pilulce jsem měla volno, tím že dělám na směny a byla jsem za to ráda, protože jsem bolestma nemohla chodit, tak by bylo fajn se na to zeptat určitě, osobně bych to v práci rozhodně nedala
Kdyztak to uhraju u obvodního lekare na bolest zad. Myslim ze vic jak tyden nebude potreba.
@Miška68 myslím, že pár dnů, ani ne týden. Zeptej se, popřípadě se do horní se svým gynekologem nebo praktickým.
Když to tady tak čtu, tak se přikláním k tomu, že v nemocnici spíš ne… ale s obvoďákem by ses mohla domluvit… předem nevíš, jak Ti bude, ale neriskovala bych…
Zvládni to, pokud možno co nejvíc v klidu ![]()
Nechapu, jak muzou rict, ze si ma vzit zena dovolenou
asi mam vetsi stesti na gyndarku, obvodacku i lidi v nemocnici, protoze jsem se s takovym chovanim jeste nesetkala. Ja mela zamlkle tehotenstvi a kdyz se konecne schylovalo ke spontannimu potratu, moje gynekolozka mi automaticky vypsala neschopenku. Byla jsem na ni nakonec 2 tydny, abych se dala dohromady aspon trochu fyzicky i psychicky. Gyndarka mi nabizela klidne i tyden jeste navic. Proste pristup nebe a dudy…
@VikiRiki píše:
Nechapu, jak muzou rict, ze si ma vzit zena dovolenouasi mam vetsi stesti na gyndarku, obvodacku i lidi v nemocnici, protoze jsem se s takovym chovanim jeste nesetkala. Ja mela zamlkle tehotenstvi a kdyz se konecne schylovalo ke spontannimu potratu, moje gynekolozka mi automaticky vypsala neschopenku. Byla jsem na ni nakonec 2 tydny, abych se dala dohromady aspon trochu fyzicky i psychicky. Gyndarka mi nabizela klidne i tyden jeste navic. Proste pristup nebe a dudy…
No tak tohle zřejmě nebude ten případ zt… Taky mi ochotně nabízeli všude a jak dlouho budu potřebovat.
@Bubla Bůčková píše:
No tak tohle zřejmě nebude ten případ zt… Taky mi ochotně nabízeli všude a jak dlouho budu potřebovat.
Mne ne. Dr. byl nastvanej, ze jsem si prosadila revizi a necekala jsem na spontanni. Vzala jsem si dovo, za par dni sla do prace a o doktorovi ztratila mineni.
@Poison Eve píše:
Mne ne. Dr. byl nastvanej, ze jsem si prosadila revizi a necekala jsem na spontanni. Vzala jsem si dovo, za par dni sla do prace a o doktorovi ztratila mineni.
Divný, mně tam hnali hned ten den. Ale jako nevadí mi, doma bych čekat na „tohle“ taky nechtěla. Jinak jsem měnila doktorku taky a u zubaře se mi změna vyplatila nejvíc ![]()
Dekuji.