Neschopenka ve zkušebce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2603
21.5.21 17:35

Ve zkušební době bych se snažil věci přechodit více než normálně. Ale pokud by mi bylo opravdu zle, tak bych tu neschopenku vzal a řádně se vyléčil. Neprotahoval to, ale zas to nezkracoval. Pokud jsou někde debilové, tak člověka vyhodí a moc tomu nepomůže, že neschopnost bude kratší. To může pro ten typ lidí jen dokazovat, nic moc mu/jí nebylo. Možná je lepší z takové firmy být včas pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 16:44

Nechci zakládat novou diskusi.
Mám zánět duhovky. Doktorka mi chce dát neschopenku, protože dle ní budu celý den ležet, nic nedělat a mít zavřené oči. Problém je, že jsem v nové práci =) zkušební doba. Protože tento zánět nemám poprvé, tak vím, že je to na dlouhou dobu. Dřív jsem s tím nikdy nemarodila. Mám obavu, že mě z práce vyhodí (čekat na mě cca 5-6 týdnů nebudou). A i kdyby, tak bych tam mohla bydlet, abych to vše zvládla.
Mohu neschopenku odmítnout? Infekční nejsem, v klidu doma bych nebyla (minimálně těžce ve stresu, protože nebudu mít práci), nedělám fyzicky namáhavou práci. Sama cítím, že pracovat mohu.
Co když odmítnu? Co následuje dál?

• Citovat
  • Upravit
33190
21.11.23 16:48
@Anonymní píše:
Nechci zakládat novou diskusi.
Mám zánět duhovky. Doktorka mi chce dát neschopenku, protože dle ní budu celý den ležet, nic nedělat a mít zavřené oči. Problém je, že jsem v nové práci =) zkušební doba. Protože tento zánět nemám poprvé, tak vím, že je to na dlouhou dobu. Dřív jsem s tím nikdy nemarodila. Mám obavu, že mě z práce vyhodí (čekat na mě cca 5-6 týdnů nebudou). A i kdyby, tak bych tam mohla bydlet, abych to vše zvládla.
Mohu neschopenku odmítnout? Infekční nejsem, v klidu doma bych nebyla (minimálně těžce ve stresu, protože nebudu mít práci), nedělám fyzicky namáhavou práci. Sama cítím, že pracovat mohu.
Co když odmítnu? Co následuje dál?

Co by mělo následovat? Neschopenku nechceš, tak jí mít nebudeš a budeš chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 16:50

@arinecka doktorka mi vyhrožovala, že mi ji napíše ať chci nebo ne. Tak se ptám, jaké jsou možnosti. :oops:

• Citovat
  • Upravit
33190
21.11.23 16:53
@Anonymní píše:
@arinecka doktorka mi vyhrožovala, že mi ji napíše ať chci nebo ne. Tak se ptám, jaké jsou možnosti. :oops:

Je to tvoje zdraví, infekční nejsi, nechceš jí. Proč ti jí tak nutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 17:03

@arinecka, protože si myslí, že budu doma v klidu. Asi. :nevim: Pravidelně si kapu, odpočívám odpoledne po práci, když to jde. Jinak já nevím. :nevim:
Mě šlo o to, zda mi neschopenku může vydat i přes můj nesouhlas nebo odmítnout léčit.

• Citovat
  • Upravit
33190
21.11.23 17:04
@Anonymní píše:
@arinecka, protože si myslí, že budu doma v klidu. Asi. :nevim: Pravidelně si kapu, odpočívám odpoledne po práci, když to jde. Jinak já nevím. :nevim:
Mě šlo o to, zda mi neschopenku může vydat i přes můj nesouhlas nebo odmítnout léčit.

Ne, nemůže tě nutit když nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 17:05

@arinecka, děkuji. :andel: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27571
21.11.23 18:06

No ona ti jí nenapíše, ale až budeš mít komplikace nečekej, že bude nadšená a pochválí tě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
23.11.23 10:19

Je to tvoje zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2937
25.11.23 01:34
@Anonymní píše:
Mě šlo o to, zda mi neschopenku může vydat i přes můj nesouhlas nebo odmítnout léčit.

To myslím nemůže, ale měla by ti umět oduvodnit, proč není vhodné chodit do práce.
Pokud už jsi tu nemoc měla, tak asi víš, jestli se vyplatí být třeba první týden v klidu doma a pak už to není tak vážné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat