Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli to máš jako samoplatce tak na neschopenku není nárok.
Ano, samoplátce..od malička brýle, momentálně skoro 8 dioptrií na dálku, astigmatismus atd, v optice když jsem si naposledy nechávala dělat brýle mi za jedno sklíčko řekli 20 tis. (takhle drahé je to kvůli ztenčení skel)..kolik jsem dala peněz v minulosti za čočky a roztoky ani nepočítám a když si konečně můžu dovolit jít na vysněnou operaci, tak zase narážím na další problém 🙈 tolik volna nemám..pardon nechci být toxická jen jsem už zoufalá z toho že se oční vada považuje za kosmetickou ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to bohužel. Jedině si zkusit domluvit v práci neplacené volno. Případně se domluvit s parktikem jestli by nenapsal neschopenku na něco jinýho.
Teda- bez ohledu na realitu, pokud má někdo 8 dpt, tak bych to už bral jako léčebný výkon a ne někde na úrovni modelace poprsí.
@JancaS84 neplacené volno tak dlouho si dovolit nemůžu. Nu a praktickou mám rozumnou, ale myslím, že v práci by jim bylo divné kdybych marodila s močákem a přišla po letech bez brýlí ![]()
Já se s dovolením připíchnu, ale jak dlouho pak člověk například nesmí řídit - je to moje náplň práce.
Já jsem myslela že od určitých dioptrií to pojišťovna hradí? Pokud ne je to dost nefér…mám - 4 dioptrie na obou ocich a bez brýlí či čoček mám problém…dál jak 30cm vidím jen barevné fleky…s 8 to už nevidíš pomalu ani obrysy ne?
Kamarádka byla na plastice s břichem (byla po e císaři h a měla honfakt docela ošklive zdeformované) a její obvodacka ji napsala že marodí se zadama…protože tam měla docela velká omezení pohybu po určitou dobu takže práce nemyslitelná…nesměla ani moc sedět natož třeba řídit auto…
Zaměstnavatel nevidí jakou máš na neschopence diagnózu. Jsi přešla na čočky ne ![]()
Před xxx lety mi praktická doktorka napsala neschopenku, diagnozu si nepamatuju, v práci nikdo nic neřešil. byla jsem se jí zeptat před operací, řekla, že mám jen zavolat odkdy, až to půjde z přijít k ní na kontrolu a domluvit se jak budeme pokračovat, chvíli mi trvalo, než se se mi zaostřilo vidění nablízko, bez toho mi nešlo číst a psát.
Řešila jsem něco podobného, ale ne před zákrokem. Šla jsem na řezání dásní, kolem osmičky. Dle zubaře zákrok v patek a v pondělí do práce, nárok na neschopenku neni - řekla jsem si OK.
Nicméně ještě v neděli jsem ležela s oteklou pusou a do práce v pondělí samozřejmě nemohla. Zubaři jsem volala, řekl, že bohužel, ať se obrátím na praktika.
Musela jsem jít se zprávou ze zákroku (tu si stoprocentně nech dát) v pondělí v prakticce, když mě viděla, uznala, že v práci kde musím mluvit takto fungovat nemohu a teprve takhle jsem dostala neschopenku - ještě teda ATB. preventivne na zanet a doma jsem byla další týden.
Bylo to fakt na hlavu, ja nerozuměla tomu, ze mi zubař nemohl dat neschopnost a musela jsem v bolestech za dalším doktorem. Pry ale běžná praxe..
Pojišťovny bohužel neplatí nic..až při nějakých extrémních dioptriích pokud si dobře pamatuji asi od 11? ale nechci kecat nevím, každopádně mě se to netýká
no jsem z malého města a v malé rodinné firmě, kde se všechno hned rozkřikne, znáte to…a do nějakého zatajování bych se nepouštěla už kvuli tomu, že nejsem moc dobrý lhář ![]()
@Anonymní píše: Víceto je ale jiný problém, PN podle mě píše vždy praktická, já byla s úrazem na pohotovosti a taky mi řekli, že PN napíše praktická.
Příspěvek upraven 17.10.24 v 20:42
Však operaci očí nemusíš tajit. Močák tě mohl chytit hned den po operaci. ![]()
V případě téhle operace je opravdu rozumné zůstat dostatečně dlouho doma a neriskovat trvalé poškození očí.
Tak pokud nebude schopna jít do práce, bude práce neschopna a také bude muset k praktikovi ![]()
Ahoj, plánuju laserovou operaci očí (korekce dioptrií) a zajímalo by mě, jestli mám nárok na PN. Pracuji v extrémně prašném prostředí a vím, že tam bych nějakou dobu po neměla (na stránkách jedné kliniky se uvádí až měsíc po operaci). Ale protože to není žádná „nutná“ operace, netuším, jestli to není stejné jako při plastických operacích např. prsou, kde by nárok na PN neměl vzniknout. Nemáte někdo prosím zkušenost
?