Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A co znamená, že jsou přísní?
Něco v práci nezvládáš?
Proč máš z šéfů strach?
Proč jsi vynervovaná ze šéfů? Nespavost je očividně druhotný problém.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,poslední dobou mám docela velkej problém. Nastoupila jsem po 4 letech doma na rodičáku na víkendy do práce a nějak se s tím nedokážu asi srovnat. Asi blbnu, a úplně zbytečně a nevím, co s tím.
Prostě stačí, aby mi někdo řekl, že budeme mít v práci šéfy (jsou dost přísní) a mě se to zapíše někam do podvědomí a pak celou noc pře službou nespím. Jenže já potřebuju spát, dělám s lidmi i penězi. Potřebuju být čerstvá, někdy tam musím být od rána do noci.
Jenže místo spaní ležím, zkouším různý relaxační techniky, nadávám si a ono nic. Minulej tejden jsem takhle sloužila 3 dny a pak odpadla, tenhle týden se to zase opakuje.
Mám strach, že nebudu schopná normálně fungovat, že mě vyhodí, že musím vydělávat kvůli rodině.
Pokud je to takhle narazove, res to nejakymi uklidnujicimi prasky.
@Mango_Lassi není lepší řešit příčinu? ![]()
3 dny v pracovním týdnu být na práškách mi přijde dost…
@Malaga píše:
@Mango_Lassi není lepší řešit příčinu?
3 dny v pracovním týdnu být na práškách mi přijde dost…
Nejsem si jista, zda to pujde vyresit. Proste nekdo to takhle ma, je to stejne, jako tzv. „cestovni horecka“, kdy se clovek boji, ze zaspi letadlo nebo tak neco.
Ono ten strach z toho, ze bude nepouzitelny a ze ho pak vyhodi ten stres jeste posiluje.
Ono na to samozrejme existuje spousta knizek, jak to zvladnout a pak psychoterapeuti a ruzne techniky. Cesta je to ale dlouha a s nejistymi vysledky. Mne se toho podarilo definitivne zbavit az po zmene prace.
Dala bych tomu čas. Já jsem nastoupila po 4 letech na celý úvazek a z neděle na pondělí jsem naspala cca 2-3 hod. Mam strach, že zaspim
Až teď po 3/4 roce se to začíná srovnávat a už spím lépe ![]()
Já právě nevím, přijde mi, že jsem blázen.
Jako chybí mi tam nějaký „moje“ zázemí, pokud jsou přítomní šéfové, nikdy nevím, kdy mě zkontrolují. Pořád musím být na příjmu, pořád dokonalá, pauzy nejsou. Ve dne mi to připadá docela jako hloupost, zvládla bych to. Jen to neumím vysvětlit hlavě. ![]()
Zakl.
@Mango_Lassi píše:
Nejsem si jista, zda to pujde vyresit. Proste nekdo to takhle ma, je to stejne, jako tzv. „cestovni horecka“, kdy se clovek boji, ze zaspi letadlo nebo tak neco.
Ono ten strach z toho, ze bude nepouzitelny a ze ho pak vyhodi ten stres jeste posiluje.
Ono na to samozrejme existuje spousta knizek, jak to zvladnout a pak psychoterapeuti a ruzne techniky. Cesta je to ale dlouha a s nejistymi vysledky. Mne se toho podarilo definitivne zbavit az po zmene prace.
A jakou práci děláš teď?
Tak možná je to tím, že jsi nejistá. Asi to chce čas.
Přece když budeš dělat svoji práci dobře a budeš si jistá, tak nemáš důvod k obavám ze šéfů…
Neboj, to si sedne ![]()
@Ivaneska Právě, jenže když děláš plnej úvazek, tak si zvykneš rychlej. Tady, jak je mezi prací delší pauza, mi to zatím nejde.
@Malaga píše:
Tak možná je to tím, že jsi nejistá. Asi to chce čas.
Přece když budeš dělat svoji práci dobře a budeš si jistá, tak nemáš důvod k obavám ze šéfů…
Neboj, to si sedne
Děkuju, jsi hodná ![]()
@Anonymní píše:
A jakou práci děláš teď?
Delam uz davno uplne jinou praci, V te, o ktere jsem psala, me nejvic deprimovaly smeny, nedavala jsem nocni a ranni. Bala jsem se, ze zaspim a nebudu pouzitelna, ze me pak vyhodi. A taky ano, nebyla jsem si svym vykonem uplne jista.
Ihned, co jsem ukoncila VS, jsem tu praci opustila. Druha vec, ze porad z te prvni zkusenosti tezim a dneska mam pekny plat a pracuju v atraktivnim oboru IT.
Ahoj všem,
poslední dobou mám docela velkej problém. Nastoupila jsem po 4 letech doma na rodičáku na víkendy do práce a nějak se s tím nedokážu asi srovnat. Asi blbnu, a úplně zbytečně a nevím, co s tím.

Prostě stačí, aby mi někdo řekl, že budeme mít v práci šéfy (jsou dost přísní) a mě se to zapíše někam do podvědomí a pak celou noc pře službou nespím. Jenže já potřebuju spát, dělám s lidmi i penězi. Potřebuju být čerstvá, někdy tam musím být od rána do noci.
Jenže místo spaní ležím, zkouším různý relaxační techniky, nadávám si a ono nic. Minulej tejden jsem takhle sloužila 3 dny a pak odpadla, tenhle týden se to zase opakuje.
Mám strach, že nebudu schopná normálně fungovat, že mě vyhodí, že musím vydělávat kvůli rodině.