Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mazali jste všechny neštovice u miminek pudrem? Nebo je lepší je nechat být? A prý lepší nekoupat.
Nám mudra předepsala fenistilové kapky (zklidňují a zmenšují svědivost), pudr moc nedoporučovala. Taky jsem dostala hypermangan toho se na špičku nože dalo do vany a v tom rychle omýt, to pomáhalo rychlejšímu hojení. Já teda neměla miminko ale děti ve věku 2 a 5 let.
No nám ten Fenistil dala taky, ale moc se mi ho dávat nechce, malá má teprve 2,5 měsíce. Ale to mázání je hrůza, má toho tolik, že bych ji mohla pomazat úplně celou, tak právě zjišťuji jestli to má cenu.
A myslíš, že to mlíko můžu mazat i miminku malýmu? Já se na to zeptám.
Taky mi mudr doporučila ničím nemazat a dávat Zyrtec kapky. Nebo Fenistil kapky. Je lepší to případný svědění tlumit zevnitř.
Tak já vám nevím proč mi to doktorka napsalak a ty jsi měla jak staré miminko Katuš když jste měli ty neštovice. A koupala jsi při tom?
Syna jsme mazali tekutým pudrem na doporučení obvoďačky a měl antihistaminika silnější (bere je pořád kvůli atopu) a dceru - byla maličká, 6 měs. a měla asi 600 pupínků, jsme na radu nemocnice zasypávali zásypem a měla fenistil (+ teda další léky, protože neštovice měla i v očích - tam je to nebezpečné). Na infekčním ve špitále nám říkali, že už se nedoporučuje mazat, ale pouze zasypávat. Že to líp schne a dýchá to. Jinak jsme samozřejmě pár dní nekoupali.
Příspěvek upraven 24.11.11 v 15:44
Já ať čtu co čtu, tak každý radí nemazat a když už tak Tanno Hermal Lotio.
A koupat v hypermanganu. Tak já snad přestanu mazat, snat tím nic pepokazím.
RadkaOR píše:
A co říkáte na Imazol?
Ten je výborný na opruzeniny, ale na neštovice bych to nedávala. Mudra taky říkala, že ten pudr sice ty puchýřky vysuší,ale pak to o to víc svědí a nedýchá. V tom hypermanganu jen krátce opláchnout ty puchýřky a neotírat třením. spíš nechat zaschnout.
A máte zkušenosti s Tanno Hermalem? Hodně holek si ho chváli.
já mazala tanno hermal i pudrem . dětem nevadilo ani jedno. klárka měla neštovice ve 3,5 letech, viktor v 6 měsících. Viki dostal navíc fenistil, ten byl super. hlavně po něm nádherně spinkal
koupala jsem poprvé asi 3 dny po výsevu. dětem se dost ulevilo. a jenom v čisté vodě.
Tak mi proděláváme neštovice právě ted,jsou jí 3 roky a dr.nám napsala tekutý pudr a fenistil kapky a i Dithiaden,páč toho měla strašně moc a velký takže 3 noci byla na dithiadenu
už je to týden co je má a lepší,koupala jsem jí taky asi 4tý den a v hypermanganu.Měla k tomu ty první 3 dny 39teploty,pak ok.Ted už se jí to odloupává,myslíte že to mám ještě mazat tím pudrem?nebo nechat už být.díky moc