Neštovice - jak ulevit?

897
9.1.24 08:50

neštovice - jak ulevit?

Ahoj maminky,
můžu poprosit o radu, dcera má neštovice, ale má je opravdu všude, dáváme fenistil kapky, mame uriage na mazaní (ale mazat se nechá jen když je fakt nejhůř) nebo zinkovou mast, ale v oblasti konečníku a genitálii ji to stále svědí, máte vyzkoušené třeba nějaké koupele a pod.?
Děkuji moc za cenné rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
9.1.24 08:53
@Siiiiimca píše:
Ahoj maminky,
můžu poprosit o radu, dcera má neštovice, ale má je opravdu všude, dáváme fenistil kapky, mame uriage na mazaní (ale mazat se nechá jen když je fakt nejhůř) nebo zinkovou mast, ale v oblasti konečníku a genitálii ji to stále svědí, máte vyzkoušené třeba nějaké koupele a pod.?
Děkuji moc za cenné rady :kytka:

koupele ve vlažné vodě s pár zrníčky hypermanganu, na potírání Tano Hermal - nevím přesně už jak se to správně píše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30987
9.1.24 08:57

@Siiiiimca Jak pise @stinga, u nas u vsech deti the best of byl hypermangan, za par korun v lekarne. Koupel celeho tela klidne nekolikrat denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.1.24 08:58

Nam tedy dr rikala neštovice moc nemacet, takže s koupelemi nevím, ale nam nejvíce zabíral úplně obyčejný tekutý pudr. Za par kacek z lékárny a byl klid a nechat to větrat, ale to je teď dost na nic v té zime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
9.1.24 09:02
@Tichošlápek píše:
Nam tedy dr rikala neštovice moc nemacet, takže s koupelemi nevím, ale nam nejvíce zabíral úplně obyčejný tekutý pudr. Za par kacek z lékárny a byl klid a nechat to větrat, ale to je teď dost na nic v té zime

no tekutý pudr si pamatuji živě z dětství já, jak to hnusně studilo a ten blbý pocit svírání po natření, to Tano Hermal je daleko lepší a příjemnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
9.1.24 09:04

Souhlasím s koupelí ve slaboučkém hypermanganu. Krátká, nenechat rozmáčet a pak velmi opatrně osušit - spíš oťupkat - jemnou plenou, spíš než froté ručníkem. Synovi to hrozně moc pomohlo od svědění a jako bonus ta koupel srazila horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
9.1.24 09:06
@stinga píše:
no tekutý pudr si pamatuji živě z dětství já, jak to hnusně studilo a ten blbý pocit svírání po natření, to Tano Hermal je daleko lepší a příjemnější

Dost doktorů ten tekutý pudr už ani nedoporučuje, ta krusta je prý ideální prostředí pro případnou druhotnou bakteriální infekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
9.1.24 09:08
@Tichošlápek píše:
Nam tedy dr rikala neštovice moc nemacet, takže s koupelemi nevím, ale nam nejvíce zabíral úplně obyčejný tekutý pudr. Za par kacek z lékárny a byl klid a nechat to větrat, ale to je teď dost na nic v té zime

@Siiiiimca Nám koupel v hypermanganu doporučila přímo doktorka. Ale je to vždy jen na chvilku namočit a ven. Krásně to vysušuje a urychlí hojení. V kombinaci s Tanno Hermal super, jak píše @stinga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
9.1.24 09:08

My teda měly lehký průběh, ale mazaly jsme Uriage a tanno herbal. a zároveň jsem dávala homeopatika, prý to pomáhá lehčímu průběhu. Homeo tyto https://www.benu.cz/…h-1441350168?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.1.24 09:21

Už je to asi 8 let. Mazala jsem je gelem na neštovice Virasothe. Holky toho snad ani tolik neměly. Ale kluk to měl všude i v uších a na přirození. A dávala jsem jim taky Fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
9.1.24 09:57

Já dceru mazala Imazolem, sice byla celá bílá, ale pupínky to vysoušelo a nesvědilo jí to. Hypermangan jsem taky koupila, ale bála jsem se, abych toho nedala moc. Doktor říkal opravdu jen zrníčko, že větší množství by mohlo uškodit. Tak jsem ji pak párkrát vykoupala až ke konci, kdy se pupínky už loupaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
9.1.24 11:10

@Ibi ty homeo chci dnes vyzvednout včera večer jsem byla v Dr max a tam. nemeli, právě mě tam dali ten uriage ale ona mi brečí že ji to štípe, tak nevím jestli kecá ona je hrozná cita, nebo to může opravdu štípat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naydra
9.1.24 15:42

Nemám zkušenost s Fenistilem (jen gel na štípance), ale říkám si, jestli není slabý. U nás dává dr při neštovicích Xyzal - nesvědilo vůbec nic a ničím jsem nemazala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA