Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, muze byt toto zacatek nestovic? Dcera ma behem dne 4 takovyhle cerveny pupinky a asi 5 mensich nerudych. Poznam pripadne uz zitra jestli to jsou? Jde mi o to ze se zitra mame sejit s kamoskou a ta ma pulrocni mimco, tak jestli se to uz zitra pozna at je zbytecne nenakazime.
Myslím, že pokud to jsou neštovky, tak zítra ráno to poznáš, těch pupínků bude víc.
Fotky jsou mizerne…nejde z nich nic poznat, ale rid se tim, jestli je nahore vypoukly puchytek, pokud ano jsou to nestovice. U mych kluku tech prvnich nekolik dni pribyvaly hrozne rychle, tedy behem par hodin…
Ahoj, tohle na neštovice nevypadá, i když co není dnes, může být zítra. Ať se malá vykoupe v teplé vodě a uvidíš, jestli jich do rána bude více…
@Saffiraa co s tim ma tepla voda spolecneho? Rano mela 1 na ruce a pak jsme byly na plavani, dala jsem ji spat a po spani mela dalsi 3 na noze.
@Ivana 85 no teplá voda to může rozjet…já jsem našla synovi pupínek, který jsem považovala za štípnutí od hmyzu, byli jsme na statku u zvířat, večer měl jediný pupínek, ráno drobné červené tečky na nohách, připadalo mi to spíš právě jak pokousané nebo poštípané, tak jsem kluky nahnala do vany, že je pořádně vydrhnu…to se samozřejmě při neštovicích nemá, ale vzhledem k tomu, že neměl syn žádné teploty předtím, neštovice mě nenapadly…no a hodinu po koupeli už byl komplet obsypaný.
@lucillee tak to asi nebudou, uvidim rano. Resim to prave kvuli kamosce odstehovala se na druhou stranu republiky, tak bych ji rada videla, ale zas jeji malou nechci nakazit.Nase mala mela ct, pa, so zvysenou teplotu kolem 37,8 a jinak nic, tak to by eventualne taky mohlo bejt k tomu.
@Ivana 85 fakt já měla pocit, že se ty pupeny skoro před očima měnily a bylo jich víc a víc…přikládám foto, první den měl červený pupen na čele, druhý den z něj už byl pupen jak hrom a taky druhý den už to byly puchýřky…
Tak 2 z tech pupinku se ji sice pres noc jakoby nalili nebo natekli nebo nevim jak to popsat.Ale nic noveho nepribylo, tak to asi nebudou.
@Ivana 85 a mají ty pupínky uprostřed takový malý vodnatý puchýřek? Já bych to ještě hlídala, i ty teploty na to vypadají.
@Ivana 85 tak ono je možné, že bude mít třeba jen pár pupínků, nemusí být osypaná úplně celá. Podívej se ještě do vlásků, tam také často bývají. Anebo může opravdu mít jen několik pupínků a pak by je mohla mít ještě jednou, protože tyhle první byly slabé.
Holky dnes 14 dni od propuknuti u starsiho sourozence, myslite ze jde o uplnou prvotinu? Vim, ze je to o tipovani, ale kdyz maji prijit, potrebujeme co nejdrive. Tak misto vesteni z fotek duchu na testu, pojdte dneska tipovat pupinky
![]()