Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě to přijde jako nemoc úst rukou nohou…měl ji syn před asi půl rokem a podle popisu je to ono. Hlavně to že to máš na dlaních a v puse. Syn měl jen malnko zvýšenou teplotu a to jen asi tři hodiny. Navíc až druhej den po výsevu. Objevilo se to pak na kotnících a ploskách nohou a pár pupínků měl i na trupu. Je to jen viroza a nic se s ní nedělá, jen to prostě vyležet.
Petrucho me to tak prave take prijde, jen jsem asi blbe napsala nazev ![]()
To máš fuk, ona je to podle toho co sem nastudovala vroza zavlečená z ameriky a ten název všude píšou trochu jinak
Ale fakt si myslím že má zakladatelka tuto nemoc.
Ono i neštovice můžou být v puse, dokonce i ze vnitř těla. Ale podle toho výskytu a toho že z těch pupínků teče tekutina, bych tipla toto. Neštovice vypadají trochu jinak. Zrovna je čekám, jestli se malýmu vysejou, prej je zamořená celá školka.
On teda s nima přišel do kontaktu už mockrát, ale nikdy je nechytl, tak je asi nějakej odolnej ![]()
tak sem to študovala ty nemoc ruce ústa nohy a podle fotek je to úplne přesný apopis tajy souhlasí jen sem nevyčetla z čeho to vzniká
dřív jsem slýchávala že pokud je proděláš jednou, podruhé bys je dostat neměla, ale letos mě doktorka na koožním vyvedla z omylu, syn je totiž dostal od staršího ale v malé míře, konzultovali jsme to i na kožním zda to teda jsou nebo ne…nakonec opravdu byli, ale při té příležitosti mi doktorka tam řekla, že se to opravdu stává, někdo má prostě neštovice dvakrát, jsou to výjimky, ale existují, a hlavně se to opakuje těm (ne vždy) kdo to prvně prodělal v malé formě, třeba pět pupínků.
tolik info z kožního ![]()
Me se stalo to same rano sem vstal a vidim na hlave pupinky tak sem si myslel ze je to akne.Kdyz sem se sel potom vysprchovat zjistil jsem ze to mam po celem tele.Tak jsem to zjistil mel jsem podruhe nestovice.
Můj syn se osypal puchýřky od hlavy k patě, měl to i na dlaních…dr. ho léčila na herpes simplex, ale byla to viróza „ruce-nohy-ústa“. Je to silně nakažlivý virus, který je podobný viru planých neštovic. Není ale tak nebezpečný a letos toho všude bylo plno. Pokud někdo prodělá neštovice, je skoro nepravděpodobné, že by je prodělal podruhé, snad jenom při prvním velmi lehkém průběhu, kdy se nevytvoří dostatek protilátek…
My právě proděláváme druhé neštovice, hlavu má jeden velký puchýř, horečky a apatické stavy. byli jsme na pohotovosti, dostali jsme čípky a musíme čekat, jinak infeční OV.
Taky nám nechtěli věřit že je máme podruhé, předloni měla krátký průběh, sem tam pupínek a dva dny teploty a byl klid.