Neštovice - těžší průběh

3115
19.2.14 08:30

neštovice - těžší průběh

Holky mám pár dotazů ohledně neštovic. Vím, že diskusí je hodně, ale mně spíš zajímají zkušenosti s horším průběhem. Syn 1,5 roku dostal v sobotu neštovice ( od staršího syna skoro 4 letý - dobrý průběh). Od soboty má pořád horečky, vysetý je úplně všude, v plenkové části má úplné boláky. Včera ráno přestal pít a jíst, nakonec vypil trochu mléka, ale byl apatický tak jsme jeli do nemocnice, kde nám dali herpesin, dithiaden, nemáme mazat ničím - řekli, že dehydrovaný není, že to ještě máme zkusit doma, když ne tak špitál. Dnes má poprvé už jenom zvýšenou teplotu po 12 hodinách, hurá :dance:
Takže se ptám, jak nejdéle měly vaše děti u neštovic teploty? Kdy vám zabral herpesin a zlepšilo se to? A hlavně mám obavy aby neměl jizvy, má ten výsev fakt hrozný. Čím jste mazaly? Díky za rady a zkušenosti :kytka:.

Příspěvek upraven 19.02.14 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9024
19.2.14 08:33

NELINOL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
19.2.14 08:36

Synovec měl horečky (přes 39st) týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
19.2.14 08:37

Je to už delší doby co měli kluci neštovice, ale průběh měli oba asitakový jak popisuješ. Bylo jim tehdy asi 4 a čtvrt a necelé dva. Teploty měli tak 4-5 dní a pupínky opravdu úplně všude a strašně moc. Na svědění nic nepomáhalo ani Fenistil ani Dithiaden, starší dva dny skoro probrečel jak ho svědilo celé tělo. Čím jsme to mazali už si nevzpomenu, ale ještě jsem na radu Dr. několikrát za den krátce „okoupala“ ve slabém roztoku Hypermanganu a to se jim vždycky na chvíli ulevilo. Musí být ale jenom slabě růžový.
Vydrž, jestli už je má od soboty tak už brzo bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
19.2.14 08:40

Ahoj, predem se omlouvam, ale jsem na tabletu. Takze muj syn chytil nestovice v 11 mesicich od 3 lete dcery. Ta mela prubeh ok, ale syn hruza presne to co popisujes. Mel brutalni vysev. Obe deti meli horecky pet dni, pak to kleslo a jiz nebyly, vysev se zahijil, syn mel neco strasneho v obliceji a v olenkove oblasti, to byla katastrofa, ale nenajdes jedinou jizvu. Matala jsem jen betadinou a davala fenistil na svedeni. V miste plen jsem davala gencianu. Drz se je to hrozne, ale uh je to urcite na ustupu. Jen pozor na imunitu, pokud nemusis nedavej jeste starsiho do skolky aspon tyden po vyleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
19.2.14 08:40

Měli jsme to podobné, přes 600 pupenů, pod nehty, na očních víčkách, v puse. Horečky měli oba cca týden. Měli jsme jen dithiaden a klasiku na horečku. Mazali jsme linolou ( synek ji měl na atopický ekzem) nebo klasickým tekutým pudrem ;). Houbičku na nádobí a natirala jsem je jak natěrač :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
19.2.14 08:49

Holky, prosím, jak to postupuje u neštovic? První jsou teploty a pak se děti osypou? už si to nepamatuju, kluci jsou už velcí. A nechli by jste ditě cíleně nakazit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1245
19.2.14 09:02

@Katerina38
U nás se objevila teplota a asi 4 pupeny na čele a mírná nevolnost, takovy to:" mami je mi divně" a druhý den už to jelo. Mě je přinesl tenkrát starší ze školky a mladší to chytil od nej. No a dveře se u nás netrhli, kamaradky jezdili s dětma na nakažení o 106 ;). Nevím jestli bych to udělala. Ale prý čím mladší dítě tim lepší průběh. No nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
19.2.14 09:10

@aenya no právě jak to tady čtu tak se bojím, že bude mít taky těžší průběh :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3115
19.2.14 09:14

Holky děkuji, tak snad se to už otočí k lepšímu. Včera ráno jsem se o něho fakt hodně bála, vypadal jak hadrová panenka.

Příspěvek upraven 19.02.14 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.2.14 09:16
@Katerina38 píše:
@aenya no právě jak to tady čtu tak se bojím, že bude mít taky těžší průběh :nevim:

No to ale nemusí tak být, jak jsem psala starší syn měl tak normálně pupínků, neměl vůbec nic na obličeji, teplotu měl jeden den a to jenom zvýšenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
19.2.14 09:17

@Mišela1 jo to kdyby člověk věděl předem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1601
19.2.14 09:31

Švagrová si loni byla u kamarádky s klukama pro neštovice. Ano podařilo se, kluci neštovice opravdu chytli, ovšem jeden z kluků měl již chycenou mononukleozu, o které nikdo ještě netušil (inkubačka je tam fakt dlouhá) a jak propukly neštovice, tak i ta mononukleoza. Kluk na tom byl tak strašně, že skončil na několik dní na Bulovce na infekčním. Švagrová toho pak neskutečně litovala, že si pro ty neštovice jela. Takže můj názor je, že pokud to někde moje děti chytí, ok, ale nikam si pro ně chodit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
19.2.14 09:38

@Katerina38
No právě kdyby člověk věděl předem, ale nikde není napsáno, ze to taky tak „odnesete“. Dětičky co se k nam přijeli nakazit, tak všechny pak měly pár pupínků. Asi jsme si to vybrali za ně :) A o tom čím dřív tím líp, nevím, tomu mladšímu bylo málo přes rok. Je to individuální. Určitě budete mezi temi " máloopupínkovanými" :kytka:
@Mišela1 teď už bude líp :palec:, jo a jak jsi na začátku psala, žádné jizvičky nám nezůstaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
19.2.14 09:38

Holky, omlouvám se, trošku mimo téma, ale teď zpětně po vašich zkušenostech, nechaly by jste dítě proti neštovicím očkovat?
Dcera měla rok a já furt nevím…
Prosím, žádné hádky kvůli očkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí