Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S neštovicí v uchu zkušenost nemám a nevím, jestli Otobacid aplikovaný na neštovici může nějak ublížit. Ale zkusila bych dceru zatáhnout za boltec, jestli ji to bude bolet. A kdyby se bolest zhoršovala nebo se zvyšovala teplota, tak bych zkusila domácí CRP test.
Kolik je dceři? Dokáže říct, kde ji to bolí? A jestli to bolí stejně jako při zánětu?
@Janča6 píše: Více
Dceři jsou 4 roky. Úplně mi to lokalizovat a popsat nedokáže.
Bolí jí to i na dotek a zatahání za boltec. V noci na něm ale klidně i leží. To ale ležela i při zánětu. Sama bych to klidně k tomu zánětu i přirovnala, ale i spojitost s neštovicemi mě napadla. ![]()
Ahoj, nemáte někdo zkušenost? Dcera má od soboty neštovice a včera jí začalo bolet jedno ucho. Teplotu má okolo 37,0 °C. Dnes jsem volala na ORL a doktorka jí kvůli neštovicím nechtěla vidět a předepsala kapat Otobacid a kapky do nosu. V minulosti měla dcera zánět středního ucha bez píchání. Říkám si ale, jestli nemůže mít v uchu neštovici, pupínek a ten jí bolet? Neublížil by jí Otobacid? Na pohled já nic v uchu nevidím. Máte někdo zkušenost s neštovicí v uchu? Je Otobacid i na to případně v pořádku?
Děkuju.