Netradiční svatba

4132
12.4.12 14:39

Netradiční svatba

Ahoj holky, tak u nás se stále častěji skloňuje téma svatba. A co by mě zajímalo?
Já a přítel jsme, jak to nepsat, no maličko nekonzumní lidé, tzn. vše klasické je pro nás nudné. Netvrdím, že je to ten správný postoj k životu, ale nám naprosto vyhovuje ( pozn. jen pro rýpavé :mrgreen: ).
Jde o to, že si svatbu představujeme " jinak " hlavně samotný obřad. Rádi bychom svatbu na louce, v lese či jinak podobně. Jednoduché bílé šaty, kytička z pampelišek, místo závoje věneček ve vlasech. Rádi bychom si vyměnili svůj vlastní slib. Nechceme prstýnky, místo prstýnku bychom si dali kolem krku třeba jen zase věneček z kytek. Jedinné, co bychom s tradiční svatby rádi zachovali je asi to políbení. Lze vůbec něco takového zařídit? Nebo prožil někdo něco podobného? Oslavy buďto nebudou, nebo budou formou grilování, stanování, táboráku apod. Ale jde mi o samotný obřad, jak ho udělat jiný a jestli to je vůbec reálné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
12.4.12 14:41

Já myslím,že pokud k tomuto najdeš vhodného oddávající (nejspíš někoho z obecního či městského úřadě,či kněze, prostě kdo má k tomu pravomoc), neměl by to být problém.
Je snad jedno, jestli se berete na louce či v zámeckém parku :-).
Zní to moc romanticky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.4.12 14:44

Ahoj, vím, že kamarádka byla na svatbě, která se konala na louce :-) Nevěsta měla šaty, jako víla (bílé, ale ne svatební) … i ten věneček na hlavě :kytka: Ale prstýnky měly myslím normální. Mě by se to takhle taky líbilo, taková pěkná svatba … žádná konzumní veselice :-)
Já se chci (doufám, že brzy i budu) vdávat na louce pod úřadem, pak uděláme velkou párty s prasetem a alkoholem :mrgreen: prostě taková spíš párty, než tradiční hostina. na to moc nejsem.
Moc vám v tom fandím (i když já tedy prstýnek chci :lol: ) … a budu ráda sledovat, co sem kdo napíše-možná trochu i pro inspiraci :srdce:
děkuji za toto téma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.4.12 14:45
@danik píše:
Já myslím,že pokud k tomuto najdeš vhodného oddávající (nejspíš někoho z obecního či městského úřadě,či kněze, prostě kdo má k tomu pravomoc), neměl by to být problém.
Je snad jedno, jestli se berete na louce či v zámeckém parku :-).
Zní to moc romanticky :srdce:

No to právě bych se ráda dozvěděla, jestli někdo zažil něco podbného, klidně jako host a hlavně našel člověka, který by zahodil ty obvyklé řeči a udělal to podle nás a na místě, které si sami vybereme. Vdát se moc chci, ale nechci být za princeznu, ani to odbýt na úřadě, chtěla bych, aby to bylo opravdu jen o nás, né o těch věcech kolem dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
12.4.12 14:47

My budeme mít něco podobného, zašla jsem na úřad a náš starosta s tím nemá problém, naopak říkal, že se těší, určitě to jde! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.4.12 14:48

Já se kdysi bavila s matrikářkou (zároveň i známou), a ta říkala,že už zažila dost svateb na netradičních místech.
A naši známí měli svatbu na Radhošti (kopec u Rožnova pod Radhoštěm) s knězem. My tam nebyli,ale prý to bylo moc krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.4.12 14:49

Já mám známou, ta se vdávala na velké louce, ale obřad teda měli tradiční. Bílé šaty, oblek, taková ta obvyklá řeč. No ale nádherné to bylo, né že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
12.4.12 14:50

Ja jednou zazila jako nahodny host svatbu ve skalach, oddavajici, nevesta i zenich se spustili na lanech, bylo to fakt zajimavy :mrgreen: , ale uz je to pres deset let, tak si nepamatuju detaily. Ale myslim, ze je oddaval nejaky mistni starosta nebo urednik, s kterym se domluvili. Hostina byla ve skalach a spalo se ve spacaku v jeskyni a okoli, nas prave pozvali, kdyz jsme tam taky lezli a stanovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
12.4.12 14:50

Ty jo, takovou svatbu bych taky brala! Hlavně mám dredy skoro do pasu, takže bych v klasických svatebních šatech se závojem vypadala asi divně. U nás je starosta docela mladej a sympatickej chlapík, tak by to třeba šlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.4.12 14:51

Myslím, že to není absolutně problém, stačí jen najít oddávajícího, třeba náš starosta by klidně dojel na louku i upravil řeč, prstýnky nejsou povinnost, ale tomu, že se vás zeptá, jestli znáte navzájem svůj zdravotní stav a ono berete si dobrovolně, tomu se nevyhnete, to je totiž povinné, je to ústní formulování, že souhlasíte s oddáním, jinak i my si říkali sv´vlastní sliby, místo toho projevu starosty, ten řekl jen dvě věty, pak my své sliby, pak se jen zeptal, jestli se dobrovolně bereme a prohlásil nás za manžele. takže to jde, jen nevím, jestli jsou všude vstřícní, ale u nás bych našla v okolí minimálně tři lidi, co smí oddávat a nebyl by to pro ně problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
12.4.12 14:56

Ahoj, jestli to jde to nevím, ale řekla bych, že jo. Ale holka ty mi čteš z duše, kdybych už někdy se měla náhodou vdávat (nejsem moc zastánce svateb), tak moje svatba by vypadala přesně takhle a to včetně té grilovačky. :dance:

• Citovat
  • Upravit
3932
12.4.12 15:03

Určitě to jde, zaplatíš jen příslušnému úřadu poplatek za obřad mimo obřadní síň. Ten se pohybuje kolem 1000,–. A musí být oddávající ochotný na vybrané místo dojít. My chtěli původně obřad v parku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
12.4.12 15:06

Když najdeš oddávajícího, se kterým se dá mluvit, určitě se to udělat dá. Když jsme plánovali svatbu, tak mě překvapilo, že se dá udělat obřad prakticky kdekoli a kdykoli, stačí si jen připlatit. Já chtěla svatbu ve čtyřech, ale tchýně by to nerozdýchala. Nakonec nás bylo 60. Jeli jsme na obřad, který byl v zámeckém parku (bylo to místo našeho prvního rande), starým autobusem :D Já měla žluté šaty, kytku o které paní co jí vázala, říkala, že je jako svatební dost odvážná a oddávající sice říkal svatební řeč, ale byl hrozně vtipný :lol: „Oběd“ si dali svatebčani na plastových táccích formou bufetu (dokonce byli i řízky, které jsme dostali svatebním darem) a odpoledne bylo prase.

Bývalý spolužák se zase ženil na louce a všichni byli v dobových kostýmech, takže všechno jde, když se chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
12.4.12 15:15

Taky chci takovou svatbu!!! Prstýnky bych zachovala, ale jinak třeba na louce jen lehké šaty, kopretiny a bosá!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
12.4.12 15:19

Beckie, ja jsem zivy dukaz takove svatby, brali jsme se s manzelem na Kostarice, na boso, na plazi, orchidej ve vlasech, prstynky jsme teda meli, chteli jsme je, navzajem jsme si odrikali sve vlatni sliby, byli jsme tam jen my dva a 2 svedci, byla to nadhera a pohoda, bylo to jen a jen o nas dvou, to bylo na tom to krasne, takze smele do toho, ja mohu jen a jen doporucit! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný