Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky…určité je tady spousta diskuzi na toto téma, ale nechtělo se mi hledat a vstupovat do rozjete diskuze.. No jsem uz uplne zoufalá, mam 3mesicni vymodlenou holčičku a uz od 2.týdne ji trápí prdiky..no ale vyloženě porad..nic nepomáhá, zkoušeli jsme snad všechno, baby calm, probiotika, espumisan fenykl. čaj, proste vse ja držela bezmlecnou dietu a bez efektu, bříško masiruju rourkujeme..to pomůže tak na 5minut a stejne se porad kroutí ale porad a každý den..breci..byla uz i na vyteru ten byl ok a prý musíme vydržet..ja už ale zacinam dost propadat panice..je tu někdo kdo to ma taky tak? premyslim i nad tím ze prestanu kojit
i kdyz nechci, ale uz fakt nevim co…tak co, ze vtom nejsem sama???
Co dalsi potraviny. Lepek, vejce a dalsi…Zkus eliminační dietu. a jsi si stoprocentně jista ze si nemela žádní mléčnou složku? Svagrova treba na abkm Kupovala synovci bezlaktozove mliko.. tim te nechci nijak urazit! Jen je nekdy těžší se zorientovat takhle RChle v tom co koupit…
V prvé řadě kojení na to nemá vliv, protože na prdíky trpí i mimča na UM. Náš syn (4m) na prdíky taky trpěl a dost nám pomohla kombinace všeho. Ráno, večer fenyklový čaj pro mě, v poledne piju pro kojící matky, veškeré jídlo kmínuji. Přes den jsem malému při hraní nadzvedávala nohy a cvičila mu s nimi (teď už nemusím, zvládá sám) a po večerním koupání jsem mu masírovala bříško ve směru hodinových ručiček za použití mastičky pupik. Prdíky nás trápily jen 14 dní (než jsem to vychytala)a teď mám už úplný klid.
Takže ti radím trpělivost, ono se to zlepší. Malý se začal přetáčet, kopat nožkama a u toho se vždycky vyprdí. ![]()
Holky dekuju ale jak uz jsem psala za ty 3 měsíce jsem vyzkousela fakt všechno…co jsem kde precetla nacetla atd rady dostavam porad a porad odpovidam vyzkouseno a bez efektu
co se týká te beznlecne diety tak ano jela jsem primo tzv bezprdikovou dietu četla jsem si složení vsech potravin nejedla pomalu nic kmín ten piju i jako čaj a nic jen mi z toho zacaly šílené padat vlasy, prdola se uz pretaci na boky kope nohama o stosest jak se porad snaží tlačit a stejne to stoji za prd věčné nafoukla atd MUDr mi řekla ze dost pribrala at prodluzuju interval mezi kojením tak kojim po 3hod a nic..je me zajímá jestli je na tom někdo stejne a nebo jen my komu nezabírá vůbec nic..
@VercaKk u nas bylo to stejne, prestalo to mezi ctvrtym a patym mesicem (a to na brisko se pretacela od 3 mesicu, takze ani tento pohyb nepomohl). Pokud jsi vyzkousela vsechno, asi neni moc jina rada nez proste vydrzet. Jeste me napada - satek? A nahrivani briska? To u nas docela pomahalo ![]()
@Lelio no ja nesatkuju al pouzivam manducu ta občas pomůže ze se zklidní na chvilicku, takze taky vam nic nepomohlo! a kojila jsi? No jsem „rada“ ze konečně někdo a ze je vidina, ze to skončí ja uz jsem právě uplne zoufala, tak jsem právě říkala, ze zkusim přestat kojit jestli to nepomůže..tenhle tyden se to jeste víc zhorsilo..pláče i v ruce..je mi ji tak líto…kdo nezazije nepochopi..
@VercaKk je to strasne, takovy drobecek a tak se trapi, no. Kojila jsem, nemyslim si, ze by UM bylo vhodnejsi nez materske mleko, to by pry melo byt i stravitelnejsi. A jeste u nas pomohlo uplne vyradit sladke.