Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@brhl hodně štěstí.. Mít vedle sebe kreteny je peklo.. Máme toto v paneláku, 2 malé svině, důchodkyně.. Ty mrchy štěkaji kdykoliv někdo projde kolem, baba bydlí dole, panelák má 14 pater. Štěkání nonstop.. Není na to Paka, každému je to fuk.. Já tu naštěstí ziju jen rok a půjdu pryč, ale je mi líto sousedů, vesměs starší lidé ![]()
@brhl píše:
Nejsme odpůrci psů, spíše milovníci. Nebydlíme na vesnici, kde se předpokládá že „štěkají psi, kohouti kokrhají, ovce bečí atp.“
Přestěhovali jsme se v pozdním věku a splácíme téměř v 70-letech hypotéku a úpravu na bezbariérový domek - jsem na vozíčku. Když zemřel soused, paní si nastěhovala do domku, který je v naší uličce cca 5 m od našich oken, pána, který si zase přivezl 2 psy-německé ovčáky. Než je přivezl, stěžoval si mi, že v zahrádkářské kolonii, kde je měl, mu někdo jednoho otrávil, prý moc štěkali, podhrabávali se k sousedům atp. Litovala jsem ho.
Teď už chápu, proč k tomu došlo, i když odsuzuji takové řešení, pes za svou výchovu nemůže. Páníček psy absolutně nezvládá. Štěkají nám pár metrů od oken hodiny a hodiny. Jsou umístěni v kotcích, kdy je majitel nevenčí, na pár minut je pustí na zahradu sousedící s naší. Jinak jsou psi celý den bez jakéhokoliv kontaktu s lidmi. Z kotců se line hrozný pach. Jednou za týden kotce vyškrabe.
Marně jsme ho prosili i jeho družku, ať něco se štěkáním udělá. Prý „psi jsou od toho, ať štěkají“. Ovšem nastěhovali je dále od jejich domů, naproti našemu. Marně jsme volali policii: prý jim mají držet čumáky? Pes přece neví, že je noční klid. Přestupková komise, po sepsání petice /nevadilo to jen nám/, si je pozvala a prý řekli, že psi neštěkají, tak není co řešit, ať se obrátíme na soud. Pak mi majitel vytkl, že jemu zase vadí, že uličkou jezdím na invalidním vozíku, že ho to „ruší“. Koupili jsme za 2000,–Kč vetší kolečka, obalili držák na berle gumou, ať o sebe neťukají. Pak prý manžel dráždí psy tím, že kouří před dveřmi. Manžel chodí kouřit do garáže. A psi štěkají a štěkají. Dali jsme k soudu. Vzali si právníka. Čekali jsme rok půl, /ještě do toho epidemie/, než nás na čtvrtek 4.6. předvolali. Dnes mi volal právník, že nahlížel do spisů. Majitel psů napsal, že nic není pravda, že psi neštěkají, nepáchnou, chodí s nimi denně na procházky, my jsme Ti, co jim ubližují házením dovnitř dělbuchů!!! a všechny nahrávky štěkání, které jsme dodali k soudu jsou zmanipulované a další a další nepravdy.
Právník je pesimista, nenašel jedinou kauzu, kde by to pro stěžovatele dopadlo kladně.
Domek nemůžeme prodat, realitní makléřka při návštěvě slyšela a cítila psy a řekla, že to je neprodejné. Tak napíši zase ve čtvrtek, jak to dopadlo.
Nováková
Kriste pane, a proč ty psy neotrávite taky? Nejednodušši, nejrychlejši a nejlevnější řešeni. Na internetu je návodů dost.
@Borecek178 píše:
Kriste pane, a proč ty psy neotrávite taky? Nejednodušši, nejrychlejši a nejlevnější řešeni. Na internetu je návodů dost.
Problém je, že majitel si asi bude pořizovat další a další psy.
Jinak soužití s pejskaři může být opravdu peklo. Soucítím s tazatelkou.
Snažila bych mít fenky zavřené v jedné místnosti. Kde by svým štěkotem tolik nebyly slyšet a našla si někoho, kdo s tím pomůže. Bohužel, malá plemena bývají uštěkaná ( sama o tom něco vím)
.
@Borecek178 to opravdu reseni neni nekoho zabit. Soused si poridi nove psy. Otravit zvire je trestny cin tak tu nenavadejte lidi, je to ohavnost.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
jdu si sem pro radu nebo jestli mě můžete nasměrovat na nějakého chovatele. Mám dvě fenky yorkšíra. Starší 3 roky, mladší 2 roky. Už od začátku s nima bydlím v bytě. Před rokem jsme se tedy stěhovali do většího paneláku na sídlišti, předtím v bytovce. Nikdy nebyl s holkama problém. Občas si štěkli, když jsem já nebo přítel přišli z práce (štěstím), pak taky hodně pobíhají, když vidí vodítko a chceme jít ven. Problém nastal před půl rokem, kdy mladší fenka poprvé hárala. Od té doby neustále štěkají. Vždycky to začne jedna z nich a jedou orchestr. Ať v 5 ráno, nebo o půlnoci. Je to strašný, nechci obtěžovat sousedy. Nechceme se ani stěhovat. Několikrát jsem se jim za to omlouvala, zkoušela různý typy z internetu (nechat jim puštěný zvuk, nekřičíme po nich, snažíme se je klidnou cestou navádět na ticho a odměnou je pamlsek), ale nepomohlo to. Byla jsem u veterináře, ten tvrdí, že máme holt vydržet, že je to přejde, když byly předtím v klidu. Ale řekněte tohle sousedům. Ani mně se tohle nelíbí. Koukala jsem na nějaký speciální obojky, které při štěkání dají ránu nebo vyzařují nepříjemný zvuk. Jenže mám obavy, když jsou dvě a začne štěkat pouze jedna, tak to bude nepříjemný pro tu druhou a na úkor toho začne štěkat stejně. A u těch elektrických obojků, že by jim to bylo naopak příjemnéprotože ikdyž je šimráme a mazlíme se s nima, tak mají rády, když prostě drbeme “pořádně” a jsou pak v rauši
Sousedi si myslí (nebo spíše to asi všude roztrubuje sousedka hned vedle nás), že je necháváme pořád samotné doma a jsme pryč. Ale tak to neni. Já jdu třeba jen z pátého patra dolu pro poštu, když na mě zvoní pošťačka a už štěkají. To stejné, když jdu na malý nákup 10 min (obchod máme hned přes chodník). Chápu je, ale co jiného. Když řvou na celý panelák děti, tak je to jedno, protože jsou to děti. Ale po nás by chtěli, abychom se psů zbavili, což samozřejmě neuděláme. Taky mi vadí, že mě zastavují (pro mě úplně neznámý) sousedi a pokud jsou ti psi naši, ať s tim už něco děláme, že je slyší, jako by jim štěkali u hlavy. Na druhou stranu, je to velký panelák. Já taky slyšim sousedy z jedné strany při sexu, z druhé při hádce, nad náma zase koukají pořád na Ordinaci a mohla bych všechny jejich rozhovory přepsat na papír, protože je to opravdu slyšet dost. Nad námi taky sousedka má v oblibě stěhovat nábytek o půlnoci nebo si vrtat poličky, nacož naši psi samozřejmě reagujou a už je to špatně. Ještě bych měla dodat, že je často beru k rodičům do baráčku, kde už ale jsou zase další 3 pejsi. Takže je to velká smečka, štěkají si jak chtějí a je to všem jedno, ale samozřejmě rodiče si nepřejí, abych si tam brala své psi, protože 5 psů pohromadě je opravdu hodně.. jinak tedy nemáme v plánu jít někdy do baráku, vyrůstala jsem v něm a neni to pro mě, to stejné přítel. A pro rejpaly, nejsme množírna, jen máme rádi pejsky a bereme si je z útulků.. jak já, tak i rodiče. Omlouvám se za dýlku, ale chtěla jsem to co nejvíc nastínit. Určitě někdo bude pochybovat, nebo se mu nebude něco zdát, tak budu dál reagovat v komentářích. A ano, i mě to vadí, tak sousedy moc dobře chápu.
Chapu vas. Nekdy pomuze fenky vykastrovat pokud maji hormonalni zmeny. Poradte se s trenerem psu. Pokud pejsek nadmiru steka je to psych problem, boji se, nudi se, je ve stresu, je zavisly na lidech atd. Zkuste se jim vice venovat myslim trenovat i mali pejsci chodi cvicak. Nebo aspon fyzicky vice unavit, prochazky, hrani, skakani, cuchaci decky atd. Hlave ne elektricke obojky a jine hovadiny ktere nici zdravi i psych.
@brhl Proč byste to nemohli vyhrát? Máte sepsanou petici, už to není slovo proti slovu, ale už máte svědky. A pokud nestačí nahrávka, pořiďte video - jeďte se projet na vozíku, ať vás manžel natáčí do rodiné videotéky nebo si na sebe připněte gopro kameru. Proti tomu snad nikdo říct nic nemůže, ne?!
Hygienu jste kontaktovali?
Právník podle mě jen špatně hledá, nebo se mu spíš nechce.
@Týnuška95 I mala plemena se daji vycvicit, aby nestekala. Taky o tom neco vim ![]()
Necháte si všichni sousedi ničit život? Dala bych soudu šanci, ale tyhle věci - především tedy agresivní psi - se vždy vyřešili jinak. S některými lidmi není domluva. Policie nic nezměnila, u některých lidí nemáte šanci - ani soudní rozhodnutí nic kolikrát nezmění, je jim to jedno. My to naštěstí nikdy řešit nemuseli, ale existují profesionálové, kteří vám pomohou - a nemyslím právníky.
Jinak největší šanci i soudu máte přes to týrání - zapojte aktivisty, někteří jsou dost praštění, takže můžou před jejich domem protestovat, medializovat to, sdílet na sociálních sítích, dělat jim že života peklo
Natočené videa a fotky, jak jsou psi zavření celý den, jak štěkají, jsou flustrovaní atd. Stačí najít pořádně zaryté ochránce, ty sami i u soudu zmůžou nejvíc ![]()
@ulice píše:
Necháte si všichni sousedi ničit život? Dala bych soudu šanci, ale tyhle věci - především tedy agresivní psi - se vždy vyřešili jinak. S některými lidmi není domluva. Policie nic nezměnila, u některých lidí nemáte šanci - ani soudní rozhodnutí nic kolikrát nezmění, je jim to jedno. My to naštěstí nikdy řešit nemuseli, ale existují profesionálové, kteří vám pomohou - a nemyslím právníky.
Jako psi otrávit? To je prasárna největší. Navíc existuje zákon proti týrání zvířat.
Jinak štěkjící ovčáci jsou na palici, to věřím. Ale určitě to chce, abyste navrhli řešení, i u toho soudu to vidím jako víc průchozí než „dát psy pryč“.
Třebe přesun kotců k jejich domu, psi na noc vevnitř apod.
No a postavila bych mezi vás a je dvoumetrový betonový plot, to taky pomůže.